שתף קטע נבחר

ארה"ב: כבר 30 מדינות מתירות נישואי גייז

מפלה לשמרנים: בית המשפט העליון בוושינגטון דחה עתירות של חמש מדינות שביקשו לאסור נישואים חד-מיניים, אך נמנע מפסיקה היסטורית שתחייב את כל מדינות האיחוד האמריקני בהיעדר חוק פדרלי בסוגיה

משאיר את הסוגיה הבוערת ברמת המדינות: בית המשפט העליון של ארצות הברית החליט היום (יום ב') "לשבת על הגדר" ולהישאר מחוץ לוויכוח הציבורי סביב שאלת הנישואים החד-מיניים. בית המשפט הפתיע כשדחה את עתירותיהן של חמש מדינות, וירג'יניה, אוקלהומה, יוטה, וויסקונסין ואינדיאנה, שביקשו לאסור נישואים חד-מיניים, והורה להן לבחון מחדש את האיסור שמונע מאזרחים אמריקנים לבוא בברית הנישואים.

 

עוד חדשות בעולם :

נשיא קניה פורש זמנית: 'אופיע במשפטי בהאג'

ברזיל לסיבוב שני: הנשיאה מול נכד הנשיא

בחנו עצמכם: מה אתם יודעים על פרסי הנובל?

 

ערעורים דומים שנידונים בבתי משפט במדינות מערב וירג'יניה, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה, קנזס, ויומינג וקולורדו גם מושפעים מפסיקת בית המשפט העליון, ולכן גם במדינות אלה יותרו נישואי גייז. בכך עולה מספר המדינות שמתירות נישואים חד-מיניים ל-30 מתוך 50. 

 

נישואים חד-מיניים במערב הוליווד, קליפורניה (צילום: AFP ) (צילום: AFP )
נישואים חד-מיניים במערב הוליווד, קליפורניה(צילום: AFP )

מדובר במפלה גדולה לשמרנים במדינות שמרניות שחשבו שבית משפט עליון עם רוב שמרני (חמישה שמרנים, בהם נשיא בית המשפט ג'ון רוברטס, מול ארבעה ליברלים) יהפוך את פסיקת בתי המשפט המדינתיים. השופטים בעליון גם שיגרו מסר שאינם מעוניינים להתערב בסוגיה שמסעירה את ארה"ב זה שנים רבות, ובכך הותירו את הפסיקה האחרונה בידי בתי המשפט של המדינות. רוברטס מונה לתפקיד נשיא בית המשפט העליון על ידי הנשיא ג'ורג' בוש הבן הרפובליקני. אבל גם הוא, ביחד עם עמיתיו השמרנים, מבין כנראה לאן מתגלגלים הדברים.

 

צעד נוסף קדימה לקהילה הגאה

אלא שבית המשפט עדיין רחוק מלעשות את הצעד ההיסטורי של פסיקה שתחייב את כל המדינות בארה"ב להכיר בנישואים חד-מיניים, וכרגע הוא מנמק את צעדו בהיעדר חוק פדרלי שמתיר נישואים אלה ומחייב את כל המדינות "להתיישר" בהתאם אליו. בכל מקרה, הארגונים והפעילים למען זכויות הומוסקסואלים ולסביות יכול להתעודד מהפסיקה היום ולראות בה צעד נוסף לעבר אישורם של נישואים חד-מיניים בארה"ב כולה.

 

שהמדינות יחליטו. בית המשפט העליון בוושינגטון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
שהמדינות יחליטו. בית המשפט העליון בוושינגטון(צילום: MCT)

"אני המום מזה", אמר לעיתון "וושינגטון פוסט" ג'יימס אסקס, עורך דין שמוביל את המאבקים המשפטיים של ארגון Liberties Union בנוגע לנישואים חד-מיניים. "זהו קו פרשת המים עבור המדינה כולה". המתנגדים לנישואי גאים אומרים שהמאבק עדיין לא תם. "החלטת בית המשפט לא להתערב בסוגיה זו משמעותה שהקרב על הנישואים יימשך", אמר ביירון באביון, יועץ בכיר לארגון "הברית להגנת החירות" שתומך באיסור נישואים חד-מיניים. "העם צריך להחליט בסוגיה, לא בתי המשפט".

 

בחודש מאי 2012, בעיצומה של מערכת הבחירות לנשיאות, הביע הנשיא ברק אובמה לראשונה את דעתו האישית בסוגיה, ואמר באופן שאינו משתמע לשני פנים כי הוא חושב שיש לאפשר לזוגות חד-מיניים להינשא. בכך הפך אובמה לנשיא האמריקני הראשון שתומך בגלוי בנישואי גאים.

 

בראיון שהעניק לרשת החדשות ABC מהבית הלבן אמר אובמה כי הוא הגיע למסקנה שחשוב שהוא יצהיר על עמדתו בסוגיית נישואי הומואים ולסביות, והוסיף כי הוא תומך בנישואים אלה. לדבריו, הוא גיבש את עמדתו בנושא בעקבות שיחות רבות שקיים עם חברים ובני משפחה. עם זאת, הנשיא האמריקני אמר שדעתו היא אישית ושעל כל מדינה להחליט כיצד לטפל בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עדיין לא הצעד ההיסטורי שלו מחכים בקהילה הגאה. העליון בוושינגטון
צילום: AFP
מומלצים