שתף קטע נבחר

שבוע אחרי שבוע: איך מתפתח העובר בשליש השלישי

מדוע את מרגישה אותו פחות? מתי הוא כבר לא מוגדר פג? ומה קורה למי שמגיעה לשבוע ה-42? מדריך מיוחד עם כל מה שאת צריכה לדעת על העובר המתפתח בגופך. והשבוע: השליש השלישי - והאחרון

מהרגע שבו התשובה החיובית מתקבלת, עוברים עלינו תשעה חודשים של מסתורין. האישה, שהעובר גדל ברחמה, אמנם מתחילה לחוש בו בתחילת השליש השני להריון, אך מה באמת קורה לו בפנים, עד כמה הוא גדל ואילו איברים כבר התפתחו - את כל זה אנחנו לא יכולים ממש לדעת.  

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

   

הכל על הריון ולידה - באנציקלופדיה שלנו

 

כדי לסייע לכם להבין מה עובר על העובר באותם חודשים, עד לפגישה המיוחלת בלידה, הכנו עבורכם, יחד עם טל עברי, מיילדת מבית החולים "ליס" ליולדות שבמרכז הרפואי תל אביב, מדריך מפורט. והפעם - כל מה שעובר על העובר שלכם בשליש השלישי. 

 

שבוע 28 עד 31

בשלב זה תנועות העובר מגיעות לשיאן. הוא גדל בקצב מהיר ועולה ממשקל של 1000 גרם ל-1800 גרם בסוף התקופה. הריאות ממשיכות להתפתח ומתחילות להופיע תנועות נשימה. המוח כבר מתפקד והעיניים נפתחות.

העובר בסוף ההריון. זז פחות בגלל מחסור במקום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
העובר בסוף ההריון. זז פחות בגלל מחסור במקום(צילום: shutterstock)

 

ובינתיים, אצלך: הרחם מגיע לגובה של כ-10 ס"מ מעל לטבור. גוברים אי הנוחות בנשיאת ההריון וכן תופעות כמו נפיחות, צרבות, עצירות,

טחורים ודליות ברגליים. את ממשיכה במעקב של בדיקות דם, לחץ דם ושתן. נשים עם סוג דם 'מינוס' יקבלו זריקת אנטי D.

  

שבוע 32 עד 35

העובר שוקל כ-2000-2500 גרם ובשלותו כמעט מלאה, אך כל עוד לא נשלמו 37 שבועות ההריון הוא עדיין נחשב פג. עקב צמצום המקום ברחם תיתכן גם ירידה בתנועתיות שלו.

 

ובינתיים, אצלך: את ממשיכה לעלות במשקל, ולעתים ממשיכות גם הבצקות ברגליים ומיחושים נוספים. בשלב זה יש להקפיד על מעקב רפואי קפדני לגילוי מוקדם של צירים מוקדמים, רעלת הריון ועצירה בגדילת העובר. במקביל תיתכן תחילתה של 'פעילות רחמית', שאינה כואבת ואינה סדירה, הקרויה "ברקסטון-היקס". במקרה כזה מומלץ להיוועץ ברופא. בהריון תאומים יולדות כמחצית הנשים כבר בשבוע ה-36.

 

שבוע 36 עד 39

העובר שוקל מעל 2500 גרם ונחשב בשל לחלוטין. קצב התנועות ממשיך לרדת, עקב ממדי התינוק והצמצום היחסי במקום. מינימום של שש תנועות לשעה בזמן שכיבה, לאחר ארוחה, נחשב קצב תקין. שכבת הורניקס מתעבה והעובר אוגר שומן. האשכים יורדים לשק האשכים.

 

ובינתיים, אצלך: במידה וישנה סיבה, רצוי לתכנן מראש ולקבוע מועד לניתוח קיסרי. לעתים כאשר העובר יורד לתוך האגן יכולה להיות הקלה בחלק מהתופעות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שבוע 40 ומעלה

לאחר השבוע ה-40 עדיין לא יילדו קצת יותר משליש מהנשים. בסוף השבוע ה-42 נותרות רק 10% מהנשים מבלי שהחל אצלן תהליך לידה,

ולכן יש לשקול הפעלה יזומה של תהליך הלידה. המעקב מעבר לשבוע ה-40 חייב להיות קפדני, כדי לאתר מבעוד מועד סיבוכים עובריים (כגון מיעוט מים או עצירה בגדילה) או אמהיים (כגון רעלת הריון) שמחייבים זירוז לידה.




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השליש השלישי. התנועות מגיעות לשיאן
צילום: shutterstock
מומלצים