שתף קטע נבחר

820 אלף צ'קים חזרו בשלושה חודשים

בדומה לרבעון המקביל, הסכום הכולל של הצ'קים החוזרים הגיע ברבעון הראשון ל-7.6 מיליארד שקל, למרות שמספר הצ'קים דווקא ירד. 1.4 מיליארד שקל מתוך הצ'קים האלה חזרו מסיבה של "אי כיסוי מספיק"

יש כיסוי? בשלושת החודשים הראשונים של השנה חזרו כ-820 אלף צ'קים בסכום כולל של 7.6 מיליארד שקל, כך עולה מנתונים שהעבירו הבנקים לבנק ישראל ופורסמו בתחילת השבוע.

 

 

מהנתונים עולה כי 315 אלף צ'קים חזרו מסיבת "אי כיסוי מספיק" ובסכום כולל של 1.4 מיליארד שקל.

 

יש לציין כי בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2013 חלה ירידה של כ-4% בכמות הצ'קים החוזרים, עם זאת לא חל שינוי בסכום הכולל של הצ'קים וכך גם ברבעון המקביל אשתקד עמד הסכום הכולל על כ- 7.6 מיליארד שקל.

 

במהלך שנת 2013 חזרו בישראל כ- 3.3 מיליון צ'קים בסכום של יותר מ-30 מיליארד שקל.

 

על פי נתוני בנק ישראל, נכון לסוף חודש נובמבר 2013, הוגדרו כ-291 אלף לקוחות כ"מוגבלים" וכן 537 אלף חשבונות הוגדרו ככאלה.

 

יש לציין כי לאחרונה פרסם הפיקוח על הבנקים הוראה הנוגעת לפתיחת חשבון בנק שיתפשר מעתה גם לאלו שסורבו עד כה בעקביות, לפתוח חשבון.

 

על פי ההוראה החדשה, גם מי שמוגדר כלקוח מוגבל (מי שחזרו לו 10 צ'קים במהלך 12 חודשים בחשבון הבנק), או לקוח מוגבל חמור (מי שבתוך 3 שנים הוכרז פעמיים כלקוח מוגבל), לקוח בהליך פשיטת רגל ולקוח שהוטל עיקול על חשבונותיו - כל אלו יוכלו לפתוח חשבון בנק.

 

עד כה ההגדרות - למי רשאי הבנק לסרב לפתוח חשבון, היו די מעורפלות ולמעשה מבחינת ההוראות היבשות כל סירוב "סביר" – התקבל. המהלך של הפיקוח נועד לקדם את המלצות ועדת לוקרלהגבלת השימוש במזומן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים