שתף קטע נבחר

55% מההורים: איסרו על ילד עם כינים להגיע לגן

כך עולה מסקר חדש שנערך בנושא. כ-30% ציינו כי ילדיהם נדבקו לפחות 3-4 פעמים בשנה האחרונה. האם איסור שכזה אכן יכול למנוע את ההדבקה?

בשבועות האחרונים הוציא משרד הבריאות הנחיות מפורטות המבהירות באילו מצבים רפואיים ניתן לשלוח ילדים למוסדות החינוך. דיברו שם על נזלת, דלקות עיניים וגרון - אך נושא הכינים, למרות שהוא מטריד הורים רבים, גם הפעם לא טופל.

 

בארצות הברית, כידוע, המצב שונה לחלוטין. במוסדות החינוך שם בודקת אחות בית הספר את ראשי הילדים ומי שמתגלות אצלו כינים וביצי כינים חייב לטפל בהן - ונאסר עליו להגיע לבית הספר. המדיניות החמורה שם אינה מסתפקת בהשמדת הכינים וביצי הכינים, אלא דורשת מההורים להסיר גם את ביצי הכינים המתות.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

  

עוד על כינים בערוץ הורים :

שמן רוזמרין דוחה כינים? 10 מיתוסים

איזו שיטה הכי יעילה להיפטר מכינים? מדריך

הכירו: פולות הכינים העבריות הראשונות

 

האם גם בארץ ההורים היו רוצים שתאומץ גישה דומה? סקר שנערך על ידי מכון רושינק בקרב מדגם אקראי מייצג של אמהות יהודיות דוברות עברית עם ילד אחד לפחות בגילאי 14-3 בדק את הנושא. מהסקר, שהוזמן על ידי "הדרין ONCE", עולה כי למעלה ממחצית מהאמהות בארץ סוברות שיש לנהוג במדיניות קשוחה יותר לטיפול בבעיה וכי יש לשלוח הביתה ילדים עם כינים ולהתיר את חזרתם למוסדות החינוך עם ראש נקי בלבד.

 

יש לציין כי בממסד הרפואי הדעות חלוקות בנושא, כפי שמסביר ד"ר אסף דבי מבית החולים "וולפסון". "בחלק מהמחוזות בארצות הברית אכן קיימת מדיניות המכונה 'No nit policies', כלומר 'ללא ביצים', אך נייר עמדה של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים ורוב הספרות הרפואית שוללים גישה זו", הוא מסביר. "נמצ כי מדיניות זו גורמת להפסד ניכר של ימי לימודים, שאינו מוצדק מול הנזק הרפואי הפוטנציאלי. בנוסף, המדיניות מוזכרת ככזו שאינה מוצדקת מכיוון שאותם ילדים שחזרתם נמנעה סבלו מהכינים שבועות לפני שאובחנו, כך שפוטנציאל ההדבקה כבר מומש. בנוסף נמצא כי הדבר גוזל משאבים רבים מהמוסד החינוכי - השלמת פערים לימודיים, זמן לאיתור הסובלים מהבעיה ומעקב אחר חזרתם. הרושם הוא שדווקא המדיניות הפחות קשוחה בארץ עולה בקנה אחד עם הגישה הרפואית המקובלת בנושא".

 

71% מההורים: הילדים נדבקו לפחות פעם אחת

מהסקר עולה כי 71% מהאימהות הצהירו שילדיהן נדבקו בכינים לפחות פעם אחת בשנה האחרונה. מתוכן 16% ציינו כי ילדיה נדבקו בכינים שלוש או ארבע פעמים ו-14.2% דיווחו על חמש פעמים או יותר. כ-70% מהאמהת ציינו כי קשה עד קשה מאוד לטפל בכינים בתכשירים הקיימים כיום בשוק.

 

כאמור, כ-55% מהאמהות סוברות כי יש לאמץ את המדיניות האמריקנית הנוקשה ולאסור על ילדים עם כינים להגיע לגן ולבית הספר. 52% ציינו כי יש לעשות זאת כדי למנוע הדבקות חוזרת, 29.1% אמרו שזה במטרה לגרום לכל ההורים לטפל בכינים ו-

 

אז איך מטפלים בכינים? ישנם כיום שלושה סוגים של משמידי כינים:

 

משמידי כינים על בסיס כימי

אלו תכשירים מהדור הישן, הנמכרים בשוק למטרת קטילת כינים ומכילים ארבעה חומרים עיקריים: מלתיון, לינדיין, פרמתרין ופירתרינס. חשוב לזכור כי מדובר למעשה בחומרי הדברה, ושימוש מתמשך בהם עלול לגרום, על פי חלק מהמחקרים, לנזקים בריאותיים - החל מפגיעה במערכת העצבים ועד לסרטן הדם (לאוקמיה).

 

תכשירים ללא חומרי הדברה

דור חדש של מוצרים אלה משמיד כינים וביצי כינים. מוצר המכיל את המרכיב "פנטרול" ייחודי בכך שהוא מאפשר חדירה גם לביצי הכינים ובכך המוצר יכול להשמיד גם את ביצי הכינים. בצורה זו מספיק טיפול אחד ברוב המקרים. ישנם גם תכשירים המבוססים על רכיב ה"דימטיקון", סוג של סיליקון הבנוי ממולקולה גדולה העוטפת את הכינים וקוטלת אותם ללא שימוש בכימיקלים וחומרי הדברה.

 

LouseBuster - מייבש הכינים הקטלני

לפני מספר שנים הגיע לישראל מכשיר המבטיח להביא בשורה חדשה בטיפול בכינים. המכשיר, שנקרא LouseBuster ("קוטל כינים"), נראה כמכשיר מגושם לייבוש שיער. הוא מאושר לטיפול מגיל ארבע ומעלה ופועל באמצעות פליטת אוויר חם אל שורשי השיער והקרקפת.

 

לדברי המשווקים בתוך 30 דקות של טיפול הקרקפת נקייה מכינים וביצי כינים. מחקרים קליניים

הראו כי יעילות המכשיר מגיעה ליותר מ-95% בקטילת הכינים וביצי הכינים. המכשיר קיבל את אישור רשויות הבריאות בארצות הברית ובאירופה.

 

החסרון העיקרי שלו היא עלותו הגבוהה, העומדת על 3,380 דולרים. בשל העלות הוא נמכר בשלב זה לארגונים, ובהם בתי ספר וגני ילדים. אבל גם להורים מדובר בעסק לא זול: בישראל פועל המכשיר באחרונה בישוב שוהם, כשעלות כל טיפול עומדת על כ-280 שקלים.

 

פולות כינים

בחודשים האחרונים החלו לפעול במספר ערים בארץ פולות כינים, חלקן עובדות מהבית, חלקן מבית עסק לכל דבר, וכשמן כן הן: מבצעות טיפול להסרת הכינים הביצים והשמדתם. הסכומים שהן גובות משתנים, אך לרוב עומדים על יותר מ-100 שקים לטיפול.

 

ומהי הדרך היעילה ביותר להיפטר מכינים? הטיפול היעיל ביותר בכינים היה ונשאר מסרק צפוף שיניים. השימוש במסרק נעשה לאחר השימוש בתכשיר. זכרו שיש לחזור על הטיפול כעבור 10-14 ימים. בנוסף, רצוי שלכל ילד ובן משפחה יהיה מסרק ומגבת משלו. הכינים בהחלט עשויות לעבור בין בגדים, ובין שיירי שיער שנותרו על המסרקים. 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כינים. מכה אמיתית
צילום: shutterstock
מומלצים