שתף קטע נבחר

כרמית אלקיים: "ה-DNA שלי הוא לשמור סוד"

מה ההבדל העיקרי בין ריאליטי למשרד הביטחון, ולמה היא נזקקה לאישור מיוחד כדי להשתתף ב"משחקי השף"? אחרי שהודחה, כרמית אלקיים מדברת על המחיר האישי ששילמה בגלל התפקיד הקודם שלה

"המשמעות של הבישול אצלי הוא להגיד 'אני אוהבת אותך'. כשהילדים שלי היו חוזרים מבית הספר אף פעם לא הייתי בבית, אבל הצלחת היתה שם בשבילם", אומרת המודחת הטרייה מ"משחקי השף" - כרמית אלקיים. לפני שהחלה לבשל באופן מקצועי, היא שימשה כעובדת במשרד הביטחון בתפקיד שעליו, כצפוי, היא לא יכולה להרחיב, אבל על המחיר ששילמה היא בהחלט מרשה לעצמה לדבר.

 

"זה בכלל לא מקום עבודה אלא מדובר באורח חיים של ממש. העבודה היא המקום הראשון על פני כל דבר אחר, ויש אירועים שאתה לא יכול לשתף. לשמחתי בני המשפחה שלי הבינו את זה, הם שילמו את המחיר הכי יקר של הקריירה הזאת. הגאווה שלי היתה שהם בעצמם מתגאים בזה".

 

יש אירוע מסוים שאת בכל זאת יכולה לדבר עליו?

 

"היציאה של צה"ל מלבנון היתה אירוע קשור לעבודה שלנו שם. לא בהוצאת הכוחות, אבל היתה לנו יחידה מאוד גדולה שעבדה באזור והייתי אחראית על הטיפול במשפחות ובעובדים, זו היתה חוויה שמחברת את האירוע הטראומטי של המדינה לאירוע מקצועי שלי. אני מאוד גאה בו ברמה האישית. כל מי שעסק במלאכה לאורך השנים עשה עבודה מדהימה, כמובן שלא עשיתי את זה לבד, וזה אולי גם חלק מהשוני בין הקריירה הקודמת לזו הנוכחית".

 

למה הכוונה?

 

"במשרד הביטחון הכל כרוך בעבודת צוות. ב'משחקי השף', באודישן העיוור לדוגמה, אתה לבד, ככה גם במשימה האישית. או שהצלחת או שנכשלת. עוד פן שונה במיוחד: בקריירה הקודמת שלי ההצלחות היו על עבודה שנמשכה לאורך זמן וככה אתה גם נמדד, בבישול זה ממש לא ככה. הביקורת על האוכל היא כאן ועכשיו, ויש לך בדיוק שעה לרצות את מי שאוכל".

 

"בקבוצות האחרות היו אינטריגות, אצלנו לא". כרמית אלקיים בתוכנית (צילום: טל גבעוני) (צילום: טל גבעוני)
"בקבוצות האחרות היו אינטריגות, אצלנו לא". כרמית אלקיים בתוכנית(צילום: טל גבעוני)

היית צריכה לקבל אישור מהבוסים הקודמים כדי להשתתף בריאליטי?

 

"בוודאי, וגם הייתי מבינה אם לא היו מאשרים לי ללכת".

 

קרה פעם שפלטת משהו שלא היית צריכה להגיד? אולי כשהשתכרת?

 

"(צוחקת) ה-DNA שלי הוא לשמור בסוד. אני אף פעם לא שותה ולא מעשנת סמים. אני הכי חננה".

 

אלקיים מקפידה להכין אוכל בריא - נטייה שאפיינה את המאכלים שהכינה במהלך התוכנית. אתמול (ג') אגב, היא הודחה אחרי שאפתה שניצל. "אני מקפידה להכין הכל בתנור, הטיגון לא בריא".

 

איך הילדים קיבלו את המעבר לאוכל בריא?

 

"היה מאוד קשה להכניס את זה הביתה, ומהחוויה הזאת אני יודעת כמה קשה לאחרים ואני מבינה את זה. בתחילת הדרך כל הבית היה מלא בסירים בריאים והבן שלי היה נכנס הביתה בהפגנתיות עם שווארמה בלאפה. היום הוא גר לבד עם בת הזוג שלו והמתכונים שהוא עושה הם בעיקר שלי".

 

היית רוצה לשנות משהו בהתנהלות שלך בתוכנית? 

 

"לא הייתי עושה שום דבר אחרת. לא ברמה הקולינרית ולא ברמה החברית. הקבוצה שלנו עם אסף גרניט היתה בלי אינטריגות, בלי להגיד אחד על השני דברים מאחורי הגב, ויש לי תרומה לעניין הזה. במשימות הקבוצתיות כל אחד משאיר את האגו בכניסה למטבח ואוסף אותו ביציאה. בקבוצות אחרות יש אינטריגות, אנשים מדברים מאחורי הגב של השני".

  

מה המתכון הכי טוב שלך?

 

"פריקה גלילית עם עגבניות בטעם הודי. יש לי השפעה גדולה מהמטבח ההודי".

 

 מה לא ייכנס אלייך למטבח?

 

"חלזונות".

 

מי את מהמרת שיזכה ב"משחקי השף"?

 

"יש לי שלוש אפשרויות:  מאיה, חיוקה או לירן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל גבעוני
כרמית אלקיים. לא מצטערת על השניצל
צילום: טל גבעוני
לאתר ההטבות
מומלצים