שתף קטע נבחר

מחקר: הרשת האפלה של הפדופילים

83% מהביקורים בדאקרווב, רשת האינטרנט האפלה, נעשים במטרה למצוא חומרים פדופיליים. האם לצד חנויות הסמים וההדלפות מדובר גם בגן עדן של פושעי מין?

83% מהביקורים ברשת האפלה הוא כדי למצוא חומרים פדופיליים. כך קובע גארת' אוואן (Gareth Owen) - חוקר מאוניברסיטת פורטסמות'. בווירד מדווחים כי אוואן הציג ממצאים מחצי שנת חקירה, בכנס כאוס קומפיוטר בהמבורג (CCC) - מפגש שנתי של ארגון ההאקרים הגדול באירופה.

  

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

גלישה אנונימית

הרשת האפלה - הדארקנט, מאפשרת לכל גולש להסתיר את זהותו לחלוטין וכמו כן, מאפשרת להציע מרכולת לא חוקית או סודית לכל דיכפין, דרך אתרים שמאוד קשה לאתר מהיכן ומי מפעיל אותם. הפרוטוקול מאפשר גם לגלוש אנונימית לאתרים לגיטימיים ולתקשר אנונימית בין אנשים ללא תיעוד.

 

אנשים שרוצים אנונימיות ברשת מסיבות לגטימיות או לא חוקיות, גולשים ברשת הזו, בדרך כלל, באמצעות דפדפן תור - שמנתב את התקשורת דרך מחשבים של משתמשי רשת אחרים. המחשבים הופכים לממסרים, ואינו מאפשר לקרוא את המידע בדרך - כך מטשטשים את העקבות והזהות של הגולשים. זאת לעומת אתרים רגילים בדפדפנים רגילים, שם אפשר לאתר כתובת IP, ובאמצעות צו בית משפט להשיג פרטים על המנוי מספקית האינטרנט. את האתרים של הדארקנט לא מוצרים באמצעות מנוע חיפוש רגיל. גם במנוע חיפוש של תור עדיין - הגולשים יודעים מה הם מחפשים ומתאמצים להגיע לשם.

 

כדי להבין בכל זאת מה קורה בדארקווב, החוקרים של אוואן הריצו 40 מחשבי ממסר. המחשבים האלו אספו מידע על השירותים הסודיים של תור - כ-45 אלף בכל זמן נתון - ובדקו כמה תעבורה מגיעה אליהם. לאחר מכן הם שלחו לשם תוכנה ש"זוחלת" (web-crawling) באתרים כדי לסווג כל אתר - פעולה שדומה למה שגוגל עושה כדי לרכז עבור הגולשים הרגילים את תוצאות החיפוש ברשת הגלויה.

 

עוזר גם לפעילי זכויות אדם 

"לא דמיינו שזה יהיה בכזה היקף", אמר אוואן לווירד על תוצאות הסקר, שהראה כי הרבה מאתרי ההתעללות גם משתמשים בשמם במילים מפורשות. "זה היה שוק בשבילנו".

 

התעבורה העצומה של החומרים האסורים נמצאת ביחס הפוך למספר האתרים. רק 2% מהדארקווב הוא אתרי פדופיליה, כך על פי המחקר. אתרים למכירת סמים לדוגמה הם 24% - אבל מקבלים רק 5% מהתעבורה.

 

מנהל תור ציין בתגובה למחקר, כי אתרי השירותים של מכירת סמים נשק ופדופיליה אחראים רק לשני אחוזים מהתעבורה בדארקווב, וכי פעילי זכויות אדם משתמשים ברשת כדי לכתוב בלוגים ולהתחבר לפייסבוק.

 

אוואן מודה כי יש לקחת את התוצאות בזהירות. בין השאר כי "הביקורים" אותם מחשבים במחקר שלו עשויים להיות גם בוטים ממוחשבים, של ארגונים שמחפשים פדופילים ומתקפות מניעת שירות (DDOS) נגד האתרים הללו. החוקר גם טוען שיש לו שיטה לחסום שירותים שקהילת תור תרצה להקיא מתוכה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
פשע אך גם זכויות אדם
צילום: Shutterstock
מומלצים