שתף קטע נבחר
אתם שיתפתם
    זירת הקניות
    מהחווה לצלחת. החג העצוב של תרנגולי ההודו
    בעלי חווה בצפון מדינת ניו יורק נערכו מבעוד מועד לשבוע העסקים העמוס בשנה לרגל חג ההודיה. הם עבדו מסביב לשעון, תפסו 250 תרנגולי הודו, שחטו והכינו אותם ללקוחות הנאמנים בניו יורק. כך זה נראה בתמונות
    לבעלי הכנף אין על מה להודות בחג: בבוקר קר וגשום בחודש נובמבר, החוואים מרי קרפנטר ופול דנצ'לייטון צעדו שלובי זרועות בחצר הגדולה והרטובה שבה שוכנים קרוב ל-250 תרנגולי הודו שמיועדים לסיים את דרכם על הצלחת בחג ההודיה.

     

    עוד חדשות בעולם :

    אנה הולכת: הבעל לקח שוחד, השרה התפטרה

    אז מה עשית בשביל השחורים, ברק אובמה?

    מחבלת התפוצצה - ואז באה השנייה: 44 נרצחו

    ב-52- מעלות: נוסעים ירדו לדחוף מטוס שקפא

     

    הבעל והאישה הם הבעלים והמפעילים של חוות Violet Hill, שמשתרעת על פני שטח של 200 אקרים באזור עמק מוהוק בצפון מדינת ניו יורק. הם התחילו לתפוס בידיהם את בעלי הכנף ימים רבים לפני שבוע העסקים העמוס ביותר של השנה. ביחד עם שני ילדיהם הצעירים הם עבדו מסביב לשעון בשחיטת תרנגולי ההודו, פשיטת עורם והכנתם לנסיעה בת ארבע שעות דרומה, לשוק האיכרים ביוניון סקוור במנהטן. שם, הלקוחות הנאמנים ממתינים בשקיקה לתרנגולי ההודו שלא אכלו מזון מהונדס גנטית. העופות המבוקשים נמכרו השנה הרבה לפני שמישהו בכלל חשב לחמם את התנור שלו.

     

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

     (צילום: AP) (צילום: AP)
    (צילום: AP)

    קשר אישי עם הלקוחות. שוק האיכרים בניו יורק (צילום: AP) (צילום: AP)
    קשר אישי עם הלקוחות. שוק האיכרים בניו יורק(צילום: AP)

    המוצר המוגמר (צילום: AP) (צילום: AP)
    המוצר המוגמר(צילום: AP)

    העבודה בחווה מפרכת והזמן קצר, אבל התמורה משתלמת מאוד בסופו של דבר עבור החוואים. "השוק בשבילי, זה כפתור האיפוס שלי משום שזה יכול להיות כה מלחיץ ומתיש", אמר קרפנטר. "אנחנו הולכים לשוק ויש לנו לקוחות שמביאים את המשפחות שלהם כדי שיפגשו את החוואים שלהם. זה כמו משפחה מורחבת. זה נשמע כמו קלישאה ואדיוטי, אבל זה באמת כך. אתה יודע הרבה על הלקוחות שלך, והם מראים לך תמונות והם מכירים את שמות הילדים שלך".

     

    רוכשי תרנגולי ההודו אומרים שהכרת האנשים שמגדלים את המזון שלהם עושה את ההבדל. "כשאתה עורך קונה את אותו הדבר אצל אותו מוכר כל הזמן, אתה מתחיל לפתח קשר", אמרת אחת הלקוחות הקבועים והנלהבים של חוות Violet Hill, קארמה הארה.
    "מדי שנה אני מקבלת מייל, שלושה שבועות לפני חג ההודיה. למרי יש את כתובת המייל שלי ושל אנשים רבים אחרים, אבל יש תחושה אישית והיא שולחת לי מייל שבו היא אומרת 'אנחנו מתחילים לקבל עכשיו הזמנות לתרנגולי הודו'", אמרה הארה. "אני לא מקבלת מייל מ-Whole Foods (רשת מזון גדולה), ולא אתן את המייל שלי ל-Whole Foods".

     

    אבל השורה התחתונה היא הטעם. האם תרנגול הודו טרי שגדל בשטחי מרעה עושה את כל ההבדל? "ניסיתי בהתחלה את העופות שלהם והם ככל הנראה היו התרנגולים הטובים ביותר שטעמתי מעולם, אז התחלתי לקנות מהם עופות ובשנה הראשונה הם הציעו לי תרנגולי הודו", סיפרה הארה. "מדי שנה אני קונה מהם את תרנגולי ההודו שלי. אפילו אם אני נוסעת בחג ההודיה, אני פשוט מבשלת את ארוחת חג ההודיה בשבת שלפני".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים