שתף קטע נבחר

ZTE: טאבלט פשוט ולא מספיק זול

מפרט בסיסי, מסך פשוט וסאונד צורם: טאבלטים קטנים טובים יעלו לכם בין 1,000 ל-1,500 שקל. כשה-S8Q ZTE יהיה שלכם תמורת 900 שקל בלבד. האם הוא שווה את המחיר או שעדיפה אלטרנטיבה יקרה יותר?

מותג ZTE שמציע סמארטפונים זולים, מציע כעת בישראל גם טאבלטים קטנים בייבוא של יורוקום. סדרת הטאבלטים של ZTE מציגה מחיר נמוך קצת יותר מהחברות הגדולות, אך בהתאם גם המפרט פחות מרשים. אבל האם זה משתלם? 

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

עיצוב וממשק

דגם ה-S8Q שאותו קיבלנו לבדיקה מנסה להציע מראה חלק ואלגנטי גם גוף לבן חלק. הוא גם היה מצליח לעשות זאת אם כרטיס הזכרון היה יכול להכנס שלא דרך פירוק חלקו העליון של המכשיר, שהתעקם ועתה לא נסגר כראוי. כל זה איך נאמר, קצת מוריד מהאלגנטיות הזו. בחלקו התחתון שקע למטען, למעלה בצד שמאל שקע רגיל לאזניות שממוקמים יחסית נוח. פחות אהבנו את כפתורי ההפעלה ועצמת השמע הממוקמים בחלקו הימני העליון, מכיוון שהם קרובים מדי ולא פעם התבלבלנו בהם בזמן ההפעלה.

  

ל-ZTE אנדרואיד 4.2.2 עם תמיכה מלאה בעברית. זו גירסה פחות עדכנית של מערכת ההפעלה וזה לא קריטי לטווח הקצר, אך אם לא ייצא עדכון זה עלול לגרום לבעיות תאימות בעתיד. יש על גבי האנדרואיד תוספות קטנות כמו כפתור ללכידת המסך, וכפתור שמעלים את שורת קיצורי הדרך למטה (מה שלא היה נחוץ בגירסת אנדרואיד עדכנית - שם הוא נעלם מעצמו ביישומים שעובדים במסך מלא. עוד מציע ה-ZTE כפתור שאפשר להזיז לכל נקודה במסך ובו קיצורי דרך, אבל אפשר להסיר אותו כשהוא מטריד.

 

מסך וסאונד

לצפיה בסרטונים רגילים ביוטיוב, כמה כתבות או סרטוני הדרכה - וכן אולי לסרטונים עבר ילדים, המסך והרמקולים ישרתו אתכם נאמנה. בכל מה שמעבר לזה, כמו צפיה בסרטים או סדרות שחשובות לכם - המסך פחות מתאים לזה, עם רזולוציה של 1024X768 בלבד על פני מסך של 8 אינץ'.

 

גם בגלישה באינטרנט או באפליקציות כמו פייסבוק אפשר להבחין ברזולוציה שככל הנראה כבר יותר נמוכה מהסמארטפון שלכם. אם השימושים הם בסיסיים מאוד כמו קריאת חדשות - זה מספק, אבל לא מעבר לכך. השמע של המכשיר הוא בעצמה סבירה, אך כשמגבירים אותו הצליל הופך למעט צורם ומתכתי. אז לא ממש מיועד לסדרות עתירות אקשן או להאזנה לשירים.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

ביצועים וסוללה

עם מעבד Quad Core 1.2GHz וזכרון פנימי של גיגהבייט בודד לא תקבלו את הביצועים החזקים ביותר. אבל הוא כן הפתיע בהתמודדות עם משימות קצת כבדות כמו שיטוט בגוגל מפות והפעלה של משחקים. מהירות הגלישה בו סבירה בהחלט אם אתם מחוברים לרשת WiFi מהירה.

 

המצלמות מינימליות מאוד. בזמן שבמכשירים אחרים המגה פיקסלים מאמירים, כאן נשארים עם 2 מגהפיקסל בלבד למצלמה האחורית (בלי פלאש, כמעט כמו כל טאבלט), ו-0.3 מגה פיקסל לקדמית - לשיחות וידאו וסלפי באיכות נמוכה. יש בו GPS, ואם תחברו אותו לרשת סלולרית (בגישור דרך הסמארטפון) תוכלו גם לנווט איתו עם אפליקציות כמו Waze. אפליקציות עצמאיות כמו iGO יעבדו גם בלי הגישור.

 

שטח האחסון - 8 גיגה בייט בלבד, אך אפשר להרחיבו ל-32 גיגה בייט עם כרטיס זכרון, ומהבחינה הזו לפחות הוא עומד בשורה אחת עם טאבלטים יקרים יותר. חיבור ה-OTG ששמור למכשירים מתקדמים יותר מאפשר לחבר אליו התקנים חיצוניים כמו כרטיסי זכרון או מקלדת, והסוללה שלו (3,600 mAh) הפתיעה אותנו לטובה ואפשרה לטאבלט לשרוד ימים שלמים של עבודה.

  

לא זול מספיק

ה-ZTE יושב במדפי החנויות והאינטרנט בין שלל מותגים זולים ממזרח אסיה ומציע יבואן מוכר עם שירות ואחריות, אך לא הרבה מעבר לכך. הוא לא בולט או יוצא דופן מטאבלטים זולים אחרים.

 

המחיר הרשמי שלו שלו הוא 1,099 שקלים (ובסלקום 990 שקלים) גבוה יחסית למפרט הזה. מי שיכול להשקיע 1,000 עד 1,500 שקלים יכול למצוא טאבלטים טובים בהרבה של חברות מוכרות LG, אסוס, סמסונג ואחרות. אם המחיר של ה-ZTE ירד משמעותית, או תמצאו מבצע, הוא בהחלט יכול להיות טאבלט משני, או מכשיר לשימושים בסיסיים ביותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים