שתף קטע נבחר

ומה רואים בקולנוע של קים ג'ונג און?

צפון קוריאה שלחה האקרים שימנעו הפצת סרט המשפיל את הרודן האכזר, אבל מה רואים נתיניו של קים על המסך הגדול? אמריקנים מרושעים, נשיקה חד פעמית - וגרסה מגוחכת ל"גודזילה" שאסור לכם להחמיץ. צפו

צפון קוריאה מתעבת את הסרט ההוליוודי "ראיון סוף" העוסק בהתנקשות דמיונית ב"מנהיג האהוב" שלה, קים ג'ונג און, ושלחה האקרים כדי להשפיל את חברת "סוני" ולאלץ אותה לגנוז אותו, אבל כדאי לדעת שדווקא למדינה הקומוניסטית המסוגרת בעצמה יש רומן ארוך מאוד עם סרטים בעלי סגנון... מיוחד, בואו נאמר.

 

עוד חדשות בעולם :

 

בששת העשורים שעברו מאז שצפון קוריאה החלה לטפח תעשיית סרטים משלה, היא סיפקה לעולם חטיפה של מפיק דרום-קוריאני ורעייתו, כוכבת קולנוע; סרט בהשראת סדרת סרטי "גודזילה" שנחל כישלון חרוץ בדרום-קוריאה; עריקים אמריקניים בסרטי תעמולה נגד וושינגטון; ואפילו הסתערות על עולם סרטי ה"גירל פאואר" עם הסרט העדכני יותר Comrade Kim Goes Flying.

 

צפון קוריאה החלה לבנות את תעשיית הקולנוע שלה בשנות ה-50 כזרוע של מכונת התעמולה, שנועדה להלל את מייסד המדינה, קים איל סונג, סבו של השליט הנוכחי קים ג'ונג און. האב המייסד הצהיר פעם כי הסרטים הם הכלי החשוב ביותר לחינוך ההמונים.

 

מאז אותם ימים שלחו יוצרי הסרטים הצפון קוריאניים ידיהם לסרטי מדע בדיוני, פעולה וקומדיות רומנטיות, אבל יותר מכול הם הקדישו את

עצמם להחדרת שנאה לציבור נגד היריבות המרות של המדינה - ארה"ב ודרום קוריאה, ודאגו לצייר את שושלת קים כמבצר חסר פחד אל מול האימפריאליסטים הזרים המרושעים.

 

ההתקדמות של צפון קוריאה בהפקת הסרטים הייתה איטית, במיוחד בהשוואה לתעשיית הסרטים המשגשגת של דרום קוריאה. הבידוד של צפון קוריאה פירושו שיוצרי סרטים צפון קוריאנים כמעט אינם מקבלים הזדמנות לעבוד עם יוצרים זרים. מקרה חריג ובולט היה הקומדיה הרומנטית Comrade Kim goes Flying משנת 2012, שעסקה בכורת פחם צעירה החולמת להפוך לאמנית טרפז. הסרט הופק בצוותא עם יוצרים מהמערב.

 

שנות ה-80 היו ימי השיא של הקולנוע הצפון-קוריאני. קים ג'ונג איל, אביו של המנהיג הנוכחי קים ג'ונג און, היה חובב סרטים מושבע והבטיח

מימון נדיב ליוצרי הסרטים. כשקים התאכזב מאיכות הסרטים שהפיקו הצפון-קוריאנים הוא הורה לחטוף את הבמאי הדרום-קוריאני שין סאנג-אוק ואת רעייתו דאז, השחקנית צ'וי אאון-הי, ב-1978. כך סיפר שין אחרי שברח מהצפון ב-1986.

 

שין טלטל את תעשיית הסרטים הצפון-קוריאנים עם סרטים למטרות בידור שכללו את Love, Love, My Love מ-1984, סרט שהציג את הנשיקה הראשונה על המסך בקולנוע הצפון-קוריאני, ואת "בריחה", סרט פעולה שיצא לאקרנים באותה השנה וכלל סצינה של רכבת מתפוצצת.

 

שין וצ'וי הצליחו לברוח במהלך נסיעת עסקים לווינה ב-1986, השנה שבה השלים שין את "Pulgasari", סרט מדע בדיוני בהשראת סדרת סרטי "גודזילה" היפנית. Pulgasari, שבו נראה שחקן מתהלך בתחפושת מפלצת מרופדת, נחל כישלון חרוץ כשעלה על המסכים בדרום

קריאה בשנת 2000, במהלך תקופה של התחממות ביחסים בין שתי המדינות.

 

צפון קוריאה מציגה זה שנים דמויות אמריקניות בסרטים שלה כנבלים. לעתים אלה שחקנים צפון-קוריאנים שמגלמים אותם, ולעתים אלה אמריקנים של ממש, שערקו לצפון קוריאה בשנות ה-60. ארבעה אמריקנים כאלה הופיעו יחד כקפיטליסטים רשעים וכקציני צבא ב"גיבורים נטולי שם", סדרת סרטי תעמולה בת 20 פרקים שצולמה בשנים 1979-1981.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים