שתף קטע נבחר

FDA אישר: בנק השתלות צואה לטיפול בזיהומי מעיים

ה-FDA אישר את פעילותו של בנק צואה במסצ'וסטס, המכיל דגימות המיועדות להשתלה בחולים הסובלים מזיהום מסוכן בחיידק "קלוסטרידיום דיפיצילה". מחקרים הראו כי השתלת הצואה יעילה יותר מהטיפול באנטיביוטיקה, שהחיידק מגלה אליו עמידות

צואה מצילת חיים: מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר את פעילותו של בנק צואה, לצורך טיפול בחיידק המסוכן קלוסטרידיום דיפיצילה, המגלה בשנים האחרונות עמידות חוזרת לאנטיביוטיקה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

יוסף תרם איברי בנו לפני 11 שנה - עכשיו קיבל 2 כליות

לצד התרופות: התפריט שיסייע לאזן את הסוכרת

הנחיות חדשות: קנאביס רפואי מסוכן לילדים

  

חיידק שקשה להשמידו

כשלושה מיליון איש בארצות הברית, ואלפים בישראל, סובלים מחיידק זה, המתפשט בעיקר בבתי חולים, במוסדות סיעודיים ובמרפאות. החיידק נקרא "דיפיצילה" לא בכדי: כאשר הוא משתלט על המעיים - קשה להשמידו.

 

החיידק משתלט על אוכלוסיית החיידקים במעיים, לאחר שטיפול אנטיביוטי ממושך הביא למות החיידקים ה"טובים" במעיים. כך, גורם החיידק לשלשולים ממושכים העלולים גם להיות מסכני חיים.

  

הטיפול האנטיביוטי כנגד קלוסטרידיום דיפיצילה עובד רק על 15%-26% מהמטופלים שנדבקים בו, ולאחר טיפולים חוזרים ונשנים – האנטיביוטיקה כבר אינה יעילה.

 

מחקרים שפורסמו באחרונה הראו כי החדרת צואה מאדם בריא למעיו של חולה הסובל מהמחלה מביאה לריפוי באחוזים גבוהים יותר מאשר הטיפול באנטיביוטיקה. ממצאים אלה הביאו להקמתו של בנק הצואה Openbiome במסצ'וסטס.

ההשתלה מטפלת בזיהום מעיים מסכן חיים. בנק הצואה (צילום: openbiome) (צילום: openbiome)
ההשתלה מטפלת בזיהום מעיים מסכן חיים. בנק הצואה(צילום: openbiome)

החדרת צואה מביאה לריפוי באחוזים גבוהים. דגימות בבנק הצואה (צילום: openbiome) (צילום: openbiome)
החדרת צואה מביאה לריפוי באחוזים גבוהים. דגימות בבנק הצואה(צילום: openbiome)

הצואה מוחדרת למעיים

השתלות צואה מוכרות למעשה כבר מימי סין העתיקה, אז טופלו חולים ב"נוזל צהוב" שהכיל מים וצואה שאותו שתו המטופלים. על פי התיאוריה, הצואה מתורמים בריאים מכילה חיידקי מעיים "טובים" המונעים את התרבות החיידק.

  

וכך פועלת השיטה: צואה נלקחת מתורמים בריאים ועוברת סדרת בדיקות מחמירה המוודאת כי הצואה אינה מכילה חיידקים נגיפיים או פרזיטים מסוכנים. הצואה נלקחת למעבדה, נשטפת ומוקפאת בבקבוקים המכילים נוזל צואה של כחצי ליטר.

  

תרומת הצואה מועברת לבית חולים, וניתנת לחולים דרך צינור "זונדה" המוחדר מהאף אל הקיבה, או באמצעות חוקן ישירות לפי הטבעת ומשם למעיים.

  

עד כה סיפק בנק הצואה 950 תרומות צואה למאה בתי חולים ב-31 מדינות. הבנק פועל ללא מטרות רווח והוא מספק את דגימות הצואה לבתי החולים בעלות של 250 דולרים לכיסוי הוצאות התפעול בלבד.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: openbiome
אלפי אנשים בישראל סובלים מהחיידק. דגימות צואה במאגר החדש
צילום: openbiome
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים