שתף קטע נבחר

היכונו: פסטיבל שיקאגו לקולנוע ישראלי

סרטים ישראלים, דיונים ושיחות עם היוצרים בפסטיבל הקולנוע המיוחד

הסתיו מביא עימו משב רוח מרענן של חגיגת קולנוע ישראלי בעיר. חגיגה זו מציגה השנה תוכנית מעניינת הכוללת קומדיות, סרטים עלילתיים ודוקומנטריים, דרמות, וסרטי אנימציה יצירתיים.

 

"פסטיבל שיקאגו לקולנוע ישראלי נוסד ב- 2006 על ידי קבוצת נשים ישראליות ואמריקאיות משוגעות לנושא", אומרת סינדי שטרן, העומדת בראש Chicago Festival of Israeli Cinema . "הרעיון התפתח וכיום זוכה בתמיכה נרחבת של 48 אירגונים שונים", היא מסבירה. "המשימה שלנו היא להפיץ אהבה והערכה לתרבות הישראלית באמצעות קסם הקולנוע. תהליך בחירת הסרטים אורך שלוש שנים. אני עוקבת אחרי התפתחות של כל סרט מתחילת ההפקה, ה'זריעה', ועד ליצירתו הסופית, ה'קציר', תוך כדי קריאת ביקורות עולמיות ומועמדויות לפרסים שונים ברחבי העולם. המטרה היא להביא לשיקאגו את סרטי האיכות.

 

 

"היצע הסרטים מגוון ומתאים לכל אחד ללא הגבלה של דת, גזע, גיל, מין, מעמד כלכלי, או דעה פוליטית", היא אומרת. חלק מהקהל המגיע לפסטיבל הוא ישראלי, בעוד רבים אחרים הבאים לראות את הסרטים מעולם לא ביקרו בישראל. הספקטרום של הסרטים המגיעים לפסטיבל הוא רחב ופותח אשנב לחיים בארץ וליצירת חוויה ישראלית לכולם. שטרן מסבירה: "הסרטים מציגים את הפלורליזם בחברה הישראלית כמו שהיא, ללא אידיאליציה או דמוניזציה. בנוסף להנאה מהיצירתיות הישראלית יתאפשר לקהל לשאול שאלות ולהשתתף בשיחה על הסרט בו צפו זה עתה עם היוצרים עצמם".

 

אירועים מיוחדים ומועדי ההקרנות מחלקים את הסרטים לנושאים. בערב אחד, לדוגמה, המיקוד יהיה על סרטים שנוצרו על ידי נשים או שעוסקים בחייהן של נשים. ערב אחר יתמקד בבני נוער. נושא אחד המשותף לסרטים רבים מציג את המתח הנוצר במשפחה חילונית כשבן משפחה אחד הוא יותר פונה לדת.

 

בין הסרטים המגיעים לפסטיבל תוכלו לצפות ב"אפס ביחסי אנוש", אותו כתבה וביימה טליה לביא, זוכת פסטיבל טרייבקה בניו-יורק ומועמדת ל-12 פרסי אופיר. "בננות", קומדיה חדשה של איתן פוקס על קבוצה אקראית של דמויות הסוללות את דרכן לקראת השתתפות בתחרות שסיכוייהן לזכות בה מועטים. "מקום בגן עדן", סרטו של יוסי מדמוני עם השחקן אלון אבוטבול, מנסה לנסח תובנה נוקבת על הישראליות. הסרט היה מועמד ל-10 פרסי אופיר אבל בסופו של דבר לא זכה אפילו בפרס אחד. עוד יוקרן סרטו החדש ודובר האנגלית של הבמאי הישראלי ארי פולמן, שכבש את עולמו עם "ואלס עם באשיר". לסרט החדש קוראים The Congress. הסרט "מפריח היונים" נעשה על ידי הבמאי הוותיק ניסים דיין על פי ספרו הפופולארי של אלי עמיר והוא מציג את סופה של הקהילה היהודית העתיקה ביותר בעיראק. "נשים חלוצות" מתמקד בסיפורן של חברות הקבוצה המייסדת של קיבוץ עין חרוד, שהאמינו באידיאלים של שיוויון וסוציאליזם אך גילו עד מהרה כי הן נשלחות לעבודות נשים מסורתיות וזוכות ליחס מפלה מהחברה החדשה שעדיין התנהגה לפי הקודים הישנים. לבני העשרה האמריקאים מיועד הסרט "מתחת לקסדה", העוסק בסיפור חייהם של תלמידי תיכון ישראלים לקראת ובעת גיוסם לצה"ל.

 

 

ב-29 באוקטובר יתקיים ערב הפתיחה של הפסטיבל, בו יוקרן הסרט "פלאות" של הבמאי אבי נשר בליווי קוקטייל וקינוח. נשר גם ישתתף בהקרנת סרטיו הנוספים המשובצים בפסטיבל: "סוף העולם שמאלה" (2004) ו"הסודות" (2007).

 

יוצרים נוספים המגיעים הם: דוקי דרור, תסריטאי תיעודי בינלאומי, החושף ברגישות את גורל חייה של משפחה יהודית בעיראק כפי שמתבטאת בסרטו החדש "צל בבגדד". גיא נתיב, השחקן זוכה פרס אופיר על משחקו בסרט "הבן של אלוקים", המציג מערכת יחסים בין ניצול שואה לבנו הראפר שחוזר בתשובה. ננסי ספילברג, בתו של הבמאי הגדול סטיבן ספילברג ואשת קולנוע בזכות עצמה, תנחה דיון על הסרט Above and Beyond המספר את סיפורם של טייסים יהודים במלחמת העולם השניה. ד"ר פיליס לסנר, מרצה ללימודי יהדות באוניברסיטת נורת'ווסטרן, תנחה דיון שיעסוק בחלוצות ההיסטוריות ובסיפורן המובא בסרט "נשים חלוצות".

 

 

"רוב הסרטים עדכניים ונוצרו בשנה האחרונה", מדגישה שטרן. השפה העיקרית בסרטים היא עברית אך השנה, נשמע גם ערבית, גרמנית, צרפתית, יוונית ואנגלית. המטרה היא להעלות את ההשתתפות של הקהל הישראלי בפסטיבל", היא אומרת.

 

פסטיבל שיקאגו לקולנוע ישראלי CFIC, יתקיים בנורת'ברוק וב-Music Box Theater Chicago בין 29 באוקטובר ל-9 בנובמבר. לפרטים ולקבלת לוח הזמנים ראו: israelfilmchi.org .

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך הסרט
מתוך הסרט "אפס ביחסי אנוש"
צילום: מתוך הסרט
מומלצים