שתף קטע נבחר

מיזוג טרנס-אטלנטי – יקר לאירופים יותר מלאמריקנים

חברות אירופיות משלמות ביוקר על כרטיס העלייה לרכבת הגלובליזציה

לאחר שבמשך זמן רב, המונח "חברה רב-לאומית" היה כמעט זהה ל"חברה אמריקנית" – חברות אירופיות מנסות לשנות המצב, וזה עולה להן ביוקר.

חברות אירופיות שילמו אשתקד 59% יותר מאשר השווי של כל מניה (לפני ההודעה על הרכישה), בעת רכישתן של חברות בארה"ב; חברות מארה"ב שילמו בערך 35% יותר מאשר מחיר המניה.

לפי נתוני סוכנות-הידיעות הכלכלית "Bloomberg", סך-כל הרכישות של חברות אירופיות אשר קנו חברות בארה"ב הגיע לסכום בן 309 מיליארד דולר אשתקד. הסכום שהוציאו חברות בארה"ב על פעולות מקבילות באירופה היה 111 מיליארד דולר.

התמונה הזו, של הוצאת סכומי-כסף יותר גדולים מאשר השווי הבורסאי, נמשכת זו השנה השלישית ברציפות.

אשתקד, הפעולה הזו הייתה יקרה במיוחד לחברות אירופיות – משום הפיחות החריף בשער-החליפין של המטבע האירופי האחיד ("אירו") לעומת הדולר.

מצפים כי השנה (2001) יוגבר תהליך הרכישות האירופיות בארה"ב. ציפיות אלה נשענות על התחזקותו (היחסית) של ה"אירו" – ועל העובדה שהצמיחה הכלכלית (גידול התוצר המקומי הגולמי) באירופה צפויה להיות, זו הפעם הראשונה מאז 1990, חזקה יותר מאשר זו שבארצות-הברית.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים