מוצאים את ממו: אוצ'ואה מככב במונדיאל
פ.ס.ז' פספסה אותו בגלל שערוריית סמים שלא התרחשה, שנים ארוכות הוא נאבק לקבל הכרה כשוער הראשון של מקסיקו וכעת, בברזיל, גיירמו אוצ'ואה מבסס את מעמדו כאחד הטובים בעולם. לקרואטים לא יהיה קל להכניעו (23:00)
לשוער המרשים ביותר במונדיאל 2014 אין עדיין קבוצה לעונה הבאה, אבל תהיו בטוחים שהוא ישחק באחד המועדונים הבכירים ביבשת. קוראים לו גיירמו אוצ'ואה, הוא ירד העונה עם אז'אקסיו לליגה השנייה בצרפת והוא הצטיין עם הצלות מרהיבות ב-0:0 של מקסיקו מול ברזיל וזכה לשבחים מכל עבר.
- פורטוגל ניצלה מהדחה בדקה ה-95
- בלגיה שוב נהנתה מחילוף מנצח
- הצגה של אלג'יריה מול דרום קוריאה
- וכל התרחישים של מחזור הסיום
היום (ב', 23:00) הוא ישחק עם ה"טרי" מול קרואטיה ואם ישמור שוב על שער נקי, יבטיח יחד עם חבריו את המקום בשמינית הגמר.
זהו טורניר גביע העולם השלישי של אוצ'ואה (28). כבר בגרמניה 2006 הוא זומן כשהיה בן 20 ולפני ארבע שנים בדרום אפריקה, שימש כמחליפו של אוסקר פרס. הוא לא גבוה במיוחד (1.83 מ') יחסית לשוער, אבל ניחן באינסטינקטים מצוינים, משרה ביטחון על ההגנה וההרגשה בנבחרת מקסיקו היא שיש על מי לסמוך.
"ממו" נולד בגוודלחארה, אבל עבר בילדותו עם משפחתו לבירה, מקסיקו סיטי, ואביו הוא הבעלים של מסעדה מקומית גם היום. לפני עשור הוא החל את דרכו בקלוב אמריקה, בה קיבל באופן נדיר את ההזדמנות לשחק אצל המאמן ההולנדי ליאו בינהאקר כשהיה בן 19 בלבד, ובהמשך נכלל בסגל הנבחרת הצעירה של מקסיקו בטורניר האולימפי באתונה 2004.
כשקלוב אמריקה זכתה באליפות הקלאוסורה ב-2005, אוצ'ואה הפך לשוער הצעיר ביותר שזוכה עם המועדון בתואר והוא גם היה שותף להישג של 28 משחקים ללא הפסד. כשהגיע אוסקר רוג'רי לאמן את "הנשרים", הוא סופסל, אבל למזלו הארגנטיני פוטר והוא חזר לשמש כשוער ראשון.
בהמשך אוצ'ואה ספג ביקורות על טעויות שביצע (בעיקר ביציאות לכדורי גובה), גם בשל העובדה שהפך לסמל של אמריקה, המועדון של העשירים במקסיקו, אשר שנוא על ידי אוהדים רבים במדינה. ב-2005 ערך "ממו" את הופעת הבכורה בנבחרת, נכלל בסגל למונדיאל 2006 וכעבור שנה הצטיין בקופה אמריקה 2007 בוונצואלה כאשר מקסיקו ניצחה 0:2 את ברזיל.
למרות זאת, בדרום אפריקה 2010 שימש אוצ'ואה כמחליף לאוסקר פרס, דבר שגרם לו לקבל החלטה סופית לעבור לשחק באירופה. לפני שלוש שנים הוא עבר לאז'אקסיו תמורת 8 מיליון יורו, אחרי שקודם לכן ניהל משא ומתן עם פריז סן ז'רמן.
האיש עם רעמת השיער המפורסמת היה בטוח שיעבור למועדון הגדול של צרפת, עד אשר אירע מקרה ביזארי שגרם לשערוריה. שחקני הנבחרת ששיחקו בטורניר גביע הזהב 2011 אכלו "טאקוס", מאכל מקסיקני מפורסם שמכיל בשר. הבעיה הייתה שאותו בשר הכיל קלמבוטרול וכתוצאה מכך 10 מהשחקנים וביניהם אוצ'ואה, נכשלו בבדיקת סמים.
למרות שפיפ"א החליטה לא להעניש שום שחקן אחרי שחקרה את המקרה, הפרסום הזיק לאוצ'ואה וגרם לפיצוץ העסקה בינו לבין פ.ס.ז'. בעקבות זאת הוא עבר לאז'אקסיו ועונה הראשונה שלו בצרפת נבחר למצטיין.
אחרי שליון ניצחה 0:1 את אז'אקסיו, אמר חלוצה הארגנטיני, ליסנדרו לופס: "בכל השנים בהן אני משחק, בחיים לא התמודדתי מול שוער נהדר כמו אוצ'ואה. הוא הציל בעיטות ששוער נורמלי לא היה מצליח לעצור. ברור שהוא עושה את ההבדל ויכול להיות אחד הטובים בעולם".
מארסיי, טוטנהאם וסביליה הוזכרו בקיץ 2013 כמי שהיו מועמדות לקלוט אותו, אבל הוא נשאר באז'אקסיו ולמרות שהיא נאבקה כל העונה בתחתית לפני שירדה, כולם ציינו את יכולתו. כעת אוצ'ואה מסיים את חוזהו בקבוצה הצרפתית ועל פי הדיווחים, הוא אמור לחתום במועדון גדול. ליברפול, פריז סן ז'רמן ומילאן כבר התעניינו בו וברור שאחרי ההופעות המרשימות על הבמה הכי חשובה של הכדורגל העולמי, ערכו יעלה בצורה משמעותית.
את העצירה הווירטואוזית שלו מנגיחה של ניימאר, שזכתה לכינוי "הצלת המאה", משווים בברזיל לעצירה של האנגלי גורדון בנקס מנגיחה של פלה במשחק בין הסלסאו לאנגליה במונדיאל במקסיקו 70'. "זה היה המשחק הכי טוב בקריירה שלי", הודה אוצ'ואה לאחר התיקו מול ברזיל וזכה לכינוי "סן ממו". אתר ESPN ברזיל בחר בו לאחד משני השוערים המצטיינים בשני המחזורים הראשונים במונדיאל יחד עם מיודענו, וינסנט אניימה.
"רק אחרי שהמונדיאל יסתיים ואראה את הווידאו ייפול לי האסימון ואבין מה עשיתי פה", אמר השוער בראיון לקראת המשחק מול קרואטיה. "בינתיים אין לי זמן לנוח על זרי הדפנה. אני נהנה מרגעים שלא קורים כל הזמן, ראיתי את עצמי אפילו על שערי עיתונים ביפנית".
עוד ב- ynet ספורט:
לא תאמינו מה ליאו מסי וסרחיו אגוארו עושים באימונים במונדיאל. צפו



