שתף קטע נבחר

מבצע באילת: צפרים הצילו עוף מים גדול שהסתבך בקרס דיג

מציל בחוף הדתיים באילת הבחין בלבנית גדולה שנקלעה למצוקה במים. אנשי מרכז הצפרות באילת הוזעקו למקום והבחינו בעוף המים הגדול שהתקשה לעוף, לאחר שקרס וחוט דיג שהושארו במים הסתבכו סביב רגליו ואחת מכנפיו. הם הצילו את חייה ולאחר התאוששות קצרה היא שבה לטבע

מציל הים בחוף הדתיים באילת, סמוך לגבול עם ירדן, הבחין בתחילת השבוע שעבר באורחת מיוחדת במינה שהגיעה לבלות במים הרדודים ונקלעה לצרה.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet

מבצע בילי: הצבה הנדירה שבה לאילת

חבר עם זנב: כלבים וחתולים מחפשים בית

 

"הדיווח הראשוני שהגיע אלינו היה על עוף גדול ולבן שלא מצליח לעוף. ככל הנראה נתפס בקרס שדייגים חובבים השאירו במים", מספרת ל-ynet נסיה זליקוביץ' ממרכז הצפרות באילת.

 

 (צילום: נועם וייס) (צילום: נועם וייס)
(צילום: נועם וייס)

 

נסיה יחד עם חואן רמירז, צפר מתנדב מחו"ל נסעו כדי לסייע לעוף המים הגדול. "בעזרת המציל, איתרנו את הלבנית הגדולה בשפך של תעלה בסמוך לחוף וראינו שהיא התקשתה בתעופה. היא הצליחה ללכת אבל לא יכלה להתקדם למרחק גדול. קרס וחוט דיג היו מסובכים לה סביב הרגליים ואחת מהכנפיים".

 

 (צילום: חואן רמירז) (צילום: חואן רמירז)
(צילום: חואן רמירז)

 

מקורקעת: קרס וחוט דיג סביב הרגליים והכנף

נסיה וחואן התקרבו אל הלבנית במים והשליכו לעברה רשת מיוחדת ללכידת ציפורים. כשהגיעו אליה, נסיה תפסה את הלבנית המבוהלת ומיהרה להחזיק את המקור של העוף הגדול כדי להימנע מפציעות.

 

"היא ציידת מיומנת ואחד הדברים הראשונים בטיפול בלבנית הוא לצמצם את האפשרות שהיא תנקר אותי בעיניים. יש לה מקור חד שהיא צדה בעזרתו", מוסיפה נסיה.

 

בבדיקה ראשונית, הבחינו נסיה וחואן בקרס דיג וחוט דיג שהיו מסובבים סביב רגליה של הלבנית והסתבכו בכנף, ככל הנראה במהלך הניסיון להיחלץ מהם.

 

 (צילום: נועם וייס) (צילום: נועם וייס)
(צילום: נועם וייס)

 

שבה בחזרה לטבע

במרכז הצפרות היא זכתה לייבוש וטיפול ראשוני והצוות הסיר את הקרס והחוט. "למזלה, היא לא סבלה מפציעה חמורה, אבל עדיין היתה זקוקה לזמן התאוששות", מסכמת נסיה את המבצע המוצלח להצלת הלבנית. "חשוב שאנשים ידעו שאם משאירים קרסי דיג זה עלול לפגוע בחיות".

 

מרכז הצפרות באילת מנוהל ושייך כיום לתאגיד התיירות העירוני אילת בשיתוף עם החברה להגנת הטבע. בעבר השטח שימש כמזבלה העירונית של העיר ושוקם כדי לספק לציפורים סביבת מחייה חיונית במהלך הנדידה. פארק הצפרות פתוח לתיירים אך גם מתנהלת בו פעילות מחקר ומעקב אחרי נדידת הציפורים. כמו כן, שותפים למרכז מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע, קק"ל ורשות הטבע והגנים.

 

הלבנית הגדולה היא עוף מים הנודד וחולף בישראל. הלבנית הגדולה היא בעלת צוואר ארוך מאוד ורגליים ארוכות, המאפשרות לה לארוב לטרף במים. היא מצויידת במקור ארוך וחד, בעזרתו היא צדה דגים קטנים, סרטנים, מכרסמים שונים ואף חרקים.

 

הלבנית נצפתה מאז השבתה לטבע שוהה באגם מרכז הצפרות וצדה בהצלחה דגים. להערכתו של נועם וייס, מנהל מרכז הצפרות, הלבנית תמשיך בנדידה בימים הקרובים.

 

 (צילום: נועם וייס) (צילום: נועם וייס)
(צילום: נועם וייס)

 

לדברי אנשי מרכז הצפרות, קיימת פעילות דיג רבה של דייגים חובבים, ביניהם מבוגרים וילדים באזור החוף הצפוני. "דיג בעזרת חכות וקרסים פוגע לא רק בדגים אלא גם ביונקים וציפורים המסתבכים בהם בזמן הדיג או בעקבות השארת ציוד דיג בתוך המים לאחר השימוש". קרס הדיג נותר למזכרת ותלוי על לוח המודעות של מרכז הצפרות. 

 

אוהבים חיות? בואו לבקר בערוץ בעלי חיים

 


פורסם לראשונה 08/11/2014 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חואן רמירז
נסיה והלבנית לאחר החילוץ
צילום: חואן רמירז
צילום: נועם וייס
הלבנית הגדולה שבה לטבע
צילום: נועם וייס
מומלצים