שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    20 האטליזים הטובים בישראל
    מרמת הגולן ועד הדרום, סייר הסטייקים שלנו דרור פילץ מכתיר את 20 המקומות שבהם הכי מומלץ להצטייד בבשר לאורך כל השנה וביום העצמאות - בפרט. לגזור ולשמור

    לפני ראש השנה, פסח ויום העצמאות מתחילים הטלפונים. חברים, מכרים ובוגרי סדנאות העישון שאני עורך וכולם עם אותה שאלה - איפה מומלץ לקנות בשר.

     

    עוד בשר בערוץ האוכל:

    הצליין: מדריך המנגל השלם

    משהו קטן וטוב: מתכוני שיפודים

    XXL על האש: נתחי ענק

     

     

    יהודי, כמו שנאמר בפתגם מפורסם, עונה על שאלה בשאלה. "איפה אתם גרים?", אני מברר ומנסה לשדך להם קצב ליד בית, שאצלו יהיה אפשר לערוך קניות גם מעבר לשלושת רגלי הבשר. אז אחת ולתמיד, הנה רשימת מיטב הקצבים שאני מכיר בפריסה ארצית. אצל כולם אני לקוח בעצמי, מכיר את טיב הסחורה, התנאים הסניטריים ואת האיכות. נסו ולא תתאכזבו.

     

    מצטיידים אצל הטובים ביותר. בשר (במקרה הזה - של "ידע הבשרים") (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מצטיידים אצל הטובים ביותר. בשר (במקרה הזה - של "ידע הבשרים")(צילום: ירון ברנר)

     

    מיטשוס | קצרין

    בשר טרי - עגל, טלה ועופות - שמקורו בגידולים מרמת הגולן . הטריות והידע ללא רבב, כשאת הבשרים אפשר גם לטעום במסעדה סמוכה.

    הכי מומלץ: נמכר כאן נתח בחיתוך מיוחד שאני אוהב במיוחד – מיטשוס, שמורכב משייטל, פילה ופיקניה ומשקלו כ-1.3 "ק"ג.

     

    מיטשוס. אזור תעשיה קצרין, רמת הגולן. 04-6963334. כשר בלי תעודה.

     

    האיטליז המודרני | נצרת

    האיטליז של ג'אריס מילאד, דור שלישי לקצבים מומחים, עומד ברחוב הראשי של נצרת מאז 1940. מתמחים כאן בבשר טלה וניתן

    למצוא נתחים מיוחדים כפילה טלה וצלעות כתר. כמובן שיש גם נתחי בקר מיושנים, בשר לבן וגם נקניקיות שמכינים במקום - נסו את נקניקיות היין שמילאד מכין על פי מתכון משפחתי עם מוסקט, פלפל שחור, צפורן, קינמון ועוד ולא תתאכזבו (רועי ירושלמי) .   

     

    האיטליז המודרני. הגליל 6000 (מול מלון רימונים), נצרת. 04-65550101 

     

    סמיר | בשמת טבעון

    קצב שמתמחה בבשר בקר טרי. ביחס לז'אנר מציעים כאן מחירים מאוד נוחים והסחורה איכותית כמו גם השירות.

    הכי מומלץ: נקניקיות וקציצות עסיסיות שמכינים כמובן במקום.

     

    סמיר. בשמת טבעון. 04-9230501.

     

     (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    (צילום: נועם הוד)

     

    אומנות הבשר | קריית טבעון

    כאן מתמחים בבשר בקר וטלה. בנוסף, סער אבואב, הבעלים, מעשן שלל נתחים במקום בתיבולים מיוחדים.

     

    הכי מומלץ: הבשר המעושן (כדאי לברר מראש מתי בדיוק אבוהב מכין אותם), צלעות טלה שטריות גם קבבים והמבורגרים מעולים.

     

    אומנות הבשר. רחוב החורש 5, קריית טבעון. 050-9836515, 04-983651

     

     (צילום: נועם הוד)

    הכי מומלצים המעושן. אומנות הבשר (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    הכי מומלצים המעושן. אומנות הבשר(צילום: נועם הוד)

     

    אטליז הקצבים | פתח תקווה

    בשכונת שערייה שבפתח תקווה, במקום הכי לא צפוי, מסתתר אטליז במציע מבחר בשרים מהטובים בארץ. בכניסה לאטליז עומד גריל שעובד בלי הפסקה וכל לקוח שמגיע מקבל פינוק.

     

    הכי מומלץ: קבב ונתחי אנטריקוט וסינטה.

     

    אטליז הקצבים. רחוב הנביאים 30, שכונת שערייה, פתח תקווה. 03-9335646

     

    לגזיאל | אור יהודה

    באטליז הגדול הזה מתמחים בבשר טרי, כשבין הלקוחות מסעדות רבות בארץ. המקום נקי בצורה יוצאת דופן, כשהכל מסודר היטב וארוז בוואקום.

     

    הכי מומלץ: כל נתחי העגלים והטלאים

     

    לגזיאל. רחוב התעשייה 14, אור יהודה. 03-5332360. כשר.

     

    אטליז דהן | רמלה

    כשאני מחנה את האוטו בשוק רמלה, קשה לי להחליט מה לעשות קודם - ללכת לאטליז או לרדת על סנדוויץ' טוניסאי אצל בוקובזה. בשביל לא להגיע רעב לאטליז של דהן - אני בדרך מתחיל בפריקסה מהדוכן המעולה לא פחות שנמצא ממול.

     

    הכי מומלץ: אני מכור לנקניקיות המרגז. אמנות!

     

    אטליז דהן. רחוב המלכה אסתר 19 (שוק רמלה) , רמלה. 08-9240896. כשר

     

    ידע הבשרים | תל אביב

    רפי אהרונוביץ', "מר בשר" בשבילכם, הוא הבעלים של האטליז הנעים הזה, שכולל הכל ומהכל. הוא עצמו הוא הרבה יותר מקצב ומבין היחידים בארץ שמחזיק בתעודה של מייסטר - מומחה לבשר, תואר שנרכש אך ורק במערב גרמניה או בצפון איטליה אחרי התמחות ממושכת.

     

    הכי מומלץ: נתחי בקר מפרות בוגרות, מלאי טעם וכן בשרים מעושנים ופסטרמות ייחודיות שניתן למצוא רק במקום.

     

    ידע הבשרים. רחוב טאגור 38, נווה אביבים, תל אביב. 03-6427395, 03-6427396. לא כשר

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    מיט מרקט | תל אביב

    הפתעה ענקית שנפתחה לאחרונה בשוק הכרמל. ירון קסטנבאום, ענק קולינריה ובעבר השף של קייטרינג העילית "פוד ארט" פתח בעיבורי השוק אטליז יפה. הבשר איכותי, האווירה שמחה (הודות לרמקולים גדולים) ובימי שישי גם מכינים כאן אוכל טעים וצולים בשר שאפשר לאכול במקום.

     

    הכי מומלץ: בשר מעושן, נקניקיות. ובשר בקר, כשהכי כייף לשבת לנשנש הכל.

     

    מיט מרקט. רחוב יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביב. 03-5173086

     

    עמוס אסלי | תל אביב

    אטליז שמנוהל על ידי דור שני של קצבים. גולת הכותרת כאן הן נקניקיות מרגז.

     

    הכי מומלץ: נקניקיות מרגז עבה מעגל, טלה ושומן טלה בתיבול עדין שנמכרות בשרשרת באורך של כשני מטר. את הנקניקייה מניחים על האש פעם אחת לזמן קצר כדי לעצב אותה ואחר כך חותכים בכל פעם חתיכה ושמים על הגריל.

     

    עמוס אסלי. רחוב יפת 164, תל אביב. 03-5076048 כשר בלי תעודה.

     

    מו ומו | רחובות

    את מסעדת הבשר שעונה לאותו שם לא צריך להציג. אבל לפני ש-"מו ומו" הייתה מסעדה מעולה, היא הייתה אטליז מצוין (ובולגרי!) שהקים חיים לוי, אביו של הבעלים הנוכחי תמיר. מתמחים כאן בנתחים לא שגרתיים של בשר בקר וטלה, המבורגרים ויש גם סוגים שונים של נקניקיות מתוצרת עצמית.

     

    הכי מומלץ: נקניקיות מתוצרת בית, איירון סטייק, נתח קצבים ונתחי טי בון

     

    מו ומו. הרצל 177, רחובות. 08-9462690, 08-9473073. לא כשר

     

     (צילום: מיכל פילץ)
    (צילום: מיכל פילץ)

     

    קרל ברג | רחובות

    רשת מעדניות של מפעל ובית גידול לבשר לבן. במקום נמכר בשר צעיר, טרי ואיכותי מאד, כמו גם שלל נקניקים, פסטרמות, נקניקיות וקבבים.

     

    מי ששומר על כשרות – זה לא המקום עבורו. אבל מי שפחות - ובהקשר זה אזכיר, מבלי לעשות נפשות למען המטרה חלילה, שהערכים התזונתיים של בשר חזיר גבוהים וטובים יותר מבשר בקר או טלה, המחיר שלו זול משמעותית וטעמו, לפחות בעיני, נהדר ובפרט לעל האש.

     

    הכי מומלץ: קבב רומני מהטובים בארץ, נקניקיות פטרוצ'יאן, צלעות וספריבס לבן

     

    קרל ברג. אחד העם 1, רחובות. 08-9460522. יש גם סניפים בחיפה, קרית מוצקין, פ"ת, ת"א, לוד, חולון, אשקלון ועוד

     

    הכל לקרניבור הרומני. קרל ברג (צילום: מיכל פילץ)
    הכל לקרניבור הרומני. קרל ברג(צילום: מיכל פילץ)

     

    פרה פרה | גדרה

    אטליז יחסית חדש שמתמחה בבשר טלה ובשר בקר, נקניקיות, המבורגרים וקבבים. כמה פשוט, ככה טעים.

     

    הכי מומלץ: בשר מעושן.

     

    פרה פרה. הירוק 6, אזור תעשייה כנות. 1-700-500-170

     

    סרוסי | באר שבע

    בבירת הנגב ישנם שני אטליזים תחת השם סרוסי. מדובר בבני דודים ללא קרבה עסקית; אחד מהם נמצא בשוק באר שבע והשני ממוקם בעיר העתיקה. כל אחד מהסרוסים עובד עם בניו וכולם ספגו מהסב המשותף את האהבה והמיומנות לטיפול בבשר.

     

    הכי מומלץ: שני המקומות מתמחים בנקניקיות בשלל סוגים: מרגז, מרוקאיות, תוניסאיות ופיקנטיות. יש גם טחול מעולה, קבב עיראקי וקבב רומני.

     

    אטליז סרוסי. רמב"ם 177, באר שבע. 08-6232552. כשר.

    אטליז סרוסי. מורדי הגטאות 47, באר שבע. 08-6233993. כשר.

     

    בקצרה - עוד 8 אטליזים מומלצים ליד הבית:

     

    יוסי גיליס | נוב

    איכותי מאוד וכשר מאוד.

     

     

    יוסי גיליס. מושב נוב, רמת הגולן. 04-6763555

     

    ג'יי מרקט המושבה | ראש פינה

    נראה ומרגיש כמו בית מרקחת, מחירים סבירים שמצדיקים הצטיידות אם אתם בסביבה.

     

    04-6938018

     

    אטליז דאבח | דיר אל אסאד

    לקנות ישירות מבית המטבחיים.

     

    כביש עכו-כרמיאל, בכניסה ליישוב. 04-6055360

     

    אחים סאבח | חיפה

    להתעלף מהבשר הטחון והצלעות!

     

     

    אחים סאבח. חורי 43, חיפה. 04-8529246

     

    אטליז בן חמו | אור עקיבא

    שווה לסטות מהמסלול בכביש החוף רק בשביל הקבב והמרגז.

     

     

    אטליז בן חמו. בלפור 187, אור עקיבא. 04-6262413

     

    בוארון | נתניה

    נקניקיות מרגז מעולות ואטליז נקי שמתמחה בנתחי בשר שאהובים על הקהילה הצרפתית-דרום אפריקאית שיושבת בעיר

     

    בוארון. יהלום 2, שוק נתניה. 09-8628913

     

    איוו | ירושלים

    גם לירושלמים מגיע לקבל איכות ושירות. קבבים מעולים!

     

     

    איוו. שמאי 7, ירושלים. 02-6234676 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    סטייק
    צילום: ירון ברנר
    צילום: נועם הוד
    דרור פילץ
    צילום: נועם הוד
    מומלצים