שתף קטע נבחר

הקלה משמעותית בקריטריונים הישראליים לאולימפיאדה

חשיפה: לקראת אולימפיאדת ריו, הנהלת הוועד האולימפי אישרה תנאי סף הרבה פחות מחמירים לצורך העפלה למשחקים ביחס לעבר. הדרך לברזיל צפויה להיות נוחה יותר

מדי קמפיין אולימפי עולה לדיון סוגיית הקריטריון הישראלי מעוררת המחלוקת. כידוע, הוועד האולימפי הישראלי נוהג להציב לספורטאים ברוב הענפים תנאי סף קשים יותר מאלו שמציב הוועד האולימפי הבינלאומי כדי להשיג את הכרטיס למשחקים האולימפיים.

 

לא אחת התרחשו סיטואציות בהן ספורטאי עמד בקריטריון הבינלאומי אך לא יצא לאולימפיאדה בגלל שלא עמד בקריטריון הישראלי המחמיר יותר.

 

הקלה משמעותית. יו"ר הוועד, יגאל כרמי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הקלה משמעותית. יו"ר הוועד, יגאל כרמי(צילום: אורן אהרוני)

 

הפולמוס סביב שאלת הצורך בקריטריון הישראלי הגיע לשיאו לפני אולימפיאדת לונדון, אז הובילו ספורטאים מענף הג'ודו והקשתות מחאה משותפת נגד הקריטריון ואף הפגינו מול משרדי הוועד האולימפי.

 

נראה שהמסר חלחל ולמרות שלא התקבלה החלטה על ביטול הקריטריונים, הוועד האולימפי, יציב לקראת אולימפיאדת ריו 2016 קריטריונים נוחים משמעותית ובחלק מהענפים אף יסתפק בקריטריון בינלאומי בלבד.

 

הקריטריונים החדשים בחלק מהענפים אשר אושרו השבוע על ידי הנהלת הוועד האולימפי נחשפים כאן לראשונה.

 

לה בכל מקרה לא תהיה בעיה לעלות לאולימפיאדה. ירדן ג'רבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לה בכל מקרה לא תהיה בעיה לעלות לאולימפיאדה. ירדן ג'רבי(צילום: אורן אהרוני)

 

ג'ודו

קריטריון בינלאומי: דירוג בין 22 הראשונים בעולם בגברים ו-14 ראשונות בעולם בנשים. מקומות נוספים יוענקו לכל יבשת.

קריטריון ישראלי: אחד מההישגים הבאים - מקום 1-9 באליפות העולם, 1-7 באליפות אירופה, מדליה בגראנד סלאם או בגראנד פרי, או שלוש מדליות בסבב אירופה הפתוחה.

 

מדובר בהקלה משמעותית ביחס לאולימפיאדת לונדון, אז היה על הספורטאי להיות מדורג בין 20 הראשונים בעולם ובנוסף לא יכול היה ליהנות מהכרטיסים הנוספים המוענקים לכל יבשת. מה גם שבכל מקרה קשה להאמין שספורטאי שלא יעמוד באחד מהתנאים שהוצבו בקריטריון הישראלי יוכל להשיג את הקריטריון הבינלאומי.

 

"אין סיבה להקשיח את הקריטריונים". נעם צבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"אין סיבה להקשיח את הקריטריונים". נעם צבי(צילום: אורן אהרוני)

 

שחייה

קריטריון בינלאומי: קביעת תוצאה בדרגת איכות A. תוצאה בדרגת איכות B תספיק רק על בסיס של מקום פנוי ובתנאי שאין במשחה שחיין אחר מאותה מדינה שקבע תוצאת A.

קריטריון ישראלי: מקום 1-24 באליפות עולם או 1-14 באליפות אירופה.

 

גם כאן מדובר בקריטריון קל יותר ביחס ללונדון אז היה על השחיינים להעפיל לחצי גמר אליפות העולם או גמר אליפות אירופה עם תוצאה אשר הייתה מקנה לשחיין העפלה לחצי גמר אליפות העולם הקודמת.

 

יו"ר איגוד השחייה, נעם צבי מסר בתגובה: "גם כך ישנו קושי גדול להיכנס לרשימת 900 השחיינים שישתתפו באולימפיאדה, כך שאין סיבה להקשחה נוספת בקריטריונים. אני שמח שהנהלת הוועד האולימפי קיבלה את העמדה שלנו".

 

יהיה לו יותר קל להגיע לאולימפיאדה. דודי סלע (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יהיה לו יותר קל להגיע לאולימפיאדה. דודי סלע(צילום: אורן אהרוני)

 

טניס  

קריטריון בינלאומי: דירוג בין 56 הראשונים בעולם על בסיס של ארבעה טניסאים למדינה לאחר טורניר ווימבלדון 2016. (בפועל גם דירוג בין 62 הראשונים אמור להספיק).

קריטריון ישראלי: אין

 

בניגוד לאולימפיאדה הקודמת אז נדרשו הטניסאים הישראלים להיות מדורגים בין 48 הראשונים על פי שלושה ספורטאים למדינה, הפעם בוועד האולימפי החליטו ליישר קו עם העולם ולוותר על ההחמרה הישראלית. המשמעות: כדי להעפיל לטורניר היחידים בריו, על טניסאי ישראלי יהיה להתברג בין 56 הראשונים על בסיס של ארבעה ספורטאים למדינה, כשככל הנראה גם דירוג בין 62 הראשונים אמור להספיק.

 

קשתות

קריטריון בינלאומי:

אחד מההישגים הבאים:

מקום 1-8 בתחרות הקבוצתית באליפות העולם 2015

מקום 1-3 בטורניר העפלה קבוצתי

מקום 1-8 בתחרות האישית באליפות העולם 2015 מבין הקשתים שלא העפילו דרך התחרות הקבוצתית.

מקום 1-3 בטורניר העפלה אישי.

 

קריטריון ישראלי: אין

 

ענף הקשתות היה הטראומתי ביותר בכל הקשור לפגיעה מהקריטריון הישראלי לקראת לונדון. הקשת גיא מצקין הפתיע כשניצח בטורניר ההעפלה האירופאי אך בגלל קריטריון ישראלי ארכאי נמנעה ממנו הזכות להתחרות באולימפיאדה. הפעם הלקח נלמד והקריטריון הישראלי בקשתות בוטל כליל.

 

אחד מהם יעשה היסטוריה בטריאתלון? (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
אחד מהם יעשה היסטוריה בטריאתלון?(צילום: יובל חן)
 

 

טריאתלון

קריטריון בינלאומי: 1-55 בדירוג האולימפי.

קריטריון ישראלי: 1-50 בדירוג האולימפי.

 

גם בענף הטריאתלון הקריטריון הישראלי כמעט הושווה לבינלאומי והוקל משמעותית ביחס ללונדון אז הטריאתלטים היו צריכים להיות מדורגים בין 35 הראשונים בדירוג האולימפי.

 

ענף שבו טרם נקבעו הקריטריונים הישראלים הוא ענף השייט ושם גם יש חשיבות מכרעת לדרך ההכרעה בין ספורטאים, שכן בגלישת רוח למשל יש יותר ממועמד ראוי אחד לאולימפיאדה אך רק אחד יוכל בפועל להתחרות בריו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
יגאל כרמי
צילום: אורן אהרוני
מומלצים