שתף קטע נבחר

Samsung Gear 2: בשעה טובה

עונים לשיחות, קוראים הודעות מודדים דופק ואפילו רואים מה השעה: רגע לפני ששעוני האנדרואיד החדשים מגיעים אל השוק, בדקנו מה יש ל-Gear 2 להציע בתחום המחשוב הלביש - זה עוד לא ממש זה, אבל שיפור מהדגם הקודם ואביזר מעניין

טרנד המחשוב הלביש עולה מדרגה, וסמסונג מנסה למצב את עצמה בראש הרשימה עם הגיר 2 - שעון חכם המתחבר למכשירי סמסונג. המכשיר מאפשר לשלוט בפונקציות בסיסיות ולקבל תוכן ישירות אל פרק כף היד.

 

פסק הדין לאחר כמה שבועות שימוש: מדובר באחד השעונים החכמים המוצלחים שיש כרגע בשוק והוא מכיל הרבה ממה שהיינו מבקשים משעון שכזה. למרות מערכת ההפעלה האיטית למדי שלו, והארגון הבינוני של הירככיית התפריטים, עדיין נהנינו מהזמן שלנו איתו.

 

 

במחיר 1,499 שקל, הגיר מהווה תוספת לא זולה בכלל למכשירים שמלכתחילה יקרים למדי. רגע לפני השקת השעונים החכמים החדשים לאנדרואיד המכילים מערכת הפעלה אחרת לחלוטין, קשה לומר שכדאי לרוץ דווקא עכשיו לקנות. גם סמסונג בעצמה הוציאה את הגיר 2 כחצי שנה אחרי הגיר הראשון, מה שלא נוטע בטחון רב בעתיד המכשיר. אלו שלא יכולים לחכות, יקבלו שעון מוצלח ודיי שימושי, שמקל בעיקר על קבלת אינסוף הודעות ביום, וכלי מוצלח למעקב אחר פעילות גופנית.

 

עיצוב: נראה אחרת

הגיר 2 עבר שינוי משמעותי במראה שלו ביחד לגיר הראשון. הרצועה כעת לא מכילה את הרמקול שיחד עם המצלמה, שולב לתוך גוף השעון עצמו. השעון קצת גדול, כשצורתו המלבנית והעבה למדי, מבדילה אותו משעונים רגילים, ובנוסף הופכת אותו למועד לשריטות עבור אלו העובדים עם הידיים במרחבים צרים.

 

המכשיר יושב בנוח על פרק כף היד, כשהוא מסופק עם רצועה נוחה להתאמה עם אבזם לניתוק מהיר. שניתן להחליף את הרצועה מתוך מבחר של ארבעה צבעים.

 

המכשיר מושך תשומת לב, בגלל צורתו ובגלל העובדה שאתה מסתובב עם מסך מחשב מזערי על היד. הגרסה החדשה משמעותית נאה יותר מקודמה, אך למרות השיפורים, הגודל הפיזי והמשקל מורגשים גם לאחר שבועיים של שימוש.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

השעון השמיש

לגיר 2 מסך מסוג סופר AMOLED בגודל 1.63 אינץ'. הוא מציג תמונה חדה וקריאה, אך הפונט המקושקש של סמסונג, יכול להפוך את הטקסט לפחות קריא.

בהירות המסך לא משתנה אוטומטית, ויש לגשת לתת תפריט (הגדרות > תצוגה > בהירות) ומשם לשנות אותה כל פעם מחדש. אם תגדירו את הבהירות על "מצב חוץ", הצבעים ישתנו מעט, והתצוגה תהייה בהירה במיוחד, אך המכשיר מודיע שהבהירות תשוב לרמת ברירת המחדל תוך 5 דקות. אפילו אם אתם עדיין בחוץ. בנוסף, המכשיר מתחמם למדי כשהוא על מצב חוץ, ייתכן וזו הסיבה.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

ממשק השליטה בשעון נשאר פחות או יותר אותו דבר. הוא בנוי ממסך ראשי שניתן להתאמה, ותפריט המכיל את כל הפונקציות השונות הזמינות במכשיר. כאשר מתקבלת שיחה, היא מופיעה על גבי הסמארטפון והשעון בו זמנית, ולעיתים על השעון אפילו לפני, כשניתן לענות או לדחות את השיחה מכל אחד מהם. עם זאת, נתקלנו בלא מעט מקרים בהם השעון כלל לא הציג את השיחה הנכנסת, או שישנה שיחה שלא נענתה. ניתן לקרוא הודעות SMS ואימייל ישירות במסך השעון, אך לא ניתן לענות להן. לשם כך ישנו כפתור המציג את ההודעה על מסך הסמארטפון, ומשם ניתן להשיב.


 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

התוכנה עצמה נוחה למדי לשימוש, היא אמנם מגיבה לאט ממה שהיינו רוצים אך היא ניתנת להתאמה אישית ברמה גבוהה.

 

הסוללה תחזיק בין יומיים לשלושה, אנחנו הגענו גם לארבעה ימים ללא טעינה, אך זאת רק כשהמכשיר מוגדר לכבות את התצוגה לאחר 10 שניות. אם תאריכו את הזמן ל-30 שניות, תגלו שהסוללה נגמרת תוך יום אחד. סך הכל מרשים בהתחשב בכמות החיישנים המותקנים על המכשיר. 

 

מתוך המצלמה המובנית בשעון (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
מתוך המצלמה המובנית בשעון(צילום: שחר שושן)

 

מצלמה

על הגיר 2 ישנה מצלמת 2 מגה פיקסל נחמדה המאפשרת לצלם תמונות ברזולוציה של 1920x1080 או וידאו באורך מקסימלי של 15 שניות למקטע ברזולוציה של 1280x720. האיכות סבירה, אין הרבה תועלת בתמונות ברזולוציה כל כך נמוכה, אבל זה נחמד שיש מצלמה זמינה כל כך. ברגע שתצלמו או תקליטו, המידע יועבר אוטומטית אל הסמארטפון, ומשם ניתן לשתף אותו. בעוד שהתמונות עוברות תוך רגע, לוידאו של 15 שניות לקח כמעט שלוש דקות שזה לטעמנו, הרבה מדי בשביל רזולוציה כל כך נמוכה. בכל מקרה לא ניתן לצפות בתוכן על השעון עצמו.

 

 

גימיקים לרוב

תכונה נחמדה שאהבנו שמופיעה בהרבה מכשירי אנדרואיד, היא משדר אינפרא אדום מובנה. המשדר מאפשר להשתמש במכשיר כשלט רחוק לכל דבר, כשהתוכנה שלו מגיעה עם האפשרות לשלוט גם בממירים של יס והוט, ללא צורך לתכנת אותה במיוחד. 

 

בתוך השעון יש נגן עצמאי המסוגל למשוך מדיה מתוך הסמארטפון ולנגן אותה ברמקול המובנה, בסמארטפון או באוזניות בלוטות', לבחירתכם. המטרה כאן היא לאפשר למשתמש לשלוט במוזיקה מבלי להוציא כל רגע את הטלפון. בתוך השעון ישנו רמקול מובנה חזק למדי, הוא לא הדבר הכי איכותי בעולם אבל נחמד מאוד. כשמפעילם מוזיקה וניגשים למסך הראשי כדי למשל, לראות מה השעה, יופיע אייקון קטן של מוזיקה בפינה כך שניתן לגשת אליה מייד ולא צריך לשוטט בין תפריטים.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

הגיר 2 תומך בתכונת הזיהוי הקולי של סמסונג הקראת S-Voice. כשביקשתי לדעת מה מזג האוויר בתל אביב, קיבלתי תשובה לגבי ירושלים, וזאת רק לאחר שהוא הכריח אותי להפעיל את ה-GPS בסמארטפון, להסכים שהנתונים עלי יאספו וישלחו לגוגל. כששאלתי את השעון איפה אני נמצא, הוא אמר לי שהפונקציה הזו אינה נתמכת ושאפנה לעזרה. כשניגשתי דרך הסמארטפון לחיפוש הקולי של גוגל, הוא צמצמם את הטווח וציין שאני נמצא ביישוב שהוא רק ארבעה קילומטרים ממיקומי האמיתי.

 

הגיר 2 עמיד במים ואבק בתקן IP67. זו אחת התכונות המבוקשות ביותר בקרב מכשירים לבישים. במיוחד אחד כזה שנמצא במיקום שלא מאפשר אפילו לשטוף ידיים מבלי להסיר אותו. את הגיר 2 אפשר להטביל עד לעומק של מטר וגם להתפלש איתו בחול.

 

אבטחה אלחוטית

אבטחת המידע בסמארטפון הפכה לנושא קריטי עם עליית מקרי גניבות המכשירים ברחבי העולם. אך השיטות השונות להתגונן מפני גניבת המידע, כמו להגדיר סיסמה, סריקת טביעת אצבע או ציור צורה מסוימת, אומר שאתם לא יכולים סתם כך לפתוח את המכשיר בשביל לראות משהו, אלא צריכים כל רגע להזין איזשהו אמצעי זיהוי. עתה ניתן להשתמש בגיר 2 כאמצעי זיהוי פסיבי. הסמארטפון מסוגל לזהות כמה קרוב השעון לסמארטפון לפי עוצמת האות שלו, וכך ברגע שאתם קרובים אל המכשיר, ניתן לפתוח אותו כרגיל. אך תתרחקו כמה מטרים, המכשיר ינעל אוטומטית ויבקש אמצעי זיהוי אחר כמו סיסמה או את הצורה הסודית. 

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

השעון הספורטיבי

עם המגמה הספורטיבית (וגם לחובבי הסטטיסטיקה) שמגיעה לסמארטפונים, השילוב הטבעי של מד צעדים (שהוא שילוב מידע מחיישנים שונים) ומד דופק בתוך השעון, היה רק טבעי. המטרה היא לייתר את צמידי הספורט הייעודיים ולספק שימוש נוסף לשעון וגם תובנות לגבי הספורט שהמשתמש עוסק בו. ישנן תוכניות שונות למדידה כמו ריצה, צעידה, טיול רגלי רכיבה כשכל המידע הנאסף מסתנכרן עם אפליקציית S Health המובנית במכשיר במכשירים של סמסונג. כמו כן, ישנו מצב שינה האמור לעקוב אחרי הרגלי השינה שלכם. אם אתם כאלה שישנים עם שעון על היד (למה אתם עושים את זה?).


 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

הגיר 2 תואם למכשירים הבאים: Samsung Galaxy S5 / Galaxy Grand 2 / Galaxy Note 3 / Galaxy Note 3 Neo / Galaxy Note 2 / Galaxy S4 / Galaxy S3 / Galaxy S4 Zoom / Galaxy S4 Active / Galaxy S4 mini / Galaxy Mega 6.3 / Galaxy Mega 5.8 / Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) / Galaxy NotePRO (12.2) / Galaxy TabPRO (12.2/10.1/8.4).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
השעון הדובר - Samsung Gear 2
צילום: שחר שושן
מומלצים