שתף קטע נבחר

חוזרים ללימודים: טאבלט במקום מחשב נייד?

בשנים האחרונות, אחד התחליפים המוצלחים ביותר למחשבים ניידים הוא טאבלט. מחשבי הלוח מגיעים במגוון גדלים, שוקלים מעט, יש להם מסך איכותי והם מאוד ניידים. עם זאת, כדי לעשות בהם שימוש מלא, תצטרכו מספר אביזרים. איגדנו עבורכם כמה טאבלטים מומלצים ואביזרים שיהפכו את שנת הלימודים הזו לפורה וחסכונית

"לא צריך לפטופ", "מספיק טאבלט" צעקו התגובות לכתבתנו על לפטופים לסטודנטים. וזה נכון, לפחות חלקית, שלא באמת צריך לפטופ כדי ללמוד. הכל אפשרי אם רוצים, ואנחנו תמיד רוצים. אז הנה כל מה שכל סטודנט צריך לדעת כדי להשתמש בטאבלט במקום לפטופ.

 

מה כדאי לבחור? ()
מה כדאי לבחור?

 

למי זה מתאים

טאבלטים הם מכשירים מצוינים המסוגלים לבצע מגוון רחב של פעולות, עם מעט מאוד הגבלות. כיום ישנם מכשירים שעליהן פועלות אחת משלוש מערכות ההפעלה הפופולריות: iOS, Windows 8 ואנדרואיד. בעוד שהשתיים הראשונות מוגבלות למכשירים מאוד ספציפיים, אנדרואיד היא הגמישה והנפוצה ביותר.

 

קצת בעייתי ולא באשמתכם

הדבר הראשון ואולי החשוב ביותר שתגלו עם כניסתכם למערכת החינוך הנבחרת שלכם, זה שהיא, ממש כמו זו שהכרתם מכיתה א' עד י"ב, עתיקה ומסורבלת. מערכות המידע לסטודנטים לעיתים לא מוצגות כראוי בדפדפנים ניידים, כשישנן תוכנות כמו SPSS לסטטיסטיקה שהן חלק חובה בסטטיסטיקה, שכלל לא ניתן להפעיל על טאבלט. סטודנטים לגרפיקה, עיצוב, קולנוע ומקצועות יצירתיים אחרים לא ימצאו כלים מספיק חזקים לטאלטים ויצטרכו מחשב נייד חזק, או מחשב שולחני. את המסמכים לא תוכלו לכתוב בוורד, ובסופו של דבר לא תצליחו להדפיס כי אין איך לחבר את המדפסת לטאבלט.  אז איך בכל זאת אפשר לעשות את הכל?

 

הדפסה

רוב המדפסות הפשוטות לא מגיעות עם חיבור אלחוטי כלשהו, אלא רק עם כבל USB סטנדרטי. את המדפסת יש להתקין ולחבר פיזית, ורק כך ניתן להשתמש בה. אז מה תעשו אם יש לכם טאבלט? אפשר לשלוח לעמכם ת המסמך במייל ולהדפיס ממחשב. אבל חברות המדפסות זיהו את הצורך וציידו את המדפסות האלחוטיות / אלו עם חיבור רשת בתכונה המאפשרת הדפסה דרך הרשת מכל מכשיר וללא התקנת דרייברים.

 

חברת HP מציעה את שירות ePrint למדפסות החברה. אתם מקבלים חשבון אימייל ספציפי, וכל מה שתשלחו לשם, כולל קבצי PDF יודפסו אוטומטית.

גוגל מציעה את Cloud Print המאפשר לחבר את המדפסת למחשב נייח בבית, ודרך כל מכשיר המחובר לאינטרנט לשלוח אליו קבצים להדפסה.

אפל מציעה את ה-Air Print. התקן שלה להדפסה אלחוטית, לא דורש דרייברים כלשהם, כשניתן להדפיס ישירות ממכשירי אפל גם ללא ראוטר.

 

כתיבת עבודות

הטאבלט יכול להיות מכשיר נוח להקליד בו סיכומים, אך המקלדת המוצגת על המסך לא מספקת משוב פיזי וקל להתבלבל באותיות, כשהקלדה על מסך בגודל עשרה אינץ' או פחות אינה נוחה במיוחד, במיוחד אם רגילים להקליד "על עיוור". לכן מומלץ לצרף לאיזה טאבלט שתבחרו, מקלדת חיצונית שתאפשר להשתמש בכל שטח המסך לתצוגת המסמך, ותאפשר לאצבעות להקליד בנחת.

 

מקלדת שהיא גם מעמד ()
מקלדת שהיא גם מעמד

 

מקלדת חיצונית היא אביזר המתחבר לרוב דרך בלוטות' אל הטאבלט, כשחלקן מגיעות מובנות בתוך נרתיק הגנה שגם משמש כמעמד לטאבלט עצמו, בכך מתקבלת חוויה דומה למחשב נייד. מקלדות כאלה אפשר לרכוש ישירות מסין באתרים כמו דיל אקסטרים או אלי אקספרס במחירים שמתחילים ב-6 דולר למקלדת בלבד או בסביבות 30 דולר למקלדת עם נרתיק. כמובן שתמיד אפשר ללכת על דגמים יותר מפוארים באיביי. עם זאת, אלו יהיו מקלדות שאין עליהן חריטה של האותיות בעברית. בעוד שניתן לחרוט עליהן בעלות של כמאה שקלים, המחיר והטרחה יכולים להיות  שווים להפרש במחיר של רכישה בארץ. כאן אותן מקלדות בדיוק עולות בין 200 ל-300 שקלים.

 

מעבדי תמלילים 

המינימום שתרצו לעשות בעזרת הטאבלט הוא לכתוב. אך טאבלטים עובדים אחרת מאשר מחשבים ניידים כשברובם לא ניתן להתקין תוכנת האופיס המוכרת. הנה הפתרונות המובילים לטאבלט:

 

כל המכשירים - כל המכשירים יכולים להפעיל את גוגל Docs, המאפשרת לכתוב ולערוך מסמכים בחינם אך האפליקציה הלא מקוונת אינה תומכת באופן מלא כיוון כתיבה מימין לשמאל, כך שיש לגשת לשירות דרך הדפדפן וזה דורש חיבור פעיל לאינטרנט. את המסמכים משם אפשר לשתף עם חברים, או לשלוח במייל כקבצי DOCX.

 

אפל - הטאבלטים של אפל מגיעים ללא מעבד תמלילים, ואמנם אפשר להקליד הכל באפליקציית פתקים אך כדי להגיש מסמכים כראוי יש לרכוש את תוכנת Pages, המקבילה של אפל לוורד. האפליקציה עולה 9.99 דולר, עובדת מצוין בעברית, ללא תקלות במעבר בין שפות באותו משפט, כשהיא מאפשרת את רוב מה שוורד מאפשרת, וכוללת תמיכה בקבצי DOCX של וורד.

 

מבדיקה שלנו Word לאייפד לא תומך בעברית אך באתר של מיקרוסופט הוא מוצג כאילו הוא כן. Polaris Office בכל מקרה כן תומך והשימוש בו אפילו חינם.

 

אנדרואיד- רוב המכשירים מגיעים עם Polaris Office או Kingsoft Office כבר מותקנות. מבין שתיהן, הגרסה של פולאריס עובדת הכי טוב בעברית כשיש לה תמיכה טובה מאוד בכיוון כתיבה מימין לשמאל. זו של קינגסופט מתקשה עם המעבר בין שפות באותה שורה. שתי התוכנות בכל מקרה בחינם, בגרסאותיהן הבסיסיות.

 

Windows 8 - האופציה הכי פשוטה, כאן ניתן להריץ את Microsoft Office המוכרת רגילה.

 

מעבד תמלילים לאנדרואיד ()
מעבד תמלילים לאנדרואיד

 

חיבור למקרן

מתישהו בחייכם הסטודנטיאליים תצטרכו להעביר מצגת, ולאו דווקא תרצו להסתמך על המחשב שבאולם, אז איך תעשו את זה? בחלק מהטאבלטים המפעילים את אנדרואיד או Windows 8 יש חיבור מיקרו HDMI שבעזרת כבל מתאם ניתן לחבר אותו למקרן עם חיבור HDMI, או דרך מתאם לחיבור DVI או VGA.

 

איזה טאבלט לבחור?

מחירי הטאבלטים בישראל נעים בין 600 שקל ל-2,500 כשיש הבדלים מהותיים בין הדגמים. לשם הנוחות נתחיל עם אפל כי להם יש רק שני דגמים.

 

iPad Mini 3 ו-iPad Air 2

המיני מגיע בגודל 7.8 אינץ' כשהאייר מגיע בגודל 9.7 אינץ'. המיני יכול להיות קצת קטן מדי בשביל עיניים מבוגרות, אך מחירו נמוך משמעותית מאחיו הגדול. .

 

המכשירים של אפל מצוינים, ובעוד שהם קצת מוגבלים מבחינת העברת המידע, יש מעט מאוד דברים שאי אפשר לעשות עליהם. בנוסף הסוללה, לפחות בדגם האייר הגדול מחזיקה יותר מעשר שעות עבודה ככה שלא צריך להסחב עם מטען ללימודים.

 

מחירי האייפד החדש עוד לא הגיעו אך סביר להניח שהם יהיו זהים לדגמים של הדור הקודם. האייפד מיני שלכם תמורת 1,899 שקל והאייפד אייר בעבור 2,229-2,499 שקל.

 

סוללה חזקה ומעבד תמלילים מצויין ()
סוללה חזקה ומעבד תמלילים מצויין

 

מכשירי אנדרואיד 

מכשירי אנדרואיד הם אולי הקטגוריה הרחבה ביותר בשוק. טאבלטים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד באים בכל הגדלים והרמות, ביניהם יש הבדלים מהותיים, ולכן קיבצנו מספר קווים מנחים שכדאי לשמור עליהם:

 

גודל

כל מסך מתחת לשבעה אינץ' יהיה קטן מדי בשביל לשבת בנוח יותר מחצי שעה, ולמרות שחלק מהטאבלטים האלה מכילים תצוגות ברזולוציה גבוהה מאוד, העבודה על תצוגה כל כך קטנה תקשה להשתמש במכשיר לאורך זמן. מהצד השני של המשוואה, ככל שהמכשיר יותר גדול, כך משקלו עולה, אך עוד לא ראינו טאבלט בגודל 10 אינץ' ששקל יותר מ-700 גרם.

 

 

מהירות

כאן לצערנו קשה לדעת על הנייר. להבדיל ממחשבים עם מעבד אינטל שברור שמעבד i5 יותר מהיר מ-i3, בטאבלטים יש מגוון רחב של מעבדים כשרק חלק מהם מגיעים מחברות מוכרות כמו קוואלקום, והשאר מחברות מסתוריות מסין. אלו המגיעים מקוואלקום ממוספרים בסדר עולה מה שצריך לתת לכם מושג כללי לגבי מה יותר חזק מהשני, אך את השורה התחתונה תקבלו רק אם תנסו את המכשיר בחנות ותראו אם הוא מספיק מהיר בשבילכם.

 

מותג

היום נראה שכל חברה שיש לה לוגו מייצרת טאבלט. חברות כמו Archos, MAG, אקאי, הייסנס ובנוסף מוצרי מדבקה, במיוחד אלו שעולים 350 שקל באתרי סחר מסין, ידועים כמכשירים שהם פחות אמינים לאורך זמן, כשהחומרה שלהם פשוטה ואיטית, אך מחירם נמוך ביותר. לעיתים מכשירים אלו מגיעים עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 2.3.5 מה שמגביל את היכולת להתקין אפליקציות עדכניות. לכן כדאי לבדוק מה בקופסה היטב לפני שקונים.

 

דגמים שכדאי לשים לב אליהם

סמסונג מציעה את הדגם Galaxy Tab 3Lite לסבלנים שביניכם שיכולים להמתין למעבד ה-Cortex A9 כפול הליבות שיעשה את העבודה. עם מסך בגודל שבעה אינץ' ואחסון של 8 גיגה, הוא נותן את הביטחון שברכישת מותג מוכר בלי המחיר המנופח. במחיר המתחיל ב-685 שקלים הוא מוצלח לסטודנט החסכן.

 

מותג מוכר ומחיר מוזל
מותג מוכר ומחיר מוזל

 

שנת 2013 התקשרה והיא מציעה את ה-GPad של LG בגודל 8.3 אינץ' המתהדר ברזולוציית מסך מצוינת לגודלו (1920x1200), מעבד סביר (Snapdragon 600) ותג מחיר לא רע בכלל שמתחיל ב-1,350 שקל. עוד מאותה סדרה, דגם ה-10.1 אינץ' שיצא השנה אמנם מתחיל באלף שקל, אך רזולוציית המסך שלו נמוכה מאוד (1280x800) ותקשה על קריאה נוחה מהמסך.

 

גודל טוב ורזולוציה עוד יותר טובה ()
גודל טוב ורזולוציה עוד יותר טובה

 

חברת Asus מציעה את ה-MeMO Pad בגודל 7 אינץ' עם מעבד מרובע ליבות ו-16 גיגה זיכרון, רזולוציית תצוגה סבירה של 1280x800 ותג מחיר שמתחיל ב-1,099 שקל.

 

מעבד מהיר ומחיר סביר ()
מעבד מהיר ומחיר סביר

חברת Dell מציעה את ה-Venue בגודל 7 אינץ'. עם מעבד Intel Atom, שני גיגה RAM, ורזולוציית מסך של 1280x800, הווניו 7 של דל מציע מפרט נאה ביותר במחיר 649 שקלים בלבד. 

מפרט עשיר ומחיר דל
מפרט עשיר ומחיר דל

 

מכשירי Windows 8

טאבלטים המריצים את מערכת ההפעלה למחשבים אישיים של מיקרוסופט, הם הפתרון הכי טוב למי שלא רוצה ללמוד מערכת הפעלה חדשה. אפשר להתקין עליהם את חבילת Office המוכרת כשהם מהווים תחליף נאה, לפחות מבחינת הממשק למחשב נייד רגיל.

 

חשוב לציין כי ישנם הבדלים בין Windows 8 ל-Windows 8 RT, כשהאחרון הוא גרסה מוגבלת ומיותרת שמיקרוסופט הוציאה עם טאבלט הסרפייס הראשון שלה. המנעו מגרסת ה-RT בכל מחיר.

 

דגם שכדאי לשים לב אליו

מלנובו מגיע השעטנז המוצלח בשם Tablet MIIX 2 שהוא טאבלט בגודל 10 אינץ' עם מעבד אטום סביר, שטח אחסון של 64 גיגה ורזולוציה מוצלחת של 1920x1200. הדגם המדובר מגיע עם מקלדת אלחוטית המשמשת כמעמד למכשיר. מחירו מתחיל ב-2,000 שקלים.

 

מקלדת נתיקה שהיא גם מעמד
מקלדת נתיקה שהיא גם מעמד

 

מעבר לדגם זה, מחיר הטאבלטים מגיע לסכומים שבהם ניתן לרכוש מחשב נייד רגיל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים