שתף קטע נבחר

לא נותנת לרוסים: שביתת מין באוקראינה

יוזמה לקיום שביתת מין הופכת ויראלית באוקראינה, כשנשים אוקראיניות קוראות להימנע מקיום יחסי מין עם כל גבר רוסי עד שתיפסק המלחמה בחצי האי קרים. הנשים הרוסיות לא ממש מתרגשות: "זה בסדר שלא תשכבו איתם. יותר בשבילנו!", כתבה אחת מהן על קיר עמוד הפייסבוק של המאבק

"אל תתני לרוסי", קוראת הסיסמה שהודפסה על חולצות הטי שירט הלבנות שהחליטו ללבוש נשים אוקראיניות בקמפיין ויראלי חדש שקם בעקבות המשבר בחצי האי קרים. יוזמות הקמפיין הן נשים אוקראיניות שהחליטו להוציא את התותחים הכבדים ולפתוח בסנקציות כנגד הגברים הרוסים באמצעות שביתת מין.

 

עוד בנושא:

סוגרות רגליים: איזו מין שביתה

ליזיסטרטה 2012: מהפכת הנשים רק החלה

 

 

בדף הפייסבוק של הקמפיין ניתן למצוא נשים אוקראיניות יפות ומפורסמות לובשות את חולצות הטריקו של הקמפיין, תוך הצהרה כי "יש להילחם באויב בכל אמצעי אפשרי!".

 

ומה לגבי הנשים הרוסיות? האחרונות לא נותרו מקופחות, כשהאוקראיניות החליטו לפנות גם אליהן, עם קריאות בסגנון "נשים רוסיות, אתן רוצות להצטרף אלינו? הגברים שלנו בבית, אבל שלכן כנראה נמצאים במלחמה", ממלאות את עמוד הפייסבוק ומעודדות אותן לפתוח חזית פנימית בבית.

 

בנוסף לסיסמה, על חולצת הטריקו הלבנה מודפסת בשחור תמונה של כפות ידיים מוחזקות כמו בתפילה או על פי כמה פרשנויות, כייצוג סמלי לאיבר המין הנשי. לצד התמונה מצורף ציטוט של שורה מתוך השיר "קטרינה" של המשורר האוקראיני הלאומי טאראס שבצ'נקו משנת 1838: "התאהבי, נערה יפה, אבל לא עם Moskals (הרוסים)".

 

חולצות הטריקו נמכרות ב-250 גריבנה אוקראיני, השווים ל-23 דולר אמריקאי. הקמפיין שהושק בשבוע שעבר, אורגן על ידי קבוצה של עיתונאיות ונשות תקשורת אוקראיניות, והוא מצטרף לשורה של ניסיונות חרם אחרים על מוצרים רוסיים שמתקיימים באוקראינה מאז החלה המלחמה. אחת ממארגנות המחאה, קטרינה ונצ'יק, עורכת אתר החדשות האוקראיני Delo.UA מקייב, מספרת שההכנסות ממכירת החולצות נתרמות למען הצבא האוקראיני.

 

"אנו מאמינות כי תחת כיבושו הצבאי של השטח אי אפשר להמשיך ולטעון שכל הגברים הם אחים", כתבה והוסיפה כי "מה שרוסיה עושה באוקראינה הוא נורא, אבל העולם רואה את הפעולות שלה בעיקר דרך עייניים שאוהדות את פוטין". עוד סיפרה כי הקבוצה החלה למכור את החולצות הפרובוקטיביות כדי למשוך תשומת לב למעללי הרוסים בחצי האי קרים. "בנוסף", אמרה, "רצינו להבהיר כי נשים אוקראיניות מעדיפות גברים אוקראינים!".

 

מין או מלחמה. האוקראיניות משיבות אש (צילום מסך facebook.com) (צילום מסך facebook.com)
מין או מלחמה. האוקראיניות משיבות אש(צילום מסך facebook.com)

 

אירינה קרפה, בלוגרית ומוזיקאית המשתתפת במחאה גם היא, סיפרה שהמשמעות העמוקה יותר של המחאה היא לא לוותר על החופש, הכבוד או הארץ שלך. "זוהי לא מחאה גזענית, אלא מחאה נגד פוטין והמדיניות שלו".

 

ואיך התגובות? המחאה אמנם הצליחה למשוך תשומת לב, אם כי לא כולה חיובית. התגובות כללו, בין השאר, בלוגרים רוסים שקראו לאותן נשים 'זונות' משום שהן משתמשות במין כמוצר, וקולות רוסים גבריים אחרים הטוענים שאין צורך להעניש או להכפיש את שמם של כלל הגברים הרוסים, אלא לצאת רק נגד תומכיו של פוטין. מגיבה רוסית זועמת אחרת, אמרה: "זה ממש בסדר שלא תשכבו איתם. יותר בשבילנו!".

 

 

איזו מין שביתה

שביתת המין האוקראינית שאבה השראה משביתות מין אחרות שהתקיימו במהלך ההיסטוריה. העתיקה שביניהן מתוארת בקומדיה היוונית "ליזיסטרטה", בה החליטו הנשים למנוע מין מהגברים שלהן על מנת לעצור את המלחמה הפלופ ונסית.

 

ניתן לראות גם מחאות מודרניות יותר של הז'אנר, כאשר רק בחודש שעבר איימו קבוצת נשים יפניות שלא ישכבו עם מי שמצביע בעד מתמודד מסוים בבחירות, ובשנת 2003 קבוצת נשים לוביות פתחו בשביתת מין בניסיון לסיים את המלחמה.

 

אגב, אין זו מחאת המין הראשונה שנערכת באוקראינה: בשנת 2010 קראה התנועה הפמיניסטית "femen" לנשותיהם של חברי הקבינט הממשלתי שלא לשכב עמם, בגלל "יחס גס רוח ומשפיל של ראש הממשלה כלפי נשים אוקראיניות".

 

כך או כך, אני בספק שחרם המין הויראלי יהיה מספיק כדי לשכנע את פוטין לסגת מחצי האי קרים. מצד שני, גם הסנקציות של המערב לא ממש הצליחו לעשות זאת.

 

 

 

ל"ערה?" – דף הפייסבוק של עדי רם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך facebook.com
חולצת המחאה, מתוך הפייסבוק של המאבק
צילום מסך facebook.com
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים