שתף קטע נבחר

בצורת, צונאמי והצפות: 'העולם ימשיך להתחמם'

שנת 2014 הייתה השנה החמה בהיסטוריה ופרופ' עדי וולפסון מזהיר בראיון לאולפן ynet כי מגמת ההתחממות הגלובאלית, הגורמת לאסונות טבע, צפויה להימשך. אז מה עושים? ומה הקשר לתעשיית הבשר?

שינויים קיצוניים במזג האוויר, בצורת, צונאמי, קרחונים נמסים ועליית גובה פני הים - הם רק חלק מההשפעות של התחממות כדור הארץ. 2014 שברה שוב את השיא והיא השנה החמה ביותר מאז החלו המדידות ב-1880. פרופ' עדי וולפסון אמר היום (א') בראיון לאולפן ynet כי מגמת ההתחממות לא צפויה להיפסק.

 

 

פרופ' וולפסון מהמרכז לתהליכים ירוקים במכללה האקדמית סמי שמעון הסביר על התופעה. "אנחנו מתערבים בתהליכים הטבעיים כנראה, מפני שמה שקורה זה שגזי החממה מתרבים", הוא אמר. "כלומר, יש לנו שכבה עבה מדי ולכן כמו בחממה - יותר מקרינת השמש נשארת קרוב לאטמוספירה והטמפרטורה עולה".

 

הוא הוסיף כי התחממות כדור הארץ יכולה להביא לבצורת ברוסיה ובאוקראינה, המהוות את אסם התבואה העולמי, ואז מחירי החיטה בפרט יעלו והדבר ישפיע על הכיס של כל אחד מאיתנו.

 

בשנים האחרונות נעשו מאמצים כדי לבלום את פליטת גזי החממה. פרופ' וולפסון מזהיר: "אם נמשיך ונתנהל בצורה לא מושכלת – נביא על עצמנו מצב קשה יותר".

 לדבריו, כל אחד יכול להשפיע ולמנוע את ההתחממות: "זה נוגע למזון שאנחנו אוכלים. לגידול של בשר יש פליטת גזי חממה גדולים. מינון צריכת המזון יכולה להשפיע. אנחנו חברה יצרנית וצרכנית – ופה אנחנו צריכים לעשות דיאטה".

 

על-פי נתוני סוכנות האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומית בארצות הברית, הטמפרטורה הממוצעת בשנת 2014 עמדה על 14.6 מעלות, 0.69 מעלות יותר מהממוצע במאה ה-20.

 זו הפעם השלישית בעשר השנים האחרונות ששיא השנה החמה ביותר נשבר - כש-2010 ו-2005 החזיקו בשיא. שנת 2014 הייתה חמה ב-0.07 מעלות בממוצע יותר משנת 2010.

 

למעשה, עשר השנים בעשרת המקומות הראשונים ברשימת השנים החמות ביותר בהיסטוריה הן מאז 1997 - כשאחרי 2014 ו-2010 נמצאות ברשימה החמה 2005, 1998, 2013, 2003, 2002, 2006, 2009 ו-2007.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
העולם ממשיך להתחמם. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: דוד גרינשפן
פרופ' עדי וולפסון
צילום: דוד גרינשפן
מומלצים