שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מדינת ישראל חוגגת 66 שנות עצמאות

עוברים מעצב לשמחה: בהר הרצל שבירושלים נערך טקס הדלקת המשואות המסורתי. 14 נשים הדליקו את המשואות. יו"ר הכנסת אדלשטיין: "ישראל מחולקת למגזרים ולשבטים. אין לנו הפריבילגיה ליצור שתי מדינות לעם אחד"

חגיגות יום העצמאות נפתחו הערב (יום ב') עם הנפת דגל המדינה לראש התורן בהר הרצל שבירושלים. הטקס השנה הוא בסימן "זמן נשים - הישגים ואתגרים" ו-14 נשים נבחרו להדליק את המשואות.

 

עצמאות ב-ynet - כתבות נוספות

סקר העצמאות: צעירים ימניים, מבוגרים מסודרים

"תמיד אופטימי, תמיד בצדק". פרס מסכם 7 שנים

חיל האוויר הופך קטלני מאי פעם. רון בן ישי

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

אסתר רדא (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אסתר רדא(צילום: מוטי קמחי)

שירי מימון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שירי מימון(צילום: מוטי קמחי)
יאיר נתניהו וחברתו סנדרה לייקהנגר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יאיר נתניהו וחברתו סנדרה לייקהנגר(צילום: מוטי קמחי)


יו"ר הכנסת אדלשטיין ()
יו"ר הכנסת אדלשטיין

 

יו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין אמר בנאומו כי החברה הישראלית עשתה את הלא ייאמן והפריחה את השממה, אך היא עדיין מחולקת למגזרים ולשבטים, מלאת סתירות וניגודים. "אסור לנו לאפשר את קיומה של ישראל השנייה בצדה ובצלה של ישראל הראשונה", אמר אדלשטיין. "אין לנו הפריבילגיה ליצור שתי מדינות לעם אחד". לדבריו, "אסור לנו לאפשר את קיומה של ישראל של מי ש'מגיע להם', לצדה של ישראל של מי שנדחו לשולי החברה והכלכלה".

 

לדבריו, "איננו יכולים להצהיר על כבוד האדם, אך לנעל את דלתות המועדון בפני צעיר ממוצא אתיופי, איננו יכולים לחוקק חוקים לשוויון בנטל, אך לנעל את דלת המשרד בפני מועמד חרדי. איננו יכולים להצהיר על 'ברית דמים' עם בני העדה הדרוזית או כל בן מיעוטים אחר המשרת בצה"ל מבלי לכונן עמם 'ברית חיים', מבלי לפתור את בעיות הדיור והאבטלה של צעירי העדה".

 

מדליקות המשואות

מרים זוהר. מבכירות שחקניות התיאטרון בישראל וכלת פרס ישראל לאמנות הבמה. כיום שחקנית תיאטרון בית לסין, ילידת בוקובינה שברומניה. ניצולת שואה, עלתה לישראל בשנת 1949, השתלבה בתחום התיאטרון ושיחקה עשרות שנים בתיאטרון הלאומי הבימה. 

מרים זוהר (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
מרים זוהר(צילום: רפי דלויה)
 

 

הרבנית עדינה בר שלום. בתו של הרב עובדיה יוסף, מנהיגה חברתית, הקימה ומכהנת כיו"ר (בהתנדבות) המכללה החרדית המיועדת לרכישת השכלה אקדמאית והשתלבות הציבור החרדי במעגל התעסוקה.  

עדינה בר שלום (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עדינה בר שלום(צילום: אוהד צויגנברג)

 

ד"ר קירה רדינסקי. בת 27, אחת ממדעניות העתיד המבטיחות של ישראל. פיתחה מערכת לחיזוי התפתחויות ומגמות בעולם. יוזמת הייטק. רדינסקי נולדה בקייב שבאוקראינה ועלתה לישראל בגיל 4, גדלה בנשר עם אמה, דודתה וסבתה. שירתה בחיל המודיעין כמתכנתת וכשהיא בת 15 בלבד החלה ללמוד בטכניון בתכנית המצוינים. במקביל, בשנת 2012 הקימה חברת סטרטאפ. נבחרה לאחרונה לאחת מ-100 הישראלים מעוררי השראה.  

 

"אני מתרגשת מאוד מהמעמד", אמרה ל-ynet ד"ר רדינסקי. "זאת לא פעם ראשונה שאני מדברת מול הרבה אנשים, אבל עכשיו זה שונה כי אני מייצגת את המדינה שלי וזה הכבוד הכי גדול שאפשר לבקש. העובדה שאני משיאה משואה זה כבוד למדע וליזמים במדינת ישראל. הציונות התחילה מאנשים שלקחו סיכונים והיום אלו הם האנשים שמרימים את הכלכלה קדימה".

מימין לשמאל: ד"ר קירה רדינסקי, הינדיה סלימן, עדינה בר שלום, מקסין פסברג ומרים זוהר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מימין לשמאל: ד"ר קירה רדינסקי, הינדיה סלימן, עדינה בר שלום, מקסין פסברג ומרים זוהר(צילום: מוטי קמחי)

מדליקות המשואות עם השרה לימור לבנת (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מדליקות המשואות עם השרה לימור לבנת(צילום: מוטי קמחי)
  

כרמלה מנשה. אשת תקשורת ועיתונאית בקול ישראל כ-25 שנים. כלת פרס א.מ.ת, פרס סוקולוב ועוד. מוערכת ומוכרת בקרב הציבור על תרומתה לכיסוי התחום הצבאי ומהווה אוזן קשבת לחיילים הנקלעים למצוקה.  "זה כבוד גדול מאחר והטקס הזה הוא פסקול מההווי הישראלי", אמרה מנשה. "פעם כשהיינו ילדים ישבנו ליד הרדיו בשביל לראות את הטקס ועכשיו כולם יושבים מול הטלוויזיה בשביל לצפות באירוע המרגש הזה. להיות חלק מזה זה מרגש ונותן תחושת שייכות והרגשה שמישהו חשב שאתה חלק מהעם, שזה דבר מאוד מיוחד ומחמם את הלב".

כרמלה מנשה (צילום: ששון תירם) (צילום: ששון תירם)
כרמלה מנשה(צילום: ששון תירם)

הינדיה סולימן. תושבת הכפר בוענייה-נוג'דאת, אלמנה ואם ל-4 שבניה שירתו בצה"ל. הקימה את "פנינת העמק" - מרכז להתנסות נשים ולעבודות יד ואמנות עממית שהפך למרכז תיירותי ומארח קבוצות מארץ ומחו"ל. מייסדת מיזם נשי ייחודי בכפר בועיינה-נוג'ידאת. סולימן אמרה על הדלקת המשואה כי "זה כבוד גדול לאישה ולכל המגזר הערבי. אני מבסוטה שחשבו עליי ותמכו בי. אני מקווה שעכשיו הרבה יכירו את הכפר שלי ויידעו מי הן הנשים הערביות האלה שעושות דברים יפים וחדשים. אני מקווה שכל עם ישראל יבוא אלינו לכפר כדי להכיר אותנו".

הינדיה סולימן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הינדיה סולימן(צילום: מוטי קמחי)

 

מימין לשמאל: מקסין פסברג, מרים זוהר והינדיה סלימן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מימין לשמאל: מקסין פסברג, מרים זוהר והינדיה סלימן(צילום: מוטי קמחי)

 

טלי פרץ-כהן. תושבת קריית שמונה. מנהלת את מרכז הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בגליל ובגולן והקימה את קו חירום הפועל 24 שעות ביממה. שותפה לקידום יוזמות חקיקתיות לזכויותיהם של הנפגעים. כהן המנהלת את המרכז מזה 14 שנים יחד עם ארגון הגג של מרכזי הסיוע בארץ מייצגת את הנשים בארגונים הפועלות באופן יומיומי בשטח למען נשים מוחלשות.

טלי פרץ-כהן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
טלי פרץ-כהן(צילום: מוטי קמחי)
 

 

גאולה כהן. כיהנה כ-19 שנים ברציפות כח"כ מטעם הליכוד וממייסדי תנועת "התחיה" וסגנית שר במשרד המדע. כלת פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה.  

גאולה כהן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
גאולה כהן(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

גל יוסף. תלמידת כתה יא' בתיכון "אחד העם בפתח תקווה, יו"ר מועצת התלמידים הארצית. הובילה לאחרונה את מחאת התלמידים נגד עיצומי המורים. 

גל יוסף (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גל יוסף(צילום: ירון ברנר)

 

שחר פאר. הטניסאית הישראלית המצליחה ביותר בתולדות הטניס הישראלי, דורגה מקום 11 בדירוג העולמי. לפני הדלקת המשואה אמרה פאר: "לכבוד התקווה והאמונה והזכות המיוחדת להוביל את מצעד החיים באושוויץ, שצעדו בו גם אמי וגם סבתי, שלושה דורות, שלוש נשים. עוצמה נשית בהיסטוריה היהודית. לכבוד ענף הטניס והספורט הישראלי וייצוגנו ברחבי העולם. לחיזוק תפקידי כשגרירה של העם היהודי, להיות שווה בין שווים בכל מקום בעולם. להמשך ביסוס מעמדה של ישראל בעולם כמדינה המקדמת את הספורטאים והספורטאיות".

שחר פאר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שחר פאר(צילום: אורן אהרוני)

 

פסקל ברקוביץ'. חברת המשלחת הפראלימפית של ישראל למשחקים האולימפיים. ייצגה את ישראל במשחקים הפראלימפים בבייג'ינג ובלונדון. זכתה במקום השני בענף החתירה. 

פסקל ברקוביץ' (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
פסקל ברקוביץ'(צילום: אורן אהרוני)

 

מקסין פסברג. מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית. תרמה רבות לכלכלת ישראל והפכה את מתחם קריית גת למרכז הייטק. פועלת לשילוב אוכלוסיות מודרות משוק העבודה לרבות נשים, ערבים וחרדים. פסברג החלה את הקריירה באינטל במפעל ייצור, בהמשך עבדה כמהנדסת ליטוגרפיות ומונתה לאחראית חינוך וקשרי קהילה. נמנתה על צוות ההקמה של מפעל החברה בקריית גת, התקדמה בסולם התפקידים עד שמונתה למנכ"לית החברה בישראל. בשנת 2011 זכתה בפרס התעשייה. 

מקסין פסברג (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
מקסין פסברג(צילום: ישראל הדרי)

 

מרים פרץ. ילידת קזבלנקה, מרוקו. גדלה במעברת חצרים בסמוך לבאר שבע. עוסקת בחינוך עשרות שנים. אם ל-6 ששניים מבניה נפלו כקציני צה"ל בעת שירותם הצבאי וחרף זאת התגייסה לסייע למשפחות שכולות ופצועי צה"ל. מרים פרץ אמרה הערב ל-ynet: "אנסה להגיע בשמחה לחגיגות של יום העצמאות, אני יודעת שאני שונה כאן בהשוואה לשאר הנשים שנושאות משואה. כשהודיעו לי שאני משיאה משואה אמרתי מי אני בכלל שזכיתי לכבוד הזה. אני לא מייצגת אף אחד. אחרי שחשבתי עם עצמי סיפרתי לילדיי החיים ואז הגעתי לקיר עם התמונות של שני בניי שנפלו בקרב, אוריאל ואלירז, וסיפרתי להם".

מרים פרץ (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מרים פרץ(צילום: דובר צה"ל)

 

בליינש זבדיה. דיפלומטית ישראלית המכהנת כשגרירת ישראל באתיופיה. נולדה במחוז גונדר שבאתיופיה כבתו של הליקה כהנת גטה אסרס. בגיל 17 עלתה לישראל עם משפחתה. היא השגרירה הישראלית הראשונה ממוצא אתיופי‏. 

בליינש זבדיה (צילום: באדיבות משרד החוץ) (צילום: באדיבות משרד החוץ)
בליינש זבדיה(צילום: באדיבות משרד החוץ)

 

אורנה ברביבאי. ראש אכ"א בצה"ל. האלופה הראשונה בצה"ל בדרגת אלוף. מילאה שורה של תפקידים במערך משאבי אנוש ובהם, קצינת שלישות פיקודית וראש חטיבת כ"א בזרוע היבשה. 

האלופה אורנה ברביבאי (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
האלופה אורנה ברביבאי(צילום: חגי אהרון)

 

יו"ר הוועדה לטקסים השרה לימור לבנת אמרה כי "כל הנשים שנבחרו הן מדהימות ופורצות דרך בתחומן. נוצר קונצנזוס אדיר בציבור לכך, למרות שבהתחלה היו אנשים שעיקמו פרוץ והרימו גבה. היום יש אמירה ברורה שנשים יכולות להצליח לא פחות טוב מגברים. הן יכולות להצליח במשרות בכירות והעולם פתוח בפניהן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הטקס בהר הרצל, הערב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים