שתף קטע נבחר

שולחן המומחים: הכירו את צוות חיים בריאים

השף ישראל אהרוני, מנחת קבוצות ההורים והמשפחה כרמית חוטינר והדיאטנית הקלינית אורלי פיינה התאגדו סביב שולחן ארוחת הערב כדי לתת מתכונים, להסביר על חשיבותה של ארוחת ערב משפחתית ועד כמה היא תורמת לבריאות כולנו. שיהיה בתיאבון

כמה פעמים בשבוע אתם אוכלים ארוחת ערב ומה היא מכילה? האם יש מרכיבים מסויימים שכדאי להכניס לארוחה הזו ואיך מכינים ארוחת ערב בזמן מועט כדי שכולם יוכלו לשבת? צוות חיים בריאים של אסם התאסף כדי להשיב לכמה שאלות חשובות לגבי מנהגי ארוחת הערב שלהם.

 

 

השף ישראל אהרוני

"אני חושב שחשוב לאכול ארוחת ערב משפחתית. יחד עם זאת, אני לא חושב שצריך ללחוץ ולדרוש שזה יקרה, כדי שזו תהיה ארוחה מהנה".

 

אהרוני אחראי על ארוחת הערב בבית, והוא זה שמחליט מה תכלול ארוחת הערב. הגיוון חשוב בעיניו וארוחת הערב האידיאלית היא מגוונת וטעימה, וכזו שלא מכבידה על הבטן. "התפריט המשפחתי של לארוחת הערב הוא מאד מגוון, אין משהו ספציפי שאנחנו אוכלים תמיד. מה שכיף זה שאין לנו בעיה לנסות דברים חדשים בארוחת הערב". 

 

יחד עם זאת, אהרוני מספר שבהכנת ארוחת ערב שישי, שהן הארוחות הגדולות שלעיתים כוללות מעל ל-20 משתתפים, יש לו עוזרים מבני המשפחה שמסייעים לו בהכנה.

 

השף ישראל אהרוני - חשוב לאכול ארוחת ערב משפחתית (צילום: יהונתן בלום) (צילום: יהונתן בלום)
השף ישראל אהרוני - חשוב לאכול ארוחת ערב משפחתית(צילום: יהונתן בלום)
 

כרמית חוטינר, מנחת קבוצות הורים ומשפחה 

כרמית חוטינר רואה חשיבות גדולה באורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה וספורט. מבחינתה ספורט הוא מזון לנפש, אוכל הוא דלק לחיים טובים ובריאים וגם תחום של תרבות. כשהיא מטיילת בעולם, היא אוהבת לחוות את הארץ ולהכיר את תרבותה גם דרך האוכל והשווקים.  

 

חוטינר - מנחת קבוצות הורים ומשפחה, מוסמכת סמינר הקיבוצים ומשרד החינוך. מנחת סדנאות בכירה של "המרכז להורות ומשפחה של סמינר הקיבוצים" ומנחת קבוצות לקהל הרחב. בעלת תואר MA בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר BA בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובחינוך מאוניברסיטת תל-אביב - רואה בתחום שליחות עם היכולת לשנות חיי משפחה על ידי הקניית כלים נכונים, ליווי וייעוץ, שישמשו כל הורה בהתאם לאישיותו ולבית הפרטי שלו.

 

כרמית חוטינר, מאמנת משפחתית - ארוחת ערב משפחתית היא זמן ליצור קשר עם בני המשפחה (צילום: איה יקותיאל) (צילום: איה יקותיאל)
כרמית חוטינר, מאמנת משפחתית - ארוחת ערב משפחתית היא זמן ליצור קשר עם בני המשפחה(צילום: איה יקותיאל)

 

"ארוחת הערב היא בעיני הזדמנות מצוינת לזמן שבו נוכל לעצור ביחד, כמשפחה, ולבלות זמן איכות משותף", היא מסבירה. "זמן בו נשמע איך עבר היום, מה שלום כולם ומה חדש ונהיה מעורבים, נאכל בצורה מסודרת ובריאה ולא בחטף, ניתן לילדים דוגמא אישית לדרך בה יושבים ומתנהגים ליד שולחן האוכל, מה נכון וחשוב לאכול, איך מנהלים שיחה ותקשורת מטיבה וניצור הווי ושותפות משפחתית".

 

בתפריט המשפחתי לארוחת הערב תוכלו למצוא ביצים בצורות שונות, טחינה, אבוקדו, גבינות, ירקות טריים חתוכים או סלט, לפעמים ירקות מבושלים כמו אספרגוס, ארטישוק או אדממה, לחם או לחמניות, קסדיה גבינה ויוגורטים.

 

"מידי פעם אוכלים אצלנו פיצה או פנקייק עם פירות. כשאנו בהרכב מלא נכין ביחד ארוחה קצת יותר מיוחדת כמו: שקשוקה עם תרד ובולגרית, טורטייה ספרדית, פסטה או מרק. עם הארוחה שותים מים ולפעמים גם תה בסוף הארוחה".

 

אורלי פיינה, דיאטנית קלינית

בעיני אורלי פיינה יש לארוחת הערב חשיבות גבוהה ביותר, לא רק מהצד התזונתי - "ניסיתם פעם לדובב את הילד שלכם לענות לשאלה "איך עבר עליך היום?" בצורה קצת יותר מפורטת מאשר "בסדר"? מתברר שארוחת ערב משפחתית יכולה להיות המדובב המוצלח ביותר של ילדים בכל גיל. כן, גם המתבגרים השתקנים ביותר", היא מסבירה.

 

אורלי פיינה, דיאטנית קלינית - ארחות ערב משפחתית היא דרך מצויינת לדבר עם הילדים (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
אורלי פיינה, דיאטנית קלינית - ארחות ערב משפחתית היא דרך מצויינת לדבר עם הילדים(צילום: תומריקו)

 

"בתקופה בה העבודה והטכנולוגיה מטשטשות את הגבולות של שעות הפנאי המוקדשות למשפחה, ארוחת הערב מהווה בעיני הזדמנות של הפוגה נעימה, בשגרת הימים העמוסים של כל בני המשפחה, להתכנס יחד ולשוחח על אירועי היום או הימים האחרונים,

לעשות תכניות לקראת סוף השבוע ובכלל הזדמנות להיות יחד, בהפוגה קלה ונעימה".

 

לא פלא בארוחת ערב אידיאלית בעיניה היא ארוחת ערב שכולם מסבים לה, ללא קשר למה שאוכלים. "אין לי ספק כי ההתמדה בקיום ארוחות הערב המשפחתיות, גם אם הן לא מתקיימות כל יום, חשובה ותורמת ליצירת מסורת משפחתית שתהפוך לזיכרונות ילדות בדיוק כשם שלי יש זיכרונות כאלו.

 

"בנוסף, כדיאטנית ברור לי שביסוס של הרגלי אכילה נכונים מהווה בסיס לשמירה על תזונה בריאה מבלי לוותר על ההנאה. הנאה מאוכל ואכילה, מבחינתי, חשובים מאוד. כשהחוויה מאכילה, היא נעימה יש רצון לחזור על החוויה ולהתנסות במאכלים חדשים וזו הדרך הנכונה ללמד את הילדים לאכול מזונות מגוונים ובריאים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן בלום
השף ישראל אהרוני
צילום: יהונתן בלום
צילום: תומריקו
אורלי פיינה, דיאטנית קלינית
צילום: תומריקו
צילום: איה יקותיאל
כרמית חוטינר, מאמנת משפחתית
צילום: איה יקותיאל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים