שתף קטע נבחר

ZTE Z7 Mini: רמה גבוהה עם מקום לשיפור

ZTE Z7 Mini משתייך לסדרת הדגל Nubia של היצרנית הסינית, הוא מציע מפרט מהשורה הראשונה, עם מסך מרשים, מקום לשני כרטיסי סים, תמיכה בדור הרביעי והרחבה עם כרטיס זיכרון, איך הוא מתפקד בפועל?

בחודשים האחרונים, יצרניות סיניות רבות משיקות דגמי סמארטפונים חדשים העומדים בחזית הטכנולוגית. שם התואר ״סיני״ כבר לא מייצג כיום בהכרח טלפון בסיסי ופשוט, אלא גם מכשירים עדכניים עם מפרט מרשים ומחיר אטרקטיבי ביחס לדגמים דומים מתוצרת מותגים ידועים.

 

המכשיר הזה לא נמכר עדיין ע״י היבואנית הרשמית בישראל (יורוקום) ולמעשה הוא נמכר באופן רשמי רק בגבולות סין ולא בעולם הרחב. אך הוא זמין להזמנה מחו"ל ותומך בעברית.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

עוד ב-dtown

 

  

עיצוב נקי ואלגנטי

במבט ראשון, עיצוב ה- Z7 Mini (עם מסך בגודל 5 אינץ') נראה נקי ואלגנטי, עם חזית מסך שטוחה בשחור וגב בצבע שחור או לבן (בהמשך אמורה החברה להציע צבעים נוספים). המעטפת עשויה פלסטיק קשיח חלק שאינו מנסה להתחפש למתכת במראה שלו, אך גם לא עושה רושם זול. שולי הגב קמורים ויש טבעת אדומה מסביב לעדשת המצלמה על רקע צבע הלבן.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

על דופן ימין, ממוקמים שני לחצנים: אחד עבור שינוי עוצמת הקול והשני לשם הדלקה וכיבוי של המכשיר. בתחתית הטלפון נמצא שקע מיקרו USB ובצד ההפוך העליון, ממוקמת יציאת האוזניות הסטנדרטית. גודל המכשיר טוב ביחס למסך מבחינת רוחב (63.9 מ"מ) אם כי הרווח בין קצה המסך למסגרת פחות צר מאשר ב- LG G2 למשל, עובי המכשיר עומד על 8.2 מ"מ, המשקל 143 גרם והאורך הוא 140.9 מ"מ (בגלל שלושת לחצני המגע מתחת למסך).

 

המכסה האחורי הפריק כולל את הגב וגם את השוליים כך שבמקרה של פגיעה במעטפת או בשוליים, החלפת מעטפת הגב תחזיר את המכשיר למצב חדש. פירוק הגב חושף מקום לשני כרטיסי מיקרו סים. לצידם, יש חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון מסוג מיקרו SD עד לנפח של 64GB. למרות הגב הפריק, לא ניתן להחליף סוללה והיא אינה נשלפת החוצה.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

מסך מצוין

נקודת המגע העיקרית של המשתמש עם הסמארטפון נעשית דרך המסך ובמקרה הזה מדובר ביופי של הפתעה נעימה. זהו מסך 5״ עם רזולוציית 1920x1080 פיקסלים, אבל מעבר לנתונים היבשים, התמונה כאן מרשימה מאוד, חדה, עם צבעים טובים וגם טבעיים יחסית, בנוסף לזוויות צפייה רחבות.  בתפריט ההגדרות, אפשר לכוון את מידת רווית הצבעים בתצוגה במסך ואת טמפרטורת הצבע הכללית (לכיוון הכחלחל קר לעין או חם צהבהב).

 

מתחת למסך, מיקמה ZTE שלושה לחצני מגע, כך שהם לא תופסים נתח משטח המסך עצמו. שלושת הלחצנים מוארים באור אדום לתפעול נוח בחושך ולחצן הבית האמצעי כולל טבעת אדומה אשר מתפקדת כנורת התראה על שיחות שלא נענו, עדכונים מאפליקציות ועוד. ניתן לקבוע איזה סוגי התראות היא תציג ואפשר לשלוט גם עוצמתו של אפקט האור הפועם. תפריט ההגדרות מאפשר גם להחליף בין תפקידי שני הלחצנים החיצוניים, כך שלחצן ה-״חזור״ או ה- Menu ימוקמו בצד ימין או שמאל לפי דרישת המשתמש.

 

ה-Z7 מיני מציע תמיכה במחוות ופעולה משולבת חיישני קרבה: ראשית, ניתן להעיר את המסך בנקישה כפולה או להפעיל אפשרויות כמו מענה לשיחה בהצמדת הטלפון לאוזן, להשתיק שיחה נכנסת או לעצור שיר בנגן ע״י הנחת המכשיר עם הגב למעלה ועוד - בדמה למכשירים הקוראנים. 

 

מצלמה משוכללת, לא בחושך

חיישן המצלמה (האחורית) ב- Z7 Mini הוא מתוצרת סוני, מהדור החדש יותר (IMX214) של חיישני 13 מגה פיקסל, עם עדשת F2.0. ניתן לתפעל את המצלמה בשלושה מצבים עיקריים: אוטומטי, מצב מתקדם (Pro) ומצב אפקטים (Fun).

 

במצב אוטומטי מלא (Auto), התפעול פשוט ומהיר. בצילום יום, התמונות חדות, עם צבעים רוויים במצב האוטומטי, אבל, כאשר החשיכה יורדת, המצלמה משום מה לא ממהרת להפעיל את מנגנון הפלאש ובחלק מהמקרים היא ממהרת להוריד את מהירות התריס לערך של 1/20 השנייה וכך יוצא שחלק מהתמונות חשוכות או מרוחות מדי. בתאורת יום, מיקוד המצלמה מהיר כברק, אבל בתנאי תאורה מאתגרים יותר, מהירותו יורדת ולעיתים צריך לעזור לו עם נגיעה במסך בנקודה עליה רוצים להתמקד ולהמתין שניה.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

צילום למתקדמים

במצב Pro, המשתמש מקבל רשימה ארוכה של אפשרויות שליטה ידניות. לדוגמה, על הצג יש ריבוע ירוק המייצג את נקודת הפוקוס ועיגול ורוד המשמש למדידת חשיפת אור. ניתן להזיז כל אחד מהם בנפרד ולמדוד אור בנפרד מהפוקוס. בנוסף, אפשר לעבוד במצב חצי אוטומטי בו הצלם יכול לקבוע ידנית את מהירות התריס או גודל הצמצם (אם כי רק עד למקסימום של F2.8 במקום ה- F2.0 המקסימלי במצב אוטומטי). תכונה מעניינת אחרת מגיעה היישר ממצלמות וידאו שעולות אלפי דולרים: Focus Peaking אשר מציג לצלם בצבע אדום את החלקים בתמונה הנמצאים בפוקוס.

 

בתנאי תאורה חשוכים, אפשר לעלות באופן ידני את ערך ה- ISO עד ל- 3,200, התמונות כצפוי יציגו רעש דיגיטלי צבעוני בולט בתמונה, אבל מצד שני, הפרטים והצבעים נשמרים. הפעלה של מנגנון Wavelet denoise תבצע טשטוש של הרעשים הדיגיטליים, אבל גם תחליק חלק ניכר מהפרטים החדים יחד איתם.

 

מצב שלישי בתפריט נקרא Fun והוא מספק מגוון גדול של אפקטים (צילום כוכבים, אפקט קריסטל, צילום של דמויות מרובות באותה התמונה, צילום פנורמה ועוד. חלק מהאפשרויות דורשות שימוש בחצובה.

 

וידאו אפשר לצלם ברזולוציית 4K (מה שאומר 3840x2160 פיקסלים), אבל קחו בחשבון כי היא מייצרת קבצי ענק בגלל קצב נתונים של 100Mbps, כלומר, כל 50 שניות תופסות נפח אחסון של חצי ג׳יגה בייט. לחילופין, עומדות לרשות הצלם רזולוציות 1080p (בקצב של 20Mbps) או 720p / 480p. איכות הצילום טובה ביום והופכת למגורענת יותר בלילה, עם אפשרות הפעלת תאורת הפלאש בעת הצילום. לגבי הקלטת הקול בעת הוידאו, הייתי שמח לשיפור ברגישות שלה.

  

המצלמה הקדמית המיועדת לצילומי סלפי, כוללת חיישן בן חמישה מגה פיקסל, הביצועים שלה סבירים ולא יותר ביחס לקטגוריה והיא כוללת גם מנגנון זיהוי חיוכים המצלם באופן אוטומטי כאשר המצולם מחייך (אפשר לכוון את רגישות המנגנון), במפרט היבש כתוב כי היא מצלמת וידאו 1080p, אבל בפועל, בגרסת הקושחה הנוכחית, ניתן היה לצלם רק סרטונים ברזולוציית 720p.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

רמקול חזק וברור

רמקול המכשיר ממוקם מאחור מה שעלול בתאוריה להיות לא אופטימלי, אבל בפועל הוא מספיק חזק וברור לרוב השימושים (גם כאשר המכשיר מונח על שולחן), בשימוש במצב ספיקר, בבית הקול נשמע חזק בהחלט וגם ברור, ברכב קצת פחות, כאשר במצב זה, גם הצד השני לשיחה שמע אותי טוב (נקודה לזכות המיקרופון).

 

בתפריט הסמארטפון, אפשר להפעיל את מנגנון האיקולייזר של DTS והוא אכן מאפשר לשפר את איכות הקול בהתאם לשימוש (דיבור, מוזיקה ועוד) ולכוון את מידת הטרבל והבס. איכות השמע באוזניות טובה מאוד, מפתיעה לטובה.

 

הצד הנקי של אנדרואיד 

ה- Z7 מיני מגיע עם אנדרואיד 4.4.2 וממשק ה- Nubia V2.5 של ZTE. ישנה גירסה שכוללת עברית. הממשק נקי לעין וכולל כמה אנימציות תנועה אלגנטיות. את האפליקציות מסדרים ישירות על מסכי הבית, או בתוך תיקיות ואפשר להתקין לצידן גם ווידג׳טים (אבל אם אתם מתגעגעים לתצורה הרגילה של אנדרואיד, אפשר להתקין את Nova Launcher למשל). הממשק עובד באופן חלק ומהיר, ללא השהיות, גם כאשר פותחים אפליקציות כבדות יותר כדוגמת Waze או משחקים מאתגרים.  ZTE ציידה את הממשק בכל הדברים החשובים, כולל אפליקציית פנס, סייר קבצים, רדיו FM וגם אפשרות הקלטת שיחות. חייגן הטלפון המקורי אלגנטי ונקי למראה, אבל החיוג החכם אינו מציג אותיות עבריות על המקשים. 

 

ה- Z7 מאפשר להגדיר פרופילים עבור מצבי עבודה שונים בהתאם לאופי השימוש במכשיר: למשל, פרופיל כיס המיועד למנוע הקלדות וחיוגי שווא אשר מפעיל בעת קבלת שיחה צלצול חזק מלווה ברטט, או פרופיל שינה המשמיע למשך מספר דקות מוגדר צלילי מוזיקה נעימה ומאפשר לקבל שיחות מרשימת נמענים מוגדרת מראש או לקבוע שהטלפון יצלצל אם מישהו שאינו מורשה מחייג שלוש פעמים ברצף (מה שמעיד על שיחת חירום). כמו כן, אפשר לבחור בממשק עבודה ״פשוט״ הכולל אייקונים גדולים, חייגן עם לחצני ענק ומראה המתאים למי שמתקשה לראות את האייקונים הרגילים.

 

 (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
(צילום: ליאור קורן, dtown)

 

תמיכה בעברית

בהגדרת עברית כשפת ברירת המחדל, רוב התפריטים מוצגים בשפת הקודש והעימוד עובר לצד ימין של המסך. אבל בחלק מהתפריטים יש באגים במעבר מצד שמאל לימין כאשר סידור הפרטים קצת מתבלגן בחלק מהשורות ומונע אפשרות בחירה בפריטים מבוקשים. כך למשל בשעון המעורר, שבו לא ניתן לבצע בחירת ימים עבור צלצולים חוזרים עולה או בוילון היורד של ההתראות בו נעלמת האפשרות לכוון ישירות את בהירות המסך.

 

פה ושם ניתן עדיין להתקל במילים בשפה הסינית (כמו ברשימת הרינגטונים) או בהודעת הפתיחה שמופיעה בזמן עליית מערכת ההפעלה.

 

חומרה וביצועים

לב הטלפון מבוסס על מעבד Snapdragon 801 מרובע ליבות, בתדר שהונמך מעט ביחס למתחרים (2GHz) - אולי במטרה לשמור על חיי סוללה, עם זיכרון 2GB RAM ונפח אחסון פנימי של 16GB והרחבה בעזרת כרטיס זיכרון. במבחן הביצועים AunTuTu (בגרסה האחרונה V5.1) קיבל המכשיר ציון של37644 נקודות, במיקום מכובד באמצע. נכון לעכשיו, כוח העובד מתאים לכל השימושים ללא בעיה מיוחדת, המכשיר אינו מתחמם מדי בשימוש רגיל ובאופן כללי נעים למגע מבחינת טמפרטורה, אולי פרט לכמה מצבים ספציפיים שדורשות מאמץ מיוחד.

 

לעומת מכשירים סינים אחרים שיש בהם בעיות קליטה ב-GPS, במהלך שבוע של ניסיונות, בכל הפעלה של אפליקציית Waze, בוצעה נעילת מיקום תוך כמה שניות. גם בנושא של קליטה אלחוטית (WiFi) הביצועים טובים מאוד – אף יותר טוב מכמה מכשירים אחרים שבדקנו וגם הקליטה הסלולארית מוצלחת, עם תמיכה בדור הרביעי (נבדק עם רשת אורנג׳) וכל שאר תדרי הרשתות הנדרשים בישראל (כולל תדר 850 הנדרש עבור קליטה בתוך מבנים ברשת פלאפון).

 

חיי סוללה

על הנייר, זהו אולי הפרמטר הבודד במפרט הטכני שנראה מדאיג עם קיבולת סוללה של 2,300mAh על גודל מסך של 5" ורזולוציית Full HD. אבל, היא עמדה יפה כבר ב-"אתגר היום הראשון" עם כל התקנות האפליקציות הראשונות שטוחנות סוללה + זמן מסך פועל 4 שעות + ניווט WAZE ל- 45 דקות (בלי הטענה) והרצת מבחן AUNTUTU. אחרי כל זה ו- 12 שעות עבודה, הגיעה ל- 15%.

 

לאחר ניסיון של עשרה ימים עם המכשיר, המסקנה היא שאפשר לעבור יום עבודה ארוך בשימוש אינטנסיבי למדי או יום וחצי בשימוש פחות תובעני, השיא היה יום עבודה שלם עם זמן מסך פועל של 4 שעות ו-50 דקות.

 

ממשק מוצלח, יש לאן לשאוף

ה- ZTE Nubia Z7 Mini ניתן לרכישה בשלב זה רק ישירות מחנויות שונות בסין, כך שצריך לקחת בחשבון גם את עניין השירות, אחריות וחלפים. מחירו עומד על כ- 300$ לפני מס (שזה בערך 1,100 ש״ח לפי שער הדולר הנוכחי) וביחד עם 35.7% מס בייבוא לישראל, המחיר השורה התחתונה מגיע לכדי 1,500 ש״ח.

 

ה- ZTE Z7 Mini כולל חומרה מהשורה הראשונה כיום, ממשק מוצלח וחווית שימוש טובה וחלקה. גימור המכשיר הדוק, המסך מרשים, אין לו נורית אינפרה אדום (לשימוש כשלט רחוק) או תמיכה ב- NFC (קיימת בדגמי Z7 הגדולים יותר), אבל יש אפשרות הרחבה ע"י כרטיס זיכרון ומקום לשני כרטיסי סים, כולל תמיכה ברשתות דור 4 LTE בישראל.

 

אחרי התנסות עם המכשיר, אפשר לומר בפה מלא כי התחושה שהוא יוצר היא של מכשיר ברמה גבוהה, ברמת המפרט ומערכת ההפעלה. יש כמה דברים שהייתי רוצה לראות משופרים ברמת הממשק כמו התנהגות המצלמה במצבים מסויימים, יישור נכון לימין של כמה אלמנטים בממשק העברי (או לעבוד ללא בעיה במצב מערכת אנגלית עם מקלדת עברית). לאור הנסיון בדגמים הקודמים (Nubia Z5 / Z5s), קהילת המפתחים תגדל בחודשים הקרובים ותספק את הפתרונות, כך שיש עבור מה להמתין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן, dtown
די מוצלח
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים