שתף קטע נבחר

ריבלין: כל פרשת שחיתות מערערת את אמון הציבור

על רקע פרש השחיתות שנחשפה הבוקר, נאם הנשיא בכנס שעסק בשחיתות ציבורית. "חוסר האמון הציבורי בנבחריו – מכת מוות למדינה"

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נאם הערב (ד') בירושלים בכנס העולמי במשפט עברי שיעסוק בשחיתות ציבורית בהלכה על רקע פרשת השחיתות הגדולה שנחשפה הבוקר. ynet העביר בשידור חי את נאום ריבלין.

 

"השחיתות היא תוצאה של ההחלטה המודעת של נציגי הציבור להעדיף את הרווח האישי שלו עצמו" אמר ריבלין בנאומו. "עם כל פרשת שחיתות נוספת שנחשפת, עם כל בכיר בהווה ובעבר שמורשע, הולך ומתערער אמון הציבור לא רק בנחבריו אלא בעצם המערכת השלטונית".

 (צילום: ארז ביטון ואביגיל עוזי) (צילום: ארז ביטון ואביגיל עוזי)
(צילום: ארז ביטון ואביגיל עוזי)

ריבלין הוסיף כי "חוסר האמון של האזרחים בשירות הציבורי הוא מכת מוות עבור כל המדינה. ודאי שעבור מדינה דמוקרטית – כשלנו. קבלת שוחד והעדפת מקורבים עם נגעים שחוצים מפלגות ומחנות, אמונות דתיות ומגזרים", אמר הנשיא.

 

הוא ציין כי "לצערנו, רבנים ראשיים עומדים לדין לצד ראשי ממשלות, ראשי ערים ושרים יושבים על ספסל הנאשמים, חברי כנסת נכנסים ויוצאים מחדרי החקירות ואף בכירי המשטרה נאלצים להתפטר".

 

בבוקר הותר לפרסום כי חוקרי להב 433 עיכבו לחקירה שורה של אישים בכירים ממשרדי ממשלה וממועצות מקומיות, ובהם סגנית השר פאינה קירשנבאום, בחשד כי היו מעורבים בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים באמצעות העברות כספים לעמותות וארגונים שונים. מלבד הפוליטיקאית הבכירה נחשדים בפרשה גם מנכ"ל של משרד ממשלתי וראשי רשויות. בסך הכול נחקרו יותר מ-30 חשודים. בצהריים החלה במשרדי להב 433 בלוד חקירתה של קירשנבאום.

 

עד כה, הותרו לפרסום שמותיהם של שלושה מהחשודים שנעצרו. מדובר באמנון ריבלין, יועץ התקשורת של שר החקלאות ודובר בעבר במשרד התיירות, יו"ר איגוד הכדורסל לשעבר אבנר קופל ויו"ר איגוד הכדוריד דורון שמחי. השלושה שוחררו למעצר בית בן 10 ימים.

 

המשטרה והפרקליטות גייסו עדי מדינה בקרב המעורבים בפרשת השחיתות החמורה. החקירה שנמשכה יותר משנה נעשה בין היתר שימוש בהאזנות סתר. כל אחד מעדי המדינה סיפר על החלק שהכיר בפרשה שאליה היה קשור מבין הפרשות הרבות ונעשו הצלבות בין הפרשות והשיטות וכך עלו על הדפוס ועל מקרים נוספים.

 

על פי החשד, במסגרת השיטה התפתח מנגנון פעולה: גוף מסוים היה מקבל תקציב פלוס תוספת, בידיעה שהתוספת מיועדת או להחזרה למושכים בחוטים, או כתמורה למינוי מקורבים לתפקידים מסוימים. התפתחה מציאות שבה הבינו גופים רבים שעל מנת לקבל תקציב - יש לשלם עמלה.

 

במקביל, נודע כי לחוקרים הקלטות סמויות של המעורבים בפרשת השחיתות מהשנה החולפת. בשלב מסוים קיבלו החוקרים סיוע מאחד המעורבים, שעזר לגבש את החשדות. בשל חסינותה של קירשנבאום נדרש אישור מיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לקיים חיפוש בלשכתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים