שתף קטע נבחר

 

למות בכבוד: חיי הרה במוות מוחי הופסקו

בית המשפט העליון בדבלין קבע כי אישה הרה שנמצאת במצב של מוות קליני תנותק ממכשירי ההנשמה. בכך תמה פרשה שהסעירה את אירלנד השמרנית

אישה הרה מאירלנד שמתה מוות מוחי נותקה אתמול (יום ו') ממכשירי ההנשמה לאחר שבית המשפט העליון פסק כי על עוברהּ בן 18 השבועות למות. הפרשה הסעירה בשבועות האחרונים את אירלנד, מדינה שבה חל איסור כמעט מוחלט על הפלות.

 

עוד חדשות בעולם :

חג הנולד: שוטרים יילדו אישה בסאבוויי. צפו

הממלכה קפואה: אלפים ללא חשמל בבריטניה

70 אלף חטופים בשנה: ילדי סין הנעלמים

 

בית המשפט העליון בדבלין קבע כי יש לנתק כל מכשירי התמיכה המלאכותית שמחוברים לאישה. הצעירה, שפרטיה לא נחשפו לציבור מלבד היותה בשנות ה-20 לחייה ואם לשני ילדים קטנים, הוכרזה כמתה קלינית לפני שלושה שבועות. קרוביה התאספו בבית החולים כדי לומר לה שלום אחרון.

הפגנה נגד הפלות באירלנד (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה נגד הפלות באירלנד(צילום: AP)

בפסק הדין בן 29 העמודים, קיבלו השופטים את עדותם של שבעה רופאים שאמרו כי העובר לא ישרוד את החודשיים הדרושים להתפתחותו כדי שייוולד בבטחה. הרופאים פירטו כיצד גוף האישה הופך לסביבה קטלנית העמוסה בזיהומים, פטריות, חום ולחץ דם גבוה.

 

בית המשפט העליון אפשר להגיש ערעור על ההחלטה, אך עורכי הדין של שני הצדדים הסכימו לקבל את ההחלטה כפי שהיא. השופטים הסבירו כי אין להמשיך ולמנוע מהאישה את הזכות למות בכבוד ולגרום לאביה, לשותפהּ לחיים ולשני ילדיה סבל נוסף.

 

במרכז הוויכוח הציבורי שעלה מהמקרה, עומדת קביעת החוקה האירית שחיי האישה וחיי העובר זכאים ליהנות מהגנה שווה. עורכי הדין שמייצגים את בית החולים בדבלין טוענים שהאישה כבר נמצאת במצב של מוות קליני ושהם חוששים מתביעה שתוגש נגדם אם יפסיקו את התמיכה המלאכותית למערכות הדם והנשימה של האישה שחיונית לשרידותו של העובר.

 

בן זוגה והוריה של האישה, שסבלה מפגיעה קשה בגלל קריש בראשה, רצו לכבות את מערכת ההנשמה שלה ולשים סוף לחייה כדי לגאול אותה מייסוריה, ובית החולים התנגד לצעד זה.

 

לפי "החוק להגנה על החיים במהלך הריון" באירלנד, שעבר בשנה שעברה בעקבות מותה של אישה הודית שבקשתה להפלה נדחתה, ניתן להפסיק הריון אם נשקפת סכנה לחיי האם, כולל אם היא עלולה להתאבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מחאה באירלנד נגד הפלות
צילום: AP
מומלצים