שתף קטע נבחר

החיים על קצה האינטרנט

חברת קוואלקום העולמית עורכת כמדי שנה את כנס אפלינק, ובו היא מנסה למשוך מפתחים לטכנולוגיות הרבות שהיא מפתחת. בין משקפי מציאות מדומה ורבודה, מצלמות תלת ממד ועד לחיישן שמזהה כמה קלוריות יש בגבינה

כנס המפתחים של קוואלקום המושך אלפי מפתחים מרחבי העולם בכל שנה, נערך השנה בסימן בולט של מחשוב לביש. משקפי מציאות מדומה ורבודה . "קצה הרשת הוא העולם שבו אנחנו חיים. המכשירים החכמים, הטלוויזיות, ואפילו המקרר החכם. אלו חיים בקצה רשת המידע. כל מה שקיים בקצה לא מבצע החלטות אלא מקבל הוראות", כך אומר רוב צ'אנדהוק, סגן נשיא בכיר בחברה. הטכנולוגיה בעתיד תעבור מהמחשוב הלביש ותוטמע בתוך המבנים והמכוניות שאנחנו משתמשים בהן, כך לפי החברה. במקום לקחת מערכות שלמות מוכנות, יהיו לנו פיסות שונות של טכנולוגיה מוטמעת בתוך הסביבה שבה אנחנו חיים.

 

 

The Meshy World - העולם הרשתי של קוואלקום

צ'אנדהוק מספר על גל החום ששטף את סן דייגו, שם משרדיה של החברה נמצאים. "חברת החשמל המקומית ביקשה להפחית את צריכת החשמל ולא להפעיל צרכני חשמל כבדים (כמו מדיח ומכונת כביסה - ש.ש), אך הייתי צריך להפעיל את המדיח כי אורחים הגיעו. הבעיה שלי הייתה מקומית לבית אך הבקשה היא כללית לעיר. הרעיון הוא שחברת החשמל תשלח בקשה לבית להפחית את צריכת החשמל, והבית בתורו ישאל את כל המכשירים מי יכול להפחית צריכה, ואז המדיח ישנה את התוכנית שלו כדי לצרוך פחות חשמל ולעמוד במשימת החסכון".

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

את הבית החכם של העתיד הוא רואה בדרך קצת שונה: "המשתמשים יצפו לאינטליגנציה המראה מודעות למיקום ולהקשר" הוא אומר. צ'אנדהוק רוצה שהטלפון יפעל רק כי הסתכלת לעברו, שמכשירי החשמל בבית ילמדו את המחוות הטבעיות שאנחנו עושים ושמיקרופונים הנמצאים ומקשיבים תמיד יאפשרו להפעיל את המכשירים.

 

השעונים החכמים של ימינו (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
השעונים החכמים של ימינו(צילום: שחר שושן)

 

המוזיקה בבית המחובר

על פי גארי ברוטמן, מנהל בחטיבת חווית המוצר המחובר של קוואלקום, רוב המוזיקה מגיעה מהורדות דיגיטליות, כשהייתה גדילה משמעותית דווקא בשירותי המוזיקה בתשלום. בכך מסתבר שבעלים של מערכות מוזיקה המחוברות לאינטרנט כמו מזרימי מדיה, צפויים לרכוש פי 2 יותר מוזיקה מאשר אלו שאינם בעלים של חומרה כזו.

 

אחת מאותן טכנולוגיות שהחברה מקדמת היא Whole Home Audio. זהו מונח כולל לטכנולוגיה שהיא חלק מפלטפורמת AllJoyn המאפשרת להזרים מוזיקה ממקור אחד כמו סמארטפון לרמקולים אלחוטיים מיצרנים שונים ברחבי הבית והגינה. בכך אין צורך להשאר כבולים לחברה אחת או דגם ספציפי, או לרכוש את כל הציוד בו זמנית. בנוסף, אם תפעילו מוזיקה דרך הנגן התומך של פנסוניק, הטלוויזיה התומכת של LG תזהה את מה שהופעל, ותציג את המידע אוטומטית ללא התערבות ידנית.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

להכניס את המציאות לטבלט

קוואלקום מציעה למפתחים את פלטפורמת Vuforia המאפשרת למכשירים ניידים חכמים לראות ולהבין את מה שהמצלמה רואה. בעוד שהשימושים לטכנולוגיה כזו בעולמם של המשתמשים המבוגרים ברורים, החברה השתמשה בטכנולוגיה הזו דווקא בעולם הצעצועים. על פי החברה, ילדים בימינו כבר לא כל כך משחקים בצעצועים פיזיים אלא בעיקר נמצאים מול מסך הטאבלט או המחשב. ובעוד שזה מדאיג את ההורים, יש אלו הדואגים לכך הרבה יותר ואלו הן חברות הצעצועים עצמן. כעת חברת לגו מציעה סט חדש בשם Lego Fusion המגשר בין המשחק הפיזי לממוחשב.

 

משחק הלגו עובר מהעולם הפיזי לווירטואלי (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
משחק הלגו עובר מהעולם הפיזי לווירטואלי(צילום: שחר שושן)

 

מדובר בארבעה סטים פיזיים ואפליקציה אחת לטאבלט, כשהמטרה היא שהשחקן יבנה את הדגם מלגו, יצלם ויסרוק אותו לתוך האפליקציה בעזרת המצלמה המובנית בטאבלט. התוכנה מפענחת את המבנה ומזינה אותו בדיוק כפי שהוא, אפילו אם נבנה לא בדיוק לפי ההוראות, בתוך העולם הווירטואלי. משם יכול השחקן לשחק בדמויות ובמבנה דרך הטאבלט.

 

דוגמה לשימוש דומה בטאבלט ראינו גם אצל החברה הישראלית Wonderblox שפיתחו תוכנה שיודעת לקרוא אותיות על קוביות, ובאמצעות מראה מאפשרים לצלם את אותן קוביות שמונחות על האייפד.

 

דבר ברכות

הסייענים הקוליים כמו סירי, גוגל וקורטנה, קיימים כבר זמן מה והם עובדים לא רע בכלל, במיוחד אם אתה דובר אנגלית מלידה. אך כדי להפעיל את רובם עדיין יש ללחוץ על כפתור כלשהו, ואי אפשר כמו איירון מן, לפנות אל המחשב בצורה טבעית, למעט במקרים מסויימים בגוגל Now. מכשיר סלולרי שיאזין למשתמש בצורה קבועה ויבטל את הצורך ללחוץ על הכפתור, יצרוך כמות אנרגיה שאף סוללה מודרנית לא תוכל לספק. מוטורולה ייעדה שבב במוטו X למשימה, וגם קוואלקום פיתחה טכנולוגיה בשם Snapdragon Sense המאפשרת לזהות את הקולות בסביבה לפי הקשר. אחת הדרכים שטכנולוגיה זו באה לידי ביטוי, היא דרך שיתוף פעולה עם שאזאם - אפליקציית זיהוי השירים. האפליקציה מאזינה לסביבת המשתמש בצורה קבועה, מזהה את המוזיקה שהוא שומע סביבו, ומרכיבה רשימת השמעה בצורה אוטומטית לחלוטין.

 

 

העולם המחובר

על תקן AllJoyn של החברה סיפרנו לכם בפעם שעברה שביקרנו בכנס Uplinq. תקן זה מאפשר למכשירי חשמל כמו מכונות כביסה, מקררים ותנורים לתקשר אחד עם השני. כעת חברות ענקיות כמו LG, סמסונג, מיקרוסופט, סוני ואלקטרולוקס (שקנתה לאחרונה את חטיבת מכשירי החשמל הביתיים של ג'נרל אלקטריק) חתמו על השתתפותן בתקן. כעת, כשחברות הענק הללו הצהירו על תמיכתן, אנחנו צפויים לראות לראשונה התקדמות משמעותית בתחום הבית החכם המבוזר, שאינו דורש מערכת מרכזית יקרה. מהלך שסבל מעיכובים רבים בגלל העדר תקן אחיד.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)

 

כדי שצרכנים ירצו לאמץ את הטכנולוגיה החדשה עליה להיות פשוטה ואחידה. כיום יש מגוון גדול של תקנים המקנים פתרון חלקי, וזאת כדי שהחברות שמפיצות אותן תוכלנה לשמור על הרווחיות - על ידי כך שתקנו רק מוצרים שלה. התקן של קוואלקום אמנם קיים בראש ובראשונה למטרות רווח, אך כעת הוא אומץ על ידי חברות מהשורה הראשונה כשהחברה צופה להגיע ל-25 מיליארד מכשירים מחוברים עד שנת 2020.

 

מגלים מרחוק

סטיב מולנקופף מנכ"ל קוואלקום העולמית, הציג טכנולוגיה חדשה של החברה בשם LTE Direct המאפשרת למשתמשים לגלות ולהתחבר ממרחק של עד חצי קילומטר למכשירים אחרים דרך רשת הדור הרביעי הקיימת, כשהגילוי פועל בצורה פאסיבית, כך שהתהליך לא דורש חשמל רב.

 

המטרה כצפוי, היא בעיקר מסחרית. משווקים יוכלו לדעת שאתם מתקרבים לאזור מסויים ולהציע לכם מוצרים ושירותים, וזאת ללא התקנת אפליקציה ספציפית או הוספת חומרה, שכן הכל כבר מובנה בשבבים של החברה.

 

סריקה תלת ממדית ישר מהטאבלט (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
סריקה תלת ממדית ישר מהטאבלט(צילום: שחר שושן)

 

הרובוט הלומד

קוואלקום ביקשה להראות את יכולות ניתוח המצלמה וכיצד ניתן להשתמש בה כדי לבצע תכנות מסובך, ללא שורת קוד אחת. באחת ההדגמות הועלה רובוט על גלגלים לבמה המכיל שתי מצלמות המתפקדות כעיניים. המפעיל מסיע את הרובוט שהודפס במדפסת תלת ממד בנתיב מסוים ובדרכו הוא לומד את מיקום המכשולים בחדר וכיצד להתחמק מהם, על בסיס הפעולות שעושה הנהג ששולט בו. לאחר מכן הנהג מנתק את השליטה ושולח את הרובוט לבצע את המסלול עצמאית, כשעתה הוא מסתמך על הזיכרון הויזואלי שסרק בזמן הנסיעה, ואכן, הוא מצליח. אך החלק יוצא הדופן באמת, היה הדרך שבה הרובוט למד לזהות את מחוות המפעיל. במצב למידה, המפעיל מראה לרובוט את המחווה, ואז מניע את הרובוט דרך השלט הרחוק. לאחר מכן חוזר המפעיל על המחווה, אך הפעם הרובוט מקשר בין התנועה של המפעיל לבין התכנות, ומעתה והלאה מגיב לאותה מחווה, עם אותה פעולה.

 

 (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
(צילום: שחר שושן)
 

 

הבשורה על פי קוואלקום

החברה מכוונת את המשתמש דרך ערב רב של מכשירים וטכנולוגיות לכיוון אחד והוא שתמיד יהיה מחובר, כשהפעם הדגש הוא על מחשוב לביש. שעונים, משקפיים, ומכשירים המוטמעים בבית, כולם אמצעים המצמצים את המרחק בין המשתמש בקצה האינטרנט, אל המידע והשירותים שכולנו מחפשים.

 

הכותב היה אורח החברה בסן פרנסיסקו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
החיים על קצה האינטרנט
צילום: שחר שושן
מומלצים