שתף קטע נבחר

סגן שר האוצר על העלמות המס: נגיע לדובאי

מיקי לוי התייחס להעלמות המס של ישראלים, בכנס בנושא המאבק בהון השחור, ואמר: "אנחנו במזרח התיכון והספורט הלאומי זה להעלים מסים". מנהל מחלקת החקירות ברשות המסים הוסיף: "יש בידי שמות של ישראלים המחזיקים חשבונות בחו"ל בעשרות מיליארדי שקלים". מבקר המדינה הציע: חובת דיווח כללית מגיל 18, הצהרת הון בגיל 21

"יש בידי שמות של ישראלים שמחזיקים חשבונות בחו"ל בעשרות מיליארדי שקלים", כך אמר היום (ד') אבי ארדיטי, סמנכ"ל בכיר האחראי על מחלקת החקירות ברשות המסים. ארדיטי, שדיבר בכנס בנושא המלחמה בהון השחור שקיימה לשכת רואי החשבון באילת, הוסיף: "אנחנו יודעים להפעיל מקורות גם בחו"ל, זה דבר די חדש ומעניין. שיתוף הפעולה בין המדינות גדל".

 

 

ארדיטי הוסיף: "אנחנו פותחים כ-2,000 תיקים בשנה על אי דיווח. 500 מתוכם מגיעים לכתב אישום. המלחמה האמיתית בהון השחור מתחילה ונגמרת במודיעין. ככל שרשות המסים תקבל יותר מידע היא תוכל להילחם בהון השחור".

 

סגן שר האוצר, מיקי לוי, שדיבר גם הוא בכנס, התייחס לפרסומים לפיהם בעקבות שיתוף הפעולה הולך ומתהדק בין מדינות העולם במאבק על העלמות המס, החלו ישראלים להעביר חשבונות שהיו בבנקים באירופה לדובאי, הנחשבת כמקלט מס, וציין: "זה לא יעזור. גם לשם נגיע". לוי הוסיף: "אנחנו במזרח התיכון והספורט הלאומי זה להעלים מסים".

 

חובת דיווח כללי: המבקר נגד האוצר

בכנס בלטו חילוקי הדעות בין מבקר המדינה, יוסף שפירא, התומך בחובת דיווח כללי לכל אזרחי ישראל, לבין עמדת האוצר ורשות המסים לפיה בשלב זה לא כדאי לצאת במהלך כזה. "נוצרה נורמה בקרב מגזרים מסויימים שאולי כן מדווחים, אבל מדווחים פחות", אמר מבקר המדינה.

 

המבקר הוסיף: "אני בעד החלה של חובת דיווח כללי ויפה שעת אחת קודם. דו"ח צריך להיות כבר מגיל 18. בגיל 21 כבר צריך להגיש הצהרת הון". לדבריו, "אתמול פרסמתי גם שכמה שרים כולל ראש ממשלה לא הגישו הצהרה".

 

המבקר התייחס גם למצוקת כוח האדם ברשות המסים והצורך בשדרוג מערכות המחשוב, ואמר: "הם גובים 234 מיליארד שקל בשנה, אז אי אפשר לתת להם כמה מיליונים כדי להגדיל את כוח האדם שם? המדינה לא מוכנה להשקיע בכמה מאות עובדים?". הוא העריך, כי אם מערכת המחשוב באוצר לא תשודרג היא תקרוס תוך שנה שנתיים.

 

סגן שר האוצר: למה פקיד שומה? הוא מנהל

סגן שר האוצר לוי אמר בהקשר זה: "אנחנו חלוקים בנושא חובת הדיווח של כלל האוכלוסיה. יש מחקר של בנק ישראל שמוכיח שזה לא בהכרח יועיל, וגם צריך להעסיק לשם כך אלפי אנשים. יש 180 מיליארד שקל העלמות הון שחור - מתוכם כ-20 מיליארד זה אי מתן חשבוניות ועבודה בשחור".

 

לוי התייחס גם למעמדם של רשות המסים ופקידי השומה ואמר: "הרמה הטכנולוגית של רשות המסים הוזנחה בשנים האחרונות. עד לפני כמה חודשים לרשות המסים לא היה גיבוי למחשבים. אם זה היה נופל זה היה יכול להיות אסון". בנוסף אמ: "אני רוצה גם לשנות את השם 'פקיד שומה'. למה פקיד? זה מנהל".

 

נשיא לשכת רואי החשבון, דוד גולדברג, הביע אף הוא את עמדתו בעניין: "כשמדברים על חובת דיווח כללי לא חייבים לקחת את כל המדינה - מספיק רק חלק מהאנשים". גולדברג העריך, כי "75% מהמס משולם על ידי 35% מהאוכלוסיה".

 

סלומיאנסקי: לצמצם את תכנוני המס

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומיאנסקי (הבית היהודי) התייחס בדבריו לתכנוני המס ואמר, כי "מדינה לא יכולה לחיות כאשר חלק מהאנשים משלמים וחלק לא. זה יכול למוטט מדינה. אם היו לנו 15 מיליארד שקל נוספים, מתוך ההון השחור, אתם יודעים מה היינו יכולים לעשות? כמה היינו יכולים להקל על הציבור? צריך גם לצמצם את כל תכנוני ותחמוני המס האגרסיביים".

 

סלומיאנסקי התייחס בעקיפין גם לחקירתו של ח"כ בנימין בן אליעזר (העבודה) בחשד לקבלת כספים אסורים, אשר בעקבותיה הוא פרש מהמירוץ לנשיאות. "אם היה תיאום בין רשויות האכיפה לא היינו מגיעים למקרים מביכים כגון מה שנמצא עכשיו בכותרות", אמר סלומיאנסקי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: גיל יוחנן
מיקי לוי
צילום: גיל יוחנן
צילום: חיים צח, EPA
יוסף שפירא
צילום: חיים צח, EPA
דוד גולדברג
מומלצים