שתף קטע נבחר

דחייה נוספת בסגירת מיכל האמוניה בחיפה

המשרד להגנת הסביבה שוב דחה את העתקת מיכל האמוניה למתקן בנגב בשנה נוספת - ל-2018. זאת לאחר שלפני כשבועיים הוכרז כי הקמת המתקן בדרום תתקדם לפי הלו"ז. עמותת צלול: המשרד מטעה את הח"כים והציבור

רק לפני שבועיים, בעקבות אסון האמוניה בעמק חפר, אמרו במשרד להגנת הסביבה כי הקמת מפעל האמוניה בדרום , שתאפשר את סגירת מיכל האמוניה במפרץ חיפה, מתקדמת על פי לוחות הזמנים המתוכננים. אולם אמש, בישיבת מועצה של עיריית חיפה, בעקבות הדו"חות על היותה העיר המזוהמת ביותר בארץ, הודיע מנכ"ל המשרד, דוד לפלר כי סגירת המיכל, הפועל ללא רישיון עסק, תידחה בשנה נוספת, ל-2018.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

בעקבות הדברים קוראת היום עמותת צלול לראש הממשלה להתערב בסוגייה."רק לפני שבועיים, בדיון חירום בכנסת, לא טרח המנכ"ל להתריע כי הפרויקט לא יעמוד בלוח הזמנים ושיש כוונה לדחותו בשנה. הוא הטעה את חברי הכנסת ואת הציבור", אמרה מנכ"ל "צלול", מאיה יעקבס.

 

לדבריה, "המשמעות היא שמיכל האמוניה בחיפה לא ייסגר וימשיך לאיים על רבבות תושבים. כל מי שאמור לטפל בפרויקט הזה או מתפטר - למשל השר להגנת הסביבה ומנכ"ל משרד ראש הממשלה - או שאינו יודע את העבודה - כמו עובדי המשרד להגנת הסביבה. לפיכך אין מנוס וראש הממשלה צריך לקחת לידיו את הובלת הפרויקט, כי הוא ערב לבטחונם של רבבות התושבים שנמצאים ליד המיכל המיושן והמסוכן".

 (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
(צילום: גיל נחושתן)

ראש העיר חיפה, יונה יהב, יצא אף הוא נגד לפלר ואיים כי העירייה "תיקח את החוק לידיים". לדבריו, "זאת התנהגות נוספת המעידה על רפיון המדינה. אנחנו נחסום את הכניסות למיכל האמוניה", הזהיר. "העברנו רשימת דרישות מידית ואנחנו לא מתכוונים לשבת בשקט, מאחורי הרי החושך, בזמן ששרים ומשרדי ממשלה מתעסקים בדברים כנראה הרבה יותר חשובים.

 

"משרדי הממשלה כרגיל מתנערים מאחריות. אני דורש מהמדינה לא להשאיר אותנו בודדים בחזית, ומודיע כי נשתמש באמצעים דרסטיים. שללנו את רישיון העסק של המיכל, הוצאנו צו מנהלי ובית המשפט והמדינה ממשיכים לתת למיכל לעבוד. לא לאורך זמן", הבהיר יהב.

 

בעניין המזהמים האחרים דרש יהב מהמשרד להגנת הסביבה וממשרד הבריאות לחקור ולאתר את הגורמים המזהמים, ובמידה שיימצאו - לשלול מהם לאלתר את האישורים ולהביא לסגירתם המיידית. הוא דרש מהממשלה את המימון הנדרש להקמת מערך ניטור מלא, תקין ומתקדם, ולערוך באמצעות המשרד להגנת הסביבה בדיקות במפעלים ובאתרי הדלקים, "לרבות בדיקות פתע שהופסקו", לדבריו.

 

כזכור, בדוח שפרסמה לפני מספר שבועות הקואליציה לבריאות הציבור, שהיא ארגון הגג של ארגוני הסביבה בצפון, נקבע כי רבים מהמזהמים כלל לא נדגמים במערך הניטור הקיים, וחלק גדול מתחנות הניטור לא פעיל באופן קבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
דליפה אמוניה מפעל איזור תעשיה עמק חפר
צילום: עידו ארז
מומלצים