שתף קטע נבחר

שיתוף פעולה אקדמי

אוניברסיטת יורק והטכניון סיכמו על שיתוף פעולה בתחום הפיתוח הטכנולוגי. אוניברסיטת בן גוריון בוחנת שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ווטרלו

לצד שיתופי הפעולה בין ישראל וקנדה בתחום הדיפלומטי, ביטחוני, כלכלי ותרבותי, במשך מספר שנים מתקיים שיתוף פעולה בין המדינות גם בתחום החינוכי אשר הולך ומתחזק מדי שנה כפי שקרה לאחרונה כאשר שני מוסדות אקדמיים מובילים מישראל וקנדה החליטו על שיתוף פעולה שאמור להפיק תועלת לשתי המדינות.

 

בית הספר להנדסה באוניברסיטת יורק שבטורונטו והטכניון שבחיפה סיכמו על שיתוף פעולה אסטרטגי במסגרתו סטודנטים משני המוסדות יפתחו פרויקטים משותפים. יאנוש קוזינסקי, דיקן בית הספר להנדסה באוניברסיטת יורק הסביר כי סטודנטים מיורק יפתחו מיזמים טכנולוגיים על פי מודלים הקיימים היום בטכניון. "עשרים וחמישה סטודנטים שלנו יבקרו בטכניון על מנת ללמוד בצורה ישירה כיצד לפתח את המיומנות הנדרשת לפיתוח מיזמים טכנלוגיים", צין קוזינסקי שהוסיף: "הדבר שהכי מעניין אותנו זה פיתוח מערכות אקולוגיות, שהטכניון הוא המוביל בתחום הזה בעולם וזו הזדמנות נהדרת עבור הסטודנטים שלנו ללמוד מהטובים בעולם".

 

רוצים ללמוד מהמובילים בעולם. אוניברסיטת יורק ()
רוצים ללמוד מהמובילים בעולם. אוניברסיטת יורק

 

לדבריו של קוזינסקי, השלב הראשון יצא לדרך באוגוסט הקרוב כאשר לצד 25 הסטודנטים יגיעו לטכניון גם בכירי בית הספר להנדסה של אוניברסיטת יורק. אריאל גבע, מנהל בית הספר הבינלאומי של הטכניון הוסיף: " זוהי הפעם הראשונה שיש לנו שיתוף פעולה עם מוסד אקדמי קנדי. התוכנית המשותפת של הטכניון ואוניברסיטת יורק שתצא לדרך בחודש אוגוסט היא צעד ראשון במסגרת שיתופי פעולה עתידיים שיהיו בין שתי המוסדות בתחומים מגוונים". בין השאר מדובר על שיתופי פעולה עתידיים בין הטכניון לאוניברסיטת יורק בפיתוחים בתחומי המיכשור הרפואי והבטיחות האזרחית. לאחר הפעילות המשותפת הצפויה בחודש אוגוסט, אמורים על פי התוכניות להגיע נציגים של הטכניון לטורונטו כדי לעקוב מקרוב על התקדמות הפיתוחים המתבצעים על ידי הסטודנטים באוניברסיטת יורק. בנוסף, הנציגים מהטכניון צפויים להיפגש בקנדה עם נציגי חברות גדולות במטרה לקדם פיתוחים טכנלוגיים שהטכניון מתמחה בהם, כאשר סטודנטים מאוניברסיטת יורק אמורים להשתלב באותם פיתוחים טכנלוגיים.


 (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
(צילום: זיו ריינשטיין)

 

 

הקשר אקדמי בין הנגב לקנדה 

לא רק אוניברסיטת יורק שוקדת בימים אלה על שיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים בישראל. לפני מספר ימים ביקרו שגריר ישראל בקנדה, רפי ברק והקונסול הכללי של ישראל בטורונטו ומערב קנדה, די.ג'יי שניוויס בעיר ווטרלו שבאונטריו, מקום מושבה של חברת הטכנלוגיה רים, המפתחת של חברת הסלולאר הקנדית "בלקברי". מטרת הביקור הייתה לחזק את הקשרים הטכנלוגיים בין חברות ההיי-טק והמוסדות האקדמיים בעיר לחברות היי-טק ומוסדות אקדמיים מישראל. בין השאר נפגשו שני הדיפלומטים הבכיריים מישראל עם נשיא אוניברסיטת ווטרלו, פרידהון המדולפור. במהלך הפגישה הוחלט כי בין האוניברסיטה למוסדות אקדמיים בישראל יווצרו שיתופי פעולה בכל הנוגע לפיתוחים טכנלוגיים. לביקור של השגריר ברק והקונסול הכללי, שניוויס הצטרך גם פרופסור יובל אליוביץ', מומחה להגנת סייבר, מטעם אוניברסיטת בן גוריון שבבאר-שבע. אליוביץ' והמדולפור ינסו להוציא לפועל את ההבנות לשיתוף פעולה לכדי תוכנית מעשית במסגרתה יצאו לפעול פרויקטים טכנלוגיים משותפים של אוניברסיטת בן גוריון ואוניברסיטת ווטרלו.

 

אגב, אוניברסיטת בן גריון כבר מקיימת מזה מספר שנים שיתוף פעולה עם אוניברסיטת מניטובה שבעיר וויניפג בתחום היזמות העסקית, כאשר בין שני המוסדות האקדמיים מתקיימים חלופי סטודנטיים במסגרת מסלול התואר השני במנהל עסקים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חילופי סטודנטים עם אוניברסיטת בן גוריון. אוניברסיטת מניטובה
מומלצים