שתף קטע נבחר

היחידה לסילוק פצצות ברשת בעקבות קים

גורם אמריקני אמר כי צפון קוריאה עומדת מאחורי מתקפת הסייבר הגדולה נגד חברת "סוני". במקביל, תאגיד הבידור הודיע על ביטול הקרנת הבכורה של הסרט "ראיון סוף", שמתאר ניסיון התנקשות ברודן הקוריאני, ושכרה את שירותי החברה לאבטחת מידע שחשפה את צבא ההאקרים של סין

חוקרים פדרליים מצאו כי המשטר בצפון קוריאה עומד מאחורי מתקפת הסייבר נגד תאגיד הבידור הבינלאומי "סוני". כך מסר אתמול (יום ד') גורם ממשל אמריקני. עם זאת, לא ברור כיצד יגיב ממשלו של ברק אובמה למתקפה שהביאה להדלפת אלפי מסמכים רגישים ולאיומים בפיגועי טרור נגד אנשים שיילכו לצפות בסרט "ראיון סוף".

 

בתי הקולנוע נטשו, סוני מבטלת את פרימיירת הסרט "ראיון סוף"

 

עוד חדשות בעולם :

הינקים חוזרים. מורשת אובמה תבוא מקובה

טבח הילדים: הטליבאן שרף מורות בחיים

 

הסרט של הבמאים איוון גולדברג וסת' רוגן, שגם מככב לצד ג'יימס פרנקו, מספר את סיפורם של שני עיתונאים אמריקנים שיוצאים לבירת צפון קוריאה פיונגיאנג כדי לקיים ראיון בלעדי עם קים ג'ונג און. על הדרך הם מגויסים על ידי סוכנות הביון המרכזית (CIA) כדי לנצל את שעת הכושר ולהתנקש בדיקטטור המקומי. צפון קוריאה הכחישה באופן רשמי כי עמדה מאחורי מתקפת הסייבר נגד "סוני".

 

בצפון קוריאה מכחישים מעורבות במתקפת הסייבר. קים ג'ונג און (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בצפון קוריאה מכחישים מעורבות במתקפת הסייבר. קים ג'ונג און(צילום: EPA)
מעורר מחלוקת. מתוך הסרט "ראיון סוף" (צילום: AP) (צילום: AP)
מעורר מחלוקת. מתוך הסרט "ראיון סוף"(צילום: AP)

ובינתיים, בצפון קוריאה מציינים שלוש שנים למות המנהיג קים ג'ונג איל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ובינתיים, בצפון קוריאה מציינים שלוש שנים למות המנהיג קים ג'ונג איל(צילום: רויטרס)

ההאקרים האלמונים דרשו מ"סוני" לבטל את יציאתו לאקרנים של הסרט "ראיון סוף", ונראה שהלחץ עשה את שלו. רשתות בתי הקולנוע המובילות בארצות הברית דוחות את הקרנת הקומדיה האמריקנית, שיועדה לצאת בשבוע הבא לקראת ערב חג המולד. בלית ברירה הודיעו ב"סוני" כי הם דוחים את עליית הסרט לאקרנים - ומבטלים את השקתו, שתוכננה ל-25 בדצמבר.

 

נכנסה לפעולה: החברה שחשפה את ההאקרים הסינים

הפניית האצבע המאשימה לעבר צפון קוריאה מצד הממשל הפדרלי באה אחרי שחברת "סוני" שכרה את שירותיה של חברת אבטחת המידע FireEye.

בשנה שעברה היא פרסמה דו"ח שהכיל הוכחות לכך ש"יחידה 61398", יחידה ללוחמה קיברנטית בצבא הסיני שבה פועלים מומחי מחשבים, תקפה יותר מ-140 חברות ברחבי העולם, בהם חברות מארה"ב.

 

איתור מקומות פריצה דיגיטלית ואיתור זהות האחראים לפריצה קשים ביותר ולרוב מניבים רק השערות וראיות נסיבתיות ולא הוכחות חד-משמעיות. אלא שחקירת FireEye הצליחה לחשוף כמה משיטות הפעולה של ההאקרים הסינים.

 

רשתות בתי קולנוע מובילות בארה"ב דחו את הקרנת הסרט מעורר המחלוקת "ראיון סוף" (צילום: AP) (צילום: AP)
רשתות בתי קולנוע מובילות בארה"ב דחו את הקרנת הסרט מעורר המחלוקת "ראיון סוף"(צילום: AP)

המומחים האמונים על חקירת מתקפת הסייבר על "סוני" יצטרכו לפרק לגורמים את כל העקבות שהותירו ההאקרים מאחור ב"זירת הפשע" - בדיוק כמו חבלני משטרה - לסרוק אותם ולחפש מאפיינים ייחודיים שיאפשרו לזהות מי בנה אותם ומי השתמש בהם.

 

מעקב מקוון

רמזים למקור הפריצה יכולים להיות קוד המקור של תוכנות הפריצה, איך או מתי הן הופעלו, ולאן בעולם הועברו החומרים הגנובים - כלומר המיילים והמסמכים שדלפו מ"סוני".

 

יחידה 61398: ההאקרים הסינים נגד האמריקנים

 

בחלק מהמקרים, חוקרים יאתרו מחשבים או שרתים שעליהם השתלטו ההאקרים ושדרכם הם פועלים. רישומים במחשבים הללו עשויים לספק רמזים נוספים על האחראים לפריצה. לעתים, האקרים המתחבאים מאחורי כינויים נמצאים ברשתות חברתיות או בחדרי צ'ט, ושם הם משוחחים על שיטות העבודה שלהם. חברת FireEye איתרה בעבר שלושה האקרים סינים, אחד בשם "גורילה מכוערת".

 

לפי שעה, כאמור, לא ברור כיצד יגיב הממשל האמריקני לגילוי שצפון קוריאה עומדת מאחורי הפריצה הגדולה ל"סוני", שבעקבותיה הודלפו מסמכים רגישים שהביכו חברות וידוענים רבים בעולם, בהם שחקנית הקולנוע האמריקנית אנג'לינה ג'ולי והנשיא האמריקני ברק אובמה. ברנדט מיהאן, דוברת המועצה לביטחון לאומי, אמרה שארה"ב "שוקלת מגוון רב של אפשרויות".

 

אפשרויות הפעולה של ארה"ב נגד צפון קוריאה די מוגבלות לאור העובדה שוושינגטון כבר הטילה אמברגו על סחר עם המדינה הקומוניסטית המבודדת וסנקציות נוספות. כמו כן, אופציה צבאית איננה עומדת כלל על הפרק על פי גורמים אמריקניים בכירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אחראי למתקפת הסייבר? קים ג'ונג און
צילום: EPA
מומלצים