שתף קטע נבחר

פתרון רוסי למשבר: המודל הכלכלי של דאעש

בעקבות הסנקציות המערביות, יזמים ברוסיה רוצים להשיק שירותים פיננסיים המבוססים על המוסר הנוצרי אורתודוקסי. בדומה לעולם המימון המוסלמי, המבנה הפיננסי יאסור על הלוואות בריבית ועל השקעות באפיקים לא מוסריים כמו הימורים וטבק

יוזמה רוסיה, בהשראת ההצלחה של המוסדות הפיננסיים האיסלמיים, רוצה להשיק שירותים פיננסיים התואמים לעקרונות הדת של הנצרות האורתודוקסית. זאת, על רקע בידוד המשק הרוסי מהשווקים המערביים בעקבות הסנקציות הקשורות למשבר באוקראינה.

 

 

"הצעדים של נשיא ארה"ב ברק אובמה והמשבר גרמו לנו להבין שאנחנו לא יכולים להסתמך על מערכות פיננסיות מערביות ונאלצנו ליצור מערכת פיננסית משלנו, עצמאית ממוסדות מערביים", אמר היום (ב') דימיטרי ליובומודרוב, אחד מתומכי היוזמה, במסיבת עיתונאים במוסקבה.

 

"בדומה לחוקי הפיננסים המוסלמיים, מערכת הפיננסים האורתודוקסית (...) מזמינה יזמים אורתודוקסיים שרוצים להגן על עצמם במצב של משבר", אמר יוזם הצעד, המשמש חבר בלשכת המסחר והתעשייה של רוסיה.

 

אחד הנוכחים האחרים במסיבת העיתונאים היה דובר הכנסיה האורתודוקסית, וסבולד צ'פלין, שקרא להקמת "מנגנונים שאינם מבוססים על ריבית".

 

בדומה לעולם המימון המוסלמי, המבנה הפיננסי החדש יאסור על חבריו לקחת הלוואות עם ריבית ולבצע השקעה באפיקים המנוגדים לפעילות האורתודוקסית המוסרית, כמו בהימורים ובטבק. "הפיננסים האורתודוקסים מבוססים לא רק על חקיקה אלא גם על מוסריות אורתודוקסית", כך נכתב בהצהרה.

 

"תריסר אנשים יספיקו"

על פי היוזמה, נציגים בכירים של הבישופים של הכנסיה הרוסית האורתודוקסית ישמשו מועצה מפקחת עליונה של הפיננסים האורתודוקסים. היזמים מעריכים, כי "400 מיליון רובלים יחד עם תריסר אנשים יספיקו להשקה של מערכת זו".

 

רוסיה עומדת בשבועות האחרונים בפני משבר מוניטרי חמור בעקבות מחירי הנפט הצונחים והסנקציות המערביות ההולכות ומצטברות בעקבות המשבר האוקראיני.

 

המוסדות הפיננסיים האיסלמיים, האוסרים על ריבית, משגשגים כעת בעולם, עם הכפלה של גודלם בארבע השנים האחרונות להיקף של 2,000 מיליארד. מחקר של חברת הייעוץ ארנסט אנד יאנג הראה לאחרונה כי הרווחיות של המוסדות הבנקים האיסלמיים נמוכה יותר מזל של הבנקים הקונבנציונליים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
צילום: AP
מומלצים