שתף קטע נבחר

הטיפולים שיעלימו דלקות בדרכי השתן

לחץ, שיבוש הורמונלי או שימוש יתר בסבון, הן רק חלק מהסיבות לדלקות בדרכי השתן וזיהומים וגינליים, המוגדרים כבעיות "נשיות". איזה טיפולים יעזרו להתמודד עם הבעיות המאוד לא נעימות הללו?

זיהום בדרכי השתן, גרד או כאבים בבטן התחתונה. אין אישה שלא מכירה את התופעות המאוד לא נעימות הללו, הקשורות לבריאות האינטימית שלהן וכמו שכל הנשים יודעות, זה קיים בכל הגילאים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, אומרת כי רוב הבעיות האינטימיות נגרמות בגלל שיבוש האיזון הטבעי של הסביבה החיידקית הווגינלית. "השיבוש יכול להיגרם מסיבות שונות. בין השאר: שימוש בסבון באופן מוגזם, נטילת תרופות, לחץ ותזונה לא מאוזנת וכמובן ששינויים הורמונליים".

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

עור ללא אקנה: הטיפולים שיעלימו את הפצעים

המזגנים גורמים לצינון?7 מיתוסי בריאות לקיץ

דווקא בקיץ: למנוע ולטפל בווירוסים העונתיים

 

הבעיות הנפוצות

"מדובר בשתי תופעות עיקריות: דלקת שלפוחית השתן וזיהומים ואגינליים", מסבירה שרונה גבאי, דיאטנית קלינית. "דלקת במערכת השתן מאופיינת בכאב בבטן התחתונה, כאב וצריבה במתן שתן, הטלת כמויות קטנות של שתן בדחיפות ובתכיפות גבוהה, מתן שתן עכור עם ריח חזק.

 

"לפעמים, מופיע גם חום, דם בשתן וכאבי גב תחתון. הסיבה העיקרית לדלקת בשתן מקורה בהתניידות חיידקי E-coli מפי הטבעת אל שלפוחית השתן, ומכאן להיווצרות הזיהום".

 

היא מוסיפה ואומרת כי, באופן טבעי, מצויה בנרתיק הנשי אוכלוסיית חיידקים 'ידידותיים' (לקטובצילים) השוכנים בסימביוזה לצד פטריות, וירוסים וחיידקים מזיקים. במצב הבריא, אותם חיידקים ידידותיים (לקטובצילים), מייצרים חומצה לקטית, ששומרת על חומציות הנרתיק ומשמשת מגן טבעי מפני זיהומים.

 

"כשחלה הפרה באיזון הפלורה הנרתיקית, מופחתים החיידקים הידידותיים ומתגברים החיידקים הרעים, ומכאן להיווצרות זיהומים ולהופעת התסמינים הבלתי רצויים כמו ריח רע, גרד, הפרשות וכו'.

 

מה נשים מעדיפות?

נתונים סטטיסטיים כי אכן זיהומים וגינאליים הם הסיבה הנפוצה ביותר של ביקור נשים אצל גינקולוג. מסקר שערכה חברת "מולטי-ג'ין", באמצעות חברת הסקרים "מדגם", עולה כי 71% מהנבדקות מעדיפות לטפל בבעיות הללו באמצעות תכשירים טבעיים.

 

עוד עולה מהסקר כי:60.5% נשים מעדיפות שימוש בתכשיר ללא חומרים משמרים, 11.7% מהנשים ענו כי הן משתמשות בכל מיני אמצעים כלליים כמו תרופות סבתא, יוגורט, שמן עץ התה ושמנים ארומטיים.

 

עדיף ללבוש תחתוני כותנה - בעיקר בקיץ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עדיף ללבוש תחתוני כותנה - בעיקר בקיץ(צילום: shutterstock)

 

הטיפולים המומלצים

פרוביוטיקה:  גבאי אומרת כי לאחרונה פורסמו מספר מחקרים במגזין הרפואי FEMS Immunology & Medical Microbiology שמצאו קשר חיובי בין מתן חיידקים פרוביוטיים לבין עיכוב שגשוג של חיידקים פתוגנים בנרתיק.

 

קטרון מפרטת על התכשירים הפרוביוטיים המתאימים לנשים: פורמולת Probioti Femmeשל Nutri Care , אשר מכילה 10 זני חיידקים ידידותיים לפלורה הנשית, פמינה של אלטמן - לבליעה ויש גם כמוסות לנרתיק (פלורג'ין), ביופימייל של סופהרב, לייף פרוביוטיקה לנשים, פניני פרוביוטיקה של סולגאר, כשכל פנינה מכילה תערובת חיידקים המסייעת לטיפול ומניעה של זיהומים, דלקות חוזרות בדרכי השתן, קנדידה ופטרת בנרתיק ותוספים נוספים.

 

סבונים המבוססים על שמן עץ התה: שמן עץ התה הוכח כיעיל נגד פטרת ואגינלית, חיטוי והרגעת האזור, לכן הוא עשוי להקל עלייך בעת הצורך.

 

קונדום: חלק מהזיהומים מקורם בחיידקים המועברים בעת קיום יחסי מין, בפרט כשהפרטנרים מתחלפים. קונדום מפחית משמעותית הידבקות במחלות מין בכלל ובזיהומים בפרט.  

 

לבישת תחתונים מכותנה מלאה (100%): מומלץ לקחת בחשבון שלבישת חוטיני מונעת אוורור תקין וספיגה של ההפרשות. מכאן נוצרת קרקע פוריה להתפתחות חיידקים ופטריות. גם הרצועה הדקיקה של החוטיני מאפשרת מעבר מהיר ונוח של חיידקים מפי הטבעת לואגינה.

 

אם את תעקשת על החוטיני, העדיפי אותם כשהם עשויים מכותנה טבעית ולבשי אותם לזמנים קצרים. תחתונים מכותנה טבעית בעיקר בקיץ, לעומת זאת, מאפשרים לגוף לנשום, ומפחיתים חיכוך, מה שמקטין סיכון לזיהומים ופטריות.

 

שטיפה אינטימית: קטרון מפרטת על התכשירים המתאימים: מולטי ג'ין פאמיווש ואקטיג'ל, לייף פרופשנל - סבון לשימוש יומיומי, סבון טיפולי (לדלקות), תפוח, קימלוטרקט, פנטה penta, פלורג'ין, פמינה, כמוסות קנדי קר - פורמולה של Nutri Care, אשר מכילה שילוב צמחי מרפא שנמצאו במחקרים קליניים כבעלי יעילות גבוהה לטיפול בזיהומים בנרתיק על רקע פטריית הקנדידה, ביניהם: שמן אורגנו, חומצה קפרילית, אגוז מלך שחור וטבבויה.

 

במצב של דלקת: קטרון מסבירה כי מומלץ להשתמש בפמינוז של nutri care- מונע את כניסת החיידקים לדרכי השתן ולשלפוחית השתן. החומר מדמה מבנה של קולטנים לחיידקים ובעצם "מרמה" את החיידקים וגורם להם להיקשר אליו ולא לקולטנים.

 

"אחרי שזה קורה, החומר פשוט מופרש מהגוף באמצעות השתן. חשוב לדעת כי למרות שהוא מבוסס על סוכר (מנוז), הוא לא בעייתי לסוכרתיים, כי הוא לא מעלה את רמת הסוכר בדם".

  

חמוציות בכמוסות או במשקה: גבאי מסבירה כי חמוציות משפיעות על האיזון החומצי בדרכי השתן, ומקשות על ההישרדות החיידקים. 

 

ויטמין C: משנה את חומציות השתן ומקשה על הישרדות החיידקים שאוהבים סביבה בסיסית.

 

חליטת צמחים משַתנים:  כמו תה סרפד, טיליה וסלרי. אם יש בנמצא פטרוזיליה, מומלץ לשלב בחליטת התה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפולים שיעזרו להתמודד עם הדלקת והזיהום
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים