שתף קטע נבחר

'הטייפון ריחם עלינו'. מיליון מפונים בפיליפינים

הסופה "האגופיט" אמנם נחלשה עם הגעתה ליבשה, אך בפיליפינים לא לקחו סיכונים ופינו יותר ממיליון תושבים למקלטים, מחשש שהמראות הקשים מהטייפון שהיכה במדינת האיים בשנה שעברה, יחזרו על עצמם. אין נפגעים בנפש, אך אזורים רבים הוצפו, בתים קרסו ועצים ועמודי חשמל התמוטטו

שנה חלפה מאז טייפון "הייאן" היכה בפיליפינים וגבה את חייהם של אלפים, וסופת טייפון חדשה היכתה במרכז המדינה היום (יום א'), הביאה עמה רוחות עזות שהפילו עצים ועמודי חשמל, שיתקה את התקשורת והחשמל באזורים רבים במדינה, וגרמה ליותר ממיליון בני אדם להתפנות מבתיהם.

 

עוד חדשות בעולם :

סירות לא עצרו לנו: שרדו 5 חודשים באוקיינוס

אובמה בבית חולים בגלל כאב גרון

האיש של פוטין נגד טרור: נגרש הורי מחבלים  

 

טייפון "האגופיט" החל לרדת אמש וכ-1.2 מיליון בני אדם נמלטו מאזורי החופים והכפרים שבסכנת מפולת למקלטים. סוכנות האו"ם הגדירה את מבצע הפינוי אחד הגדולים שנעשו בעולם.

 

 
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הריסות בבורונגן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הריסות בבורונגן(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
"האגופיט", שלפני כמה ימים הגיע לעוצמה 5 והוגדר "סופר-טייפון" מעל האוקיינוס השקט, נחלש היום לעוצמה 2 כשהוריד גשמים בעיירה קטאינגן שבדרום האי מסבייט. "אנחנו חווים כעת רוחות עזות וגשמים כבדים", אמר ווילטון קו, ראש העיר. "אני מבקש מכולם להישאר בבתים ולעבור למקומות גבוהים יותר, ומקווה שלא יהיו לנו נפגעים בנפש".

 

הטייפון נע מכיוון מערב לצפון-מערב במהירות של 15 קמ"ש, עם רוחות שהגיעו למהירות של 140 ו-170 קמ"ש, נמסר משירות החזאות הפיליפיני. הסופה צפויה להמשיך דרומית לבירה מנילה מחר בבוקר.

 

החשמל נותק ברוב האי המזרחי סמר ובמחוז לייטה הסמוך, ובו העיר טקלובן, שספגה הרס רב בסופר טייפון שאירע בשנה שעברה בפיליפינים. "אי אפשר להגיע לאזורים האלה, אני לא יכול להצפין או להדרים בגלל העצים ועמודי החשמל שקרסו. אזורים רבים גם מוצפים", העיד בן אוורדון, חבר קונגרס מהאי סמר. הרדיו המקומי דיווח כי לפחות ארבעה בני אדם נהרגו במזרח סמר ובאילוילו, אולם נתון זה לא אושר על ידי שום גורם רשמי.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

נחלשה לעוצמה 2 עם הגעתה ליבשה (צילום: AP) (צילום: AP)
נחלשה לעוצמה 2 עם הגעתה ליבשה(צילום: AP)

אלכסנדר פמה, ראש סוכנות האסון, אמר כי הדרכים הראשיות באזורים רבים של סמר ולייטה ובדרום האי לוזון חסומות בשל ההריסות וציין כי אזורים רבים אחרים הוצפו. רמטכ"ל צבא הפיליפינים, גנרל גרגוריו קאטפנג, אמר כי כ-2,000 חיילים פועלים לפינוי הכבישים ושני נמלי התעופה בסמר כדי שיהיה אפשר להעביר משאיות מזון ולהנחית מטוסים עם ציוד חירום.

 

ראש העיר טקלובן, אלפרד רומנולדז, אמר כי אף שיותר מ-48,000 תושבים התפנו למקלטים, הנזק שנגרם לעיר מינורי. "תודה לאל, הטייפון ריחם עלינו ואין דיווחים על נפגעים", סיפר. "אנו מצפים שעד סוף היום יוכלו התושבים לחזור לבתיהם".

 

ראש העיר טקלובן ואשתו (צילום: TIM) (צילום: TIM)
ראש העיר טקלובן ואשתו(צילום: TIM)

 (צילום: TIM) (צילום: TIM)
(צילום: TIM)

"הרוחות העוצמתיות אתמול היו כל כך רועשות, שהן החזירו עמן זכרונות זוועתיים מהטייפון 'הייאן', שקטל אלפים מתושבי העיר שלנו", תיארה כריסטינה רומנולדז, אשתו של ראש עיריית טקלובן וחברת מועצת העיר בפני שי ילין, איש עסקים המתגורר במנילה ומפעיל את מערך "ישראלי על האי" המיועד כהגדרתו לישראלים הרפתקנים וסקרנים. "למזלנו, לפי המידע שברשותנו - אין הרוגים בטקלובן, ואנחנו כל כך שמחים על כך, אף שיש נזקים לתשתיות והצפות בבתים, אבל זה כמובן רחוק מהנזקים של שנה שעברה", היא הוסיפה.

 

"הגשמים לא הפסיקו ביממה האחרונה, אין חשמל והאנשים ספונים בבתיהם, בעוד שיותר מ-10,000 משפחות פונו למבנים בטוחים יותר", סיפרה לילין אדוה וילצ'ינסקי, מנהלת הפרויקטים של הארגון ההומניטרי הישראלי "ישראייד"

השוהה בפיליפינים, על אזור אורמוק. "האנשים מותשים מאוד", תיארה אדוה, "הם בקושי הספיקו להתמודד עם הסופה 'הייאן', והנה מכה נוספת מגיעה'. הצוות הישראלי של "ישראייד" אמנם שוהה במנילה כרגע, אך הוא נערך לגייס משאבים מקומיים כדי לצאת למבצע תמיכה כאשר תנאי מזג האוויר יאפשרו זאת. 

  

יותר מ-7,000 נהרגו או עדיין מוגדרים נעדרים בעקבות טייפון "הייאן" שפקד את הפיליפינים בנובמבר 2013. הסופה, החזקה ביותר שהגיעה ליבשה בהיסטוריה המודרנית, הרסה בין היתר את ענפי החקלאות והדיג באזור החופים של המדינה - שנחשב לאזור העני בפיליפינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים