שתף קטע נבחר

האוצר לכיל: לא לבוררות בנוגע לתמלוגים

בכתב התביעה שהגישה כיל נטען כי פעולת ועדת ששינסקי מהווה הפרה של התנאים בשטר הזיכיון. באוצר השיבו כי הם לא רואים בעבודת הוועדה הפרה של תנאי הזיכיון וסרבו להעביר את סוגיית הטלת המס על רווחי כיל לבוררות

משרד האוצר הגיש היום (ה') לחברת כימיקלים לישראל (כיל) את תשובתו בנוגע לכתב התביעה שהגישה החברה נגד המדינה, בטענה כי פעילות ועדת ששינסקי 2 מנוגדת לשטר הזיכיון שעליה חתמו מפעלי ים המלח. על פי התשובה - שהוגשה על ידי היועץ המשפטי של המשרד, עו"ד יואל בריס - באוצר לא רואים בעבודת הוועדה הפרה של תנאי הזיכיון ומסרבים להעביר את סוגיית הטלת מס רווחי יתר על רווחי כיל לבוררות.

 

כיל תובעת את המדינה: הפרת תנאי הזיכיון

הפסד ענק לחברה לישראל; המנכ"ל הרוויח 16.5 מיליון שקל

כ-1,500 מעובדי כיל הפגינו נגד הפיטורים

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לפני כשבוע הגישה חברת כיל, באמצעות בא כוחה עו"ד דוד תדמור, כתב תביעה נגד המדינה. על פי כתב התביעה, בכיל טוענים כי החלטתו של שר האוצר, יאיר לפיד, על הקמת ועדת בדיקה (ועדת ששינסקי 2) שתבחן מחדש את גובה התמלוגים שמשלמת החברה על רווחיה ממפעלי ים המלח, מהווה הפרה של תנאי הזיכיון.

 

בכיל טוענים, כי פעולת הוועדה מהווה הפרה של שני תנאים מרכזיים בשטר הזיכיון: האחד קובע את גובה התמלוגים והשני קובע כי בכל מקרה של מחלוקת לגבי גובה התמלוגים יש לפנות להליך של בוררות. על פי כתב התביעה, בכיל רואים בהקמת הוועדה הליך חד צדדי שבו נקטה המדינה כדי להעלות את שיעור התמלוגים שהיא גובה בגין הפקת אשלג ממי ים המלח ומבקשים לתבוע את המדינה בגין הנזק שנגרם לה וכל נזק עתידי שייגרם לה כתוצאה מההפרה, לכאורה.

 

על פי תשובת האוצר שהוגשה היום, עבודת הוועדה אינה מתייחסת לשטר הזיכיון ולכן אין להעביר את הסוגיות שבהן עוסקת הוועדה למוסד של בוררות, כפי שמתבקש משטר הזיכיון. "מדובר בתהליך שהמדינה מקיימת בעצמה מכוח סמכותה השלטונית לבחינת מדיניותה ואין מדובר במחלוקת או בסכסוך בין הצדדים לזיכיון", כותב היועץ המשפטי של משרד האוצר. "הוועדה אינה נדרשת לפרש את שטר הזיכיון או לקבל החלטה הנוגעת לביצועו וכן לא דנה בזכויות או בחובות של הצדדים לשטר".

 

היועץ המשפטי של האוצר גם מתח ביקורת על כתב התביעה שהגישה כיל וציין כי מדובר בהתקפה על עצם קיומה ועבודתה של ועדת ששינסקי 2. "הליך הבוררות לא נועד לתקוף במסגרתו את הקמת הוועדה או את עבודתה, ואינו מאפשר תקיפה כזו. מעבר לנדרש אציין כי תקיפה של עצם ההחלטה להקים את הוועדה הייתה יכולה להיעשות, ככל שמרשתך הייתה רואה לנכון, בערכאות המתאימות ובמועד המתאים - זה מכבר: סמוך להקמת הוועדה, ולא לאחר חודשים רבים שבהם הוועדה יושבת על המדוכה, כפי שידוע לכם היטב".

 

מחברת כימיקלים לישראל נמסר בתגובה כי "כמפורט בכתב התביעה, המדינה בחרה להתעלם מהוראות הסכם הזיכיון בכל הנוגע לאופן בו יש לפתור סכסוכים בין הצדדים לו, ובכך גרמה נזק לכיל ולמפעלי ים המלח. המדינה גם הקימה ועדה המורכבת כולה מעובדיה (זולת היו״ר), על מנת לקבל המלצה צפויה מראש, שגם היא תהווה בנתינתה, ולא כל שכן אם ייעשה ניסיון ליישומה, הפרה בוטה של הסכם הזיכיון.

 

"בתגובתה מהיום ממשיכה המדינה להתעלם מהוראות הסכם הזיכיון, שאף עוגנו באופן מחייב בחוק זיכיון ים המלח. מעבר לכך שכיל פנתה למדינה מבעוד מועד על מנת להחריג את תקופת הזיכיון מדיוני הוועדה, מדובר בתביעה כספית שמועד הגשתה בוודאי אינו מאוחר. מי״ה תפעל למיצוי זכויותיה המשפטיות לעניין זה, וכמפורט בכתב התביעה, תבקש להיפרע על מלוא נזקיה – הן אלה שכבר נגרמו, והן אלה הצפויים להיגרם, מהפרת הוראות הסכם הזיכיון בידי המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים