שתף קטע נבחר

תגובה ראשונה נגד צ' קוריאה - עוד סנקציות

מתקפת הסייבר נגד אולפני "סוני" אמנם נתפשה בעיני וושינגטון כחריגה, אבל התגובה היא אותה התגובה: אובמה אישר סנקציות נוספות נגד חברות וגורמי ממשל בצפון קוריאה בתור צעד ענישה ראשון נגד פיונגיאנג. בבית הלבן הבטיחו: זו רק ההתחלה

הנשיא ברק אובמה הבטיח להגיב ב"זמן, במקום ובאופן המתאים" למתקפת הסייבר של צפון קוריאה אבל בסוף בחר במענה הרגיל - הטלת עוד סנקציות. הבית הלבן הודיע אמש (יום ו') כי הנשיא, שנמצא בחופשה, אישר הטלת סנקציות נוספות על חברות וגורמי ממשל בצפון קוריאה בתור תגובה ראשונה למתקפה נגד אולפני "סוני".

 

"הצו הנשיאותי לא מכוון נגד אזרחי צפון קוריאה, אלא נגד הממשלה ופעילויותיה שמאיימות על ארצות הברית ומדינות נוספות", הסביר אובמה במכתב ששלח למנהיגי בית הנבחרים והסנאט האמריקני. בבית הלבן גם הדגישו כי זוהי רק התגובה הראשונה ובעתיד יינקטו צעדים נוספים נגד המדינה המבודדת.

 

"הסנקציות מכוונת נגד הממשל, לא העם", הסביר אובמה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"הסנקציות מכוונת נגד הממשל, לא העם", הסביר אובמה(צילום: רויטרס)
 

העיצומים יוטלו על שלושה גופים ממשלתיים: RGB, ארגון מודיעין מרכזי בצפון קוריאה שאחראי על איסוף מודיעין אסטרטגי, מבצעי וטקטי ועל כוחות צבא העם, ומשמש חלק ממערך המודיעין במדינה שאחראי למבצעי סייבר רבים. KOMID, היצואן הראשי של טילים בליסטיים ונשק קונבנציונלי שמחזיק משרדים במדינות שונות ברחבי העולם. "טנגון", תאגיד ממשלתי שאחראי על רכישת טכנולוגיות לתמיכה במחקר ופיתוח של מערך הביטחון בצפון קוריאה.

 

בנוסף, יוטלו סנקציות על עשרה גורמי ממשל צפון קוריאנים שעובדים באיראן, בסוריה, בסין, ברוסיה ובנמיביה.

 

הבולשת הפדרלית (FBI) הטילה רשמית את האחריות למתקפת הסייבר על צפון קוריאה, לאחר שמצאה קווי דמיון בין פעולה זו למתקפות קודמות שיוחסו לממשלתו של קים ג'ונג און. פיוניאנג זעמה על סרט שהפיקה "סוני", "ראיון סוף", שמתאר התנקשות בקים. מתקפת הסייבר שיזמה לוותה באיומי טרור נוסח אסון התאומים.

 

אמנם הסנקציות מהוות התגובה הרשמית הראשונה, אולם יש הטוענים כי ארה"ב כבר "הענישה" את צפון קוריאה, בכך שניתקה אותה מהאינטרנט לפחות פעמיים. לפני כשבועיים נותקו החיבורים לאינטרנט בצפון קוריאה פעמיים ביומיים, מה שהצית השערות כי מדובר בפעולת תגמול שביצעה ארה"ב.

 

במחלקת המדינה התייחסו לטענות וציינו כי אמנם לא ניתן לאשר את הדיווחים, אבל "באופן כללי על כך הנשיא דיבר. חלק מהפעולות ייראו וחלקן אולי לא. עם זאת, לא נדבר בפומבי על פרטים מבצעיים לגבי תגובה אפשרית". גורם אחר בממשל האמריקני התייחס לנושא ואמר כי ישנם הסברים רבים לקריסת האינטרנט, בהם האפשרות כי המשטר בפיונגיאנג הביא בכוונה להשבתת הרשת.

 

מומחים שניסו לשער מה תהיה תגובתה של וושינגטון אחרי נאומו

של הנשיא, חזו את החמרת העיצומים נגד פיוניאנג. "הסנקציות שלנו על צפון קוריאה חלשות יותר מהסנקציות שלנו על זימבבואה", אמר ג'ושוע סטנטון, עורך דין ובלוגר המייעץ לוועדת החוץ של בית הנבחרים בנושא הסנקציות על צפון קוריאה.

 

"הסנקציה החזקה ביותר שאנחנו יכולים להטיל על פיונגיאנג היא להתייחס אליה כאל מדינה המלבינה כספים", הוסיף. כך תוכל ארה"ב לחסום את המשטר מלבצע העברות בדולרים דרך המערכת הפיננסית האמריקנית. לדבריו, פעולה כזאת מצד ארה"ב תגרור תגובת שרשרת בבנקים ברחבי העולם. סטנטון ציין גם כי וושינגטון יכולה להכניס לרשימת הסנקציות יותר חברות ואנשי עסקים צפון קוריאנים מ-63 התאגידים והאזרחים שכלולים בה כיום. גם איסור על תיירות אמריקנית למדינה - שהסתכמה ב-6,000 מבקרים בשנה שעברה - עשוי לסייע לצמצום הכנסותיה מתיירות.

 

 


פורסם לראשונה 02/01/2015 22:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און וברק אובמה
צילום: רויטרס
מומלצים