שתף קטע נבחר

Gear S: סמארטפון קטן על הזרוע

השעון החכם של סמסונג נראה ברור, מאפשר לענות לשיחות, מיילים וסמס, ואפילו לגלוש באינטרנט ולנווט. זה גאדג'ט טוב ויעיל, האם תשלמון עליו מחיר של סמארטפון בינוני נוסף?

Gear S,  השעון של סמסונג שהושק לאחרונה בישראל, הוא גדול, בולט, מושך תשומת רבה, והוא גם אביזר חיצוני מוצלח לסמארטפון - שמציג התראות ומכשיר מדידה לכושר. והוא גם צעצוע יקר - שעולה 2,200 שקלים. ויש לזכור - עובד רק בצימוד למכשירי סמסונג (אלפא, s5, נוט 4).

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

מה הוא יודע לעשות?

ה-Gear S הוא שילוב של צמיד כושר (כולל מדידת דופק, תוכנית אימון, בקרת שינה ובדיקת קרינת UV) ושעון התראות. מדובר למעשה בכמעט-סמארטפון זעיר. הוא אפילו כמעט אוטמונומי:  אפשר לשים בו SIM משלו ולבצע שיחות טלפון, או לכתוב ממנו הודעות SMS - וכך בעצם לצאת מהבית איתו וללא סמארטפון.

 

כל דרכי התקשרות אחרות - פייסבוק, ווטסאפ, טלגרם ואחרים הן חד כיווניות - אפשר לקרוא הודעות והתראות מפייסבוק, טלגרם, ווטסאפ, ג'ימייל וכל אפליקציה שמציגה התראות באנדראויד ואפשר אפילו לצפות בתמונות שנשלחות. אך עדיין צריך את הסמארטפון בשביל להגיב. עם זאת, לסמסונג יש חנות אפליקציות ייעודית למערכת ההפעלה טייזן, שעליה מבוסס השעון. אם יהיו אפליקציות לווטסאפ וטלגרם, יהיה אפשר גם להגיב.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

כשמוציאים מהקופסא, מחוץ מהשעה, כמובן, יש בשעון יומן שמתחבר ליומן של הסמארטפון ורוטט להתראות, והוא מציג את מספר הצעדים ואת מזג האוויר. אפשר לבחור עיצובים שונים וצירופים שונים של תצוגות מידע לברירת המחדל, להחליק ימינה ושמאלה בשביל מידע נוסף, ולמטה ולמעלה בשביל להגיע לאפליקציות ולחזור אחורה. בשעון יש כפתור פיזי אחד להדלקת המסך, כיבוי או אחתול.

 

באפליקצית הטלפון יש מקלדת קטנה לחיוג וחיבור לאנשי הקשר. אפשר לשמוע יחסית טוב, אך בסביבה שקטה בלבד, ולא כמשהו קבוע. אפשר לקרוא ולשלוח ממנו סמסים. ההקלדה על מסך כל כך קטן קשה, אבל אפשרית למי שחייב להקליד מהר, ויש תמיכה בעברית אך לשם כך הממשק צריך להיות בעברית. אפשר לחבר אותו לשירותי מייל שונים ולהקליד גם מיילים.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

מוזיקה, ניווט וגלישה

במכשיר יש נגן מוזיקה מובנה, שיכול להשמיע שירים מתוך השעון עצמו (על 4 גיגה של זכרון). ברמקול זה נשמע סביר אבל לא הרבה יותר.

 

יש בו תוכנת ניווט מובנת, here שמראה צעד אחרי צעד כיצד להגיע למקומות, על בסיס חיישן GPS פנימי. אפשר לקבל הכוונות ברשימה, או לצפות במפה זעירה (שמצריכה חיבור לרשת, או הורדה דרך Wifi), ואפשר להגדיל ולהקטין את המפה בצביטה - ממש כמו במסך של סמארטפון.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

חנות האפליקציות די מבוססת ואפשר למצוא בה יישומים רבים, חלקם בתשלום. ביניהם יש דפדפן אופרה זעיר לגלישה באינטרנט, טיימרים, מחשבונים, רשמקולים, איביי לקניות, גירסה זעירה של פלאפי בירד, ועוד אפליקציות רבות.

 

לא שוחה

לשעון מסך קמור ודי גדול של 2 אינץ', ובעובי של 12.5 מ"מ. התצוגה על בסיס Amoled ברזולוציה של 360X480 נראית טוב מאוד. גם באור השמש. לשם חסכון בסוללה המסך כבה, ונדלק בלחיצה על הכפתור או בהנפת היד, מה שלא תמיד הצליח בצורה מושלמת.

 

השעון עמיד בתקן IP67, כך שאפשר לשטוף איתו ידיים וקצת יותר - אולם לא היינו מנסים לצלול איתו. השעון החזיק בין יום וחצי ליומיים וחצי עם הסוללה שלו, תלוי באופי השימוש. ההטענה, בדומה לשעונים אחרים, נעשית באמצעות כבל USB רגיל, ועריסה שאליה מחברים את השעון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים