שתף קטע נבחר

איך יודעים שהתינוק מוכן לאוכל מוצק?

באיזה גיל אפשר להתחיל האכיל אוו לבד או עם כלמשפחה? ולמה חשוב להקפיד על מזונות עשירים בברזל? דיאטנית מסבירה כיצד להזין תינוקות במזונות מוצקים

אולי זו העובדה שהוא פתאום נראה גדול, אולי הרצון שלנו לאינטרקציה קצת יותר בוגרת - אבל העובדה היא שאנחנו מחכים בציפייה לרגע שהתינוק שלנו, זה שרק לפני זמן קצר נולד, יתחיל לאכול מזון מוצק. כיצד תדעו שבאמת הגיע הזמן ואיך מתחילים? כל התשובות.

 

כיצד יודעים שהתינוק מוכן למזון מוצק?

סביב גיל שישה חודשים התינוק מצליח לשבת, לעתים לבד ולעתים עם תמיכה, ויש לו כבר את היכולת להחזיק את הראש והצוואר באופן יציב. תינוק בגיל זה כבר יכול להראות כי הוא רוצה לאכול, בכך שהוא נשען

קדימה לעבר המזון המוצע לו, ופותח את הפה או מושיט יד כשאתם אוכלים, מתבונן בכל נגיסה שלכם. מאידך, הוא יכול להפגין סימני סלידה או שובע בכך שהוא נשען לאחור ומפנה את ראשו הצידה. כל זמן שהתינוק אינו מסוגל להביע את עצמו בדרכים אלה, אין להתחיל את מזונות הגמילה.

 

מהם המזונות הראשונים המומלצים בעת המעבר למזונות משלימים?

משרד הבריאות מדגיש בהנחיותיו החדשות מ-2012 כי חשוב תחילה להרגיל את התינוק לאכילת מזונות עשירים בברזל, כגון בשר בקר, הודו, קטניות ודייסות דגנים לתינוקות המועשרות בברזל. הדגש הרב שניתן לחשיבות מתן מזונות עשירים בברזל נובע משכיחות האנמיה הגבוהה בישראל, והצורך לטפל בנושא במגוון מישורים.

 

איך נדע שהוא אכל מספיק?

החשש הגדול ביותר שלנו, כהורים, הוא האם הילד אכל "מספיק". אפשר בהחלט להירגע: מחקרים רבים מוכיחים כי התינוק והפעוט יודעים לווסת את צריכת המזון והקלוריות שלהם בצורה המתאימה להם ביותר. אם התינוק אוכל מעט ביום מסוים, הוא יאכל יותר ביום שלאחריו. אם הילד גדל בקצב תקין, והתפתחותו הגופנית והשכלית תקינה, אין לנו כל סיבה לחשוש. אסור לנו להאכיל בכפיה או להפוך את זמן הארוחה לשעה של לחץ ומתח, כדי למנוע בעיות מיותרות בעתיד.

 

האם להאכיל את התינוק לבד או עם כל המשפחה?

לארוחות משפחתיות תפקיד חשוב לא רק בהקניית הרגלי תזונה נכונים, אלא גם על מנת לאפשר תחושת שייכות וקשר חברתי עם האחרים. כשהתינוק, ולאחר מכן הפעוט והילד, רואה את בני משפחתו נהנים מהארוחה הדבר יעודד אותו לאכול גם כן. התמדה בחשיפה ודוגמה אישית מובילים בסופו של דבר את הילדים לנסות מאכלים שונים. הקפידו לאכול באווירה שקטה ונעימה, ללא הסחות דעת ובמקום קבוע.

 

ומה קורה כאשר הארוחה היא מחוץ לבית?

בימים אלו, כשמזג האוויר נעים, אנחנו מרבים לשהות בחוץ עם ילדינו. לשם כך

חשוב לתכנן מראש ולהצטייד בארוחות חטיף קטנות ומזינות. רצוי לארוז את מנות המזון בנפרד על מנת לשמור על טריותן.

 

עבור פעוטות וילדים צעירים מומלץ להצטייד במנות פרי העונה וכריכונים קטנים, עם ממרח גבינה, חומוס או אבוקדו, שאפשר לאכול בהפסקות בדרך. מומלץ להצטייד במחיות פירות וירקות בהתאם לשלב ההתפתחותי ולהעדפותיו. 

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית, המנהלת המדעית של "מטרנה"

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מזון מוצק. מתבונן בכל נגיסה שלכם
צילום: shutterstock
מומלצים