שתף קטע נבחר

סנסיבו רוצה להפוך את המזגן לחכם

קצת לפני שמגיעים הביתה המזגן הישן נדלק, כשאתם מתרחקים הוא נכבה ואפשר לשלוט על הכל מהסמארטפון - זה החזון של סנסיבו הישראלית שמפתחת שלט חכם שינסה לחסוך לכם תסכול והרבה כסף בחשבון החשמל

מאז שנוסף שלט למזגן הוא לא השתנה באופן משמעותי, ואם אין לכם "בית חכם" עדיין צריך להדליק, לכבות ולכוון טמפרטורה. סנסיבו (Sensibo) שמגייסת החל מהיום כסף (ג') במימון הקהל מציגה בקר קטן שמוצמד למזגן שיעלה קצת פחות מ-300 שקלים, ויאפשר לשלוט עליו מהסמארטפון שיחליף את השלט המיושן וגם מבצע ניתוח של השימוש שלכם במזגן בשביל להפוך את השימוש ליעיל יותר.

 

 

המטרה של סנסיבו היא לגרום לכם לשכוח שיש לכם מזגן לגמרי ולתת לו לפעול באופן עצמאי כך שתמיד תהיה טמפרטורה נעימה בבית רק כשצריך אותה - כלומר כשאתם בבית ובאמת חם או קר מדי. בכך הוא גם יחסוך לכם בחשמל ובסופו של דבר גם כסף. סנסיבו תומך בכל דגמי המזגנים הקיימים - חדשים ועתיקים. בחברה מבטיחים שתהיה תמיכה בכל מזגן חדש שיצא לשוק. סנסיבו הוא בקר קטן שמוצמד למזגן, ומחבר באמצעות מתאם נוסף לאינטרנט ולשרתי החברה, שם מתבצעים כל החישובים וההתאמות לדגם שלכם.

 

 

המזגן מקבל מוח

כפי שמספרים בווידאו של המוצר, סנסיבו, שעדיין נמצא בשלב אבטיפוס, יודע להתאים את הטמפרטורה של הבית שלכם לפני שאתם מגיעים. הסמארטפון שלכם מדי פעם מעדכן את הענן של סנסיבו לגבי המיקום שלכם, מבלי להפעיל את ה-GPS. הוא משתמש בנתונים שמערכת ההפעלה שומרת בין כה וכה מדי כמה דקות. הענן של סנסיבו יחוש כשאתם מתקרבים לבית בין אם זה בנסיעה, באופניים או ברגל וידע להפעיל את המזגן ברגע הנכון כדי שכאשר תגיעו הביתה הוא יהיה ממוזג.

 

אם אתם מגיעים הביתה כשהסמארטפון שלכם כבוי או אם התעמלתם בבית ואתם זקוקים לגל קור (או חום) מהיר, לחיצת כפתור אחת באפליקציה של סנסיבו תפעיל את המזגן בעוצמה מקסימלית עד שהטמפרטורה בחדר תהיה הטמפרטורה המועדפת עליכם. היכולת הזו מאפשרת לסנסיבו להתאים את הטמפרטורה גם בבוקר חורפי כשקר מחוץ לשמיכת הפוך, והמכשיר יפעיל את המזגן שלכם כמה דקות לפני השעון המעורר שכיוונתם בסמארטפון. הוא אפילו יכול לעשות את זה מבלי שהמזגן ישמיע את הצפצוף המעצבן שלו.

 

לא חייבים 16 מעלות

החיישנים שנמצאים על סנסיבו יודעים מה הטמפרטורה בחדר ובאמצעותם סנסיבו יודע לשלוט בפעילות המזגן כך שהוא יצרוך פחות חשמל. למשל, סנסיבו ידע כמה זמן לוקח למזגן לקרר את החדר לטמפרטורה מסויימת, ועם המידע הזה הוא יכול להמליץ לכם לא לכוון ידנית את הטמפרטורה לכזו שתצרוך הרבה חשמל. 16 מעלות, לדוגמה, היא טמפרטורה שמזגנים אף פעם לא מגיעים אליה ולכן ממשיכים לקרר בעוצמה מלאה בלי הפסקה. סנסיבו מונע מקרים כאלה.

 

סנסיבו גם מצויד בשבב בלוטות' 4.0 החסכוני, ואיתו הוא יכול לדעת אם אתם נמצאים בחדר, בהנחה שהסמארטפון צמוד אליכם בכל עת. כשסנסיבו חש שהחדר נשאר ריק למשך זמן, הוא מכבה את המזגן. סנסיבו משתמש בשילוב של הבלוטות' וחיישן האור המובנה בו כדי ללמוד על הרגלי השימוש שלכם, כמו למשל הזמן שבו אתם ישנים. סנסיבו גם מקבל מידע על מזג האוויר מהאינטרנט ויודע לכבות את המזגן ברגע שנהיה מספיק נעים בחוץ בערב בימי הקיץ, ויציע לכם לפתוח חלון במקום להשתמש במזגן.

 

חיישן הסנסיבו פועל על שתי סוללות יון-ליתיום מסוג CR123A, כמו שהיו במצלמות פילם של פעם. זוג סוללות צפוי להחזיק מעמד בערך שנה, והאפליקציה תתריע לכם קצת לפני שתצטרכו להחליף אותן. מדובר בסוללות שניתן להשיג בקיוסקים או חנויות אלקטרוניקה, אבל זה ממש לא משהו שתוכלו פשוט להוציא מהשלט של הטלוויזיה בינתיים. בחברה מודעים לטרחה הזו ונשקלת האפשרות שסנסיבו תשלח ללקוחותיה סוללות חדשות בעת הצורך.

 

 (צילום: נועה מגר) (צילום: נועה מגר)
(צילום: נועה מגר)

   

בית חכם בעולם פתוח

החברה פתחה גם את ה-API של סנסיבו כדי שגם מפתחים ומייקרים עצמאיים יוכלו להתחבר לסנסיבו, לשלוט עליו או להישלט על ידו. מפתחים יוכלו, למשל, לחבר את סנסיבו לתריסים חשמליים כדי לחסוך עוד יותר באנרגיה, או לקרר יותר את החדר אוטומטית כשמפעילים משחק ב-Xbox שמשתמש בקינקט, ומערב פעילות גופנית.

 

חזון הבית החכם קיים כבר עשרות שנים אבל הוא לא הגיע לכל בית מכיוון שהטכנולוגיות המעטות שפועלות בתחום הן מאוד יקרות וסגורות - כלומר אין בהכרח תאימות למוצרים קימים שלכם. בשנים האחרונות התחום נפרץ אט אט על ידי חברות עצמאיות שפועלות במתכונות של מימון המון או קוד פתוח. סנסיבו היא רק אחת מהן אבל יש גם את הנורה הצבעונית החכמה, Ilumi  שכתבנו עליה לפני מספר חודשים או פרוייקטים כמו If This Then That. אנחנו מניחים שבעתיד הקרוב יצוצו יותר ויותר פרוייקטים שיממשקו את הבית ומכשיריו לאינטרנט (Internet of Things) וחזון הבית החכם יקרה, אבל לא כמו שהחברות הגדולות בשוק דמיינו אותו. זה יקרה טיפין טיפין ולפי הצורך של כל אחד.

 

 (צילום: נועה מגר) (צילום: נועה מגר)
(צילום: נועה מגר)

 

כמה ומתי?

הקמפיין של סנסיבו יימשך עד 4 ביולי באינדיגוגו, שם תוכלו לרכוש ערכה בסיסית (יחידת בסיס וחיישן סנסיבו אחד למזגן אחד) ב-99 דולר (או 79 דולר אם אתם בין הראשונים), קיט לשני מזגנים ב-169 דולר (או 139 אם אתם בין הראשונים). על כל חיישן סנסיבו נוסף תצטרכו להוסיף כ-70 דולר. המשלוח בארץ יהיה בחינם. אחרי הקמפיין מכן יוכלו לקוחות לבצע הזמנה באתר החברה במחיר רגיל.

 

בשלב ראשון, האפליקציה של סנסיבו תפעל על סמארטפונים וטאבלטים מבוססי iOS ואנדרואיד. במהלך הקמפיין החברה תהיה פתוחה לקבלת בקשות, ואם יהיו מספיק משתמשי וינדוז פון, בלקברי או אפילו שעונים חכמים כמו ה-Galaxy Gear, החברה תפתח אפליקציות גם להם. סנסיבו צפוי להגיע לתומכי הפרוייקט בינואר 2015.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועה מגר
מזגן חכם יותר
צילום: נועה מגר
מומלצים