שתף קטע נבחר

מחקר: תוצאות מעודדות לתרופה לסרטן הריאות

חברת בריסטול-מאיירס הציגה תוצאות הניסויים בתרופה "אופדיבו" שהראו כי 41% מחולי סרטן הריאות שקיבלו אותה, האריכו חיים בשנה לפחות. בעקבות התוצאות הכריז מנהל המזון והתרופות האמריקני כי מדובר ב"תרופה פורצת דרך"

תקווה נוספת לחולי סרטן הריאות: חברת התרופות בריסטול-מאיירס הציגה תוצאות ראשוניות בתרופה האימונותרפית אופדיבו, לפיהן הצליחה התרופה להאריך את חייהם של עשרות אחוזים מהחולים בשנה לפחות. הממצאים ידווחו מחר (שישי) בכנס איגוד אונקולוגיית-חזה שייערך בשיקגו.

 

התרופה האימונותרפית Nivolumab, שייכת לקבוצת תרופות חדשה הקרויה מעכבי PD-1 והיא מעוררת התרגשות בקרב הקהילה הרפואית. תרופות אלה פועלות באמצעות חסימת יכולת הגידול להסתיר את עצמו, מה שמאפשר למערכת החיסון לזהות את הגידול ולתקוף אותו.

 

בחודש שעבר קיבלה חברת מרק את האישור לתרופה הראשונה במשפחת תרופות אלה, "קיטרודה" שמה, לטיפול בסרטן העור מלנומה. תוצאות שהציגה חברת מרק הראו ממצאים מעודדים גם בטיפול בסוגי סרטן נוספים ובהם גם סרטן הריאות.

 

במחקר על התרופה השתתפו 117 חולי סרטן ריאות מסוג NSCLC. הממצאים הראו כי החולים שטופלו בה, שרדו 8.2 חודשים בממוצע והתרופה האריכה את חייהם של 41% מהחולים המטופלים, בשנה לפחות. המחקר בתרופה נמשך עדיין, ויורחב לחולים נוספים.

 

המחקר בתרופה ששמה הגנרי Nivolumab אמנם לא השווה אותה לתרופות אחרות או לקבוצת בקרה, אך הממצאים הביאו את מינהל המזון והתרופות, ה-FDA, להכריז עליה כ"תרופה פורצת דרך" בכל הקשור לטיפול בלימפומת הודג'קין. לאור התוצאות החיוביות, הגישה בריסטול-מאיירס בקשה לאישורה הן במינהל התרופות האמריקני, והן ברשות התרופות האירופית.

 

"התרופות הביולוגיות והאימונותרפיות מהוות בשורה חשובה לחולים כחלק מרפואה מותאמת אישית", אומר ל-ynet ד"ר ווילי מרמשטיין, מהמערך האונקולוגי בסורוקה ויו"ר האיגוד האונקולוגי הישראלי, "עם זאת, עדיין מוקדם מידי לצאת בקריאות שמחה על ניבולומאב. התוצאות שהוצגו הן ראשוניות בלבד, ועדיין חסר מידע רב".

 

"הדרך עוד ארוכה, עדיין לא ביצעו שלב שלישי של הניסוי שבו משווים את התרופה לתרופות מקבילות או לתרופות פלצבו, עדיין לא בדקו את ההבדלים בהשפעת התרופה בין אוכלוסיות שונות. סרטן ריאה מתנהג אחרת אצל אמריקנים ואסתייים, אצל מעשנים ולא מעשנים ובמקביל הוא נבדק רק על סוג מאוד מסויים של סרטן ריאות, מבין כמה סוגי סרטן. זו טעות לתת תקוות שווא לחולים, שאחרת האכזבה גדולה. התרופות האימונותרפיות חשובות, אבל צריך להמתין להמשך הניסויים, עד שניתן יהיה לקבוע האם התרופה יעילה, בטוחה ולמי מתאימה".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תקווה לחולי סרטן ריאות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים