שתף קטע נבחר

פיראט ביי הופל: הגולשים עוד מורידים

מספר ההורדות של סדרות, סרטים משחקים ותוכנות נשאר פחות או יותר קבוע לאחר הפשיטה על שרתי האתר הפופולרי. אולי זו לא הדרך להילחם בפיראטיות

פייראט ביי אולי לא ישוב, אבל מאפר הסיביות שלו, קמים אחרים: אתר הבידור ווראיטי מדווח שמספר המורידים של תוכן פיראטי שומר על יציבות סביב ה-100 מיליון כתובת IP השותפות בהורדה.
כך שנראה שהגולשים מוצאים אתרים חלופיים ואתרי מראה בכתובות אחרות.

 

צילום: רויטרס
מוצאים מאיפה להוריד (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס)

 

הדיווח מצטט חברה למלחמה בפיראטיות ברשת בשם Excipio שמנטרת הורדת סרטים תוכניות, משחקים ותוכנה. על פיה, ביום שני 101.5 מיליון כתובות אינטרנט היו מעורבות בהורדה והעלאה. פשיטת משטרת שבדיה ביום שלישי 9 בדצמבר, הורידה את המספר ל-99 מיליון כתובות ולאחר מכן המספר ירד ביומיים אחר כך המספר ירד ל-95 מיליון ועלה ל-95.6 מיליון ואז עלה ל-100.2 מיליון ב-12 לדצמבר. הממוצע היומי, כך מציינים בווראייטי הוא 99.9 מיליון מאז הראשון בנובמבר. ובכל מקרה התנודות הן קלות ואין ירידה משמעותית.

 

הסטוריה של התגרות בחוק

פיירט ביי הוא אתר ותיק שמאפשר להוריד סרטים, תוכניות, תוכנות מחשב, מוזיקה ותוכן אחר שמוגן בזכויות יוצרים. האתר, כמו רבים אחרים, לא מארח על שרתיו את הסרטים, אלא רק מספק קישורים לרשתות שיתוף קבצים ולמעשה מכיל מעט מאוד מידע שאותו צורכים מיליוני גולשים.

 

ההסטוריה של פיירט ביי מלאה בהתגרות ברשויות החוק ובאולפני הסרטים והמוזיקה, כולל אלימות מילולית שהופנתה כלפי הגופים הללו. אתר פיירט ביי הושבת מספר פעמים במהלך נות קיומו, ותמיד מצא את דרכו חזרה לרשת. במקביל, אתרי שיתוף אחרים נפלו גם הם, אך רבים אחרים ממשיכים לפעול ברשת באין מפריע.

 

הפשיטה האחרונה בשוודיה, ככל הנראה לאחר תלונה של קבוצה שעוסקת בפשעי סייבר במדינה על רקע סרטים של סוני,שעוד לא יצאו לקולנוע, והופיעו בפייראט ביי לאחר הפריצה לסוני בשבוע שעבר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים