שתף קטע נבחר

ביצת קינדר "הפתעה" חזרה. הפעם לתמיד?

לא עוד ייבוא חד פעמי: כבר כמה חודשים שביצת השוקולד קינדר סופרייז, שהוחלפה בישראל על-ידי קינדר ג'וי ב-2007, משווקת בייבוא מקביל קבוע. המחיר של הביצה הנוסטלגית גבוה: 12-8 ש', לעומת 6 ש' לג'וי. כרגע, היא לא משווקת לרשתות השיווק בגלל היעדר כשרות, אך גם לשם היא תגיע בקרוב מאוד

היא חזרה! ביצת ההפתעה הוותיקה, קינדר סופרייז (SURPRISE), שוב נצפתה בישראל והפעם, כנראה, זה לתמיד. 

 

ביצת שוקולד קינדר. השיווק הרשמי שלה בארץ הופסק ב-2007 ()
ביצת שוקולד קינדר. השיווק הרשמי שלה בארץ הופסק ב-2007

 

המחיר: גבוה בגלל הביקוש

ההיתקלות הראשונה שלנו בביצת השוקולד הנוסטלגית, ששיווקה הרשמי בארץ הופסק ב-2007, אז הוחלפה בקינדר ג'וי (JOY) השנוייה במחלוקת, היתה במינימרקט קטן בת"א. מוכרים אותה שם ב-10 שקלים (!) לביצה. 

 

למרות המשיכה המיידית לביצה האהובה, שנמכרת באירופה וכבר שנים שלא נמכרת ברשתות השיווק בישראל, המחיר הגבוה שלה הרתיע אותנו מקנייה. "זה עוד זול לעומת המחיר שהסיטונאי מוכר לי אותה, כי יש לזה ביקוש", אמר לנו המוכר.

 

אמא שנתקלה בביצה המתקמבקת באחת הפיצוציות בת"א סיפרה שחטפה הלם: 12 שקל היה מחירה. היא סירבה לקנות אותה לבנה. אחרי חיפושים, מצאנו אותה נמכרת "בזול" ב-8 שקלים בסניף של רשת סופר יודה.

 

קינדר סורפרייז. המחיר הכי נמוך שמצאנו לביצה האלמותית ()
קינדר סורפרייז. המחיר הכי נמוך שמצאנו לביצה האלמותית

  

לשם השוואה, קינדר ג'וי עלתה בסופר יודה 7-6 שקלים. ברשתות מוכרים קינדר ג'וי ב-6.5-6 שקלים, או שלישייה ב-13.70 שקלים. כלומר ביצת קינדר סופרייז יקרה בכ-23% מהמחיר הנפוץ ברשתות.

 

"העלות של קינדר סופריייז יותר יקרה מג'וי", אמר ל-ynet היבואן יורם בראל, מחברת בראל אלון, שמייבאת את הביצה המיתולוגית כבר כמה חודשים. "קינדר סופרייז שאנחנו משווקים זה שוקולד שמשולם באירו, כי הוא נקנה באירופה (ורשה פולין מ.ק) וקינדר ג'וי נקנית בדולרים כי היא נקנית בדרום אפריקה. בימים אלה ההבדל מצטמצם אבל זה מה שהיה אז. המחירים גם ירדו ועוד יירדו. 12 שקל לביצה זה מוגזם וכך גם 8 שקלים. צריך לקנות אותה ב-6.5-6 שקלים".

 

במכולות אמרו שאתה מוכר קינדר סופרייז יותר יקר, בגלל הביקוש.

 

"אני מוכר אותה כמעט במחיר של הג'וי. בכמה יותר יקר? לא בהרבה. בפחות מ-10%".

 

מה ההבדל בין קינדר ג'וי לקינדר סופרייז?

קצת על ההסיטוריה של ביצי קינדר בישראל: היבואן הרשמי של יצרנית הביצה, פררו, בארץ, זו חברת ליימן שליסל. החברה מוכרת בארץ כבר שנים את קינדר ג'וי (שמיוצרת בדרום אפריקה), שהחליפה את קינדר סופרייז ב-2007, בטענה שהחברה האם באיטליה, דרשה להפסיק למכור את קינדר סופרייז בארצות חמות, שכן היא רגישה יותר למזג האוויר ונמסה בקלות בחום.

 

יש הבדל בין שתי הקינדר: קינדר סופרייז עטופה בעטיפה דקה מאוד וזו בעצם ביצת שוקולד, שתוכה חלול, צד אחד של "קליפתה" - שוקולד חלב והשני: שוקולד לבן.


זו ביצה (צילום מסך מאתר קינדר סופרייז העולמי) ()
זו ביצה (צילום מסך מאתר קינדר סופרייז העולמי)

 

קינדר ג'וי בנויה אחרת: רק עטיפתה ביצתית. התוכן שלה מורכב מקרם חלב אותו יש לאכול במיני כפית המצורפת לביצה. בתוך הקרם טמונים שני עיגולי וופל, ממולאים בקרם אגוזים. בקיצור, לא מדובר בכלל בביצת שוקולד. בשני סוגי הממתקים יש צעצוע להרכבה, בתוך או לצד חלל הממתק. 

 

לאחרונה קינדר ג'וי התפלגה מגדרית, לשני סוגי ביצים: לבנים (תכלת) ולבנות (ורוד). הצעצועים החבויים בביצה התפלגו בהתאם, אם כי יש גם צעצועים זהים בשני סוגי הביצים.

ההתפלגות המגדרית של קינדר ג'וי. לאחרונה התפצלה לביצה ורודה לבנות וכחולה לבנים (בצד האחורי של האריזה אפשר לראות סמל של ילד או ילדה) ()
ההתפלגות המגדרית של קינדר ג'וי. לאחרונה התפצלה לביצה ורודה לבנות וכחולה לבנים (בצד האחורי של האריזה אפשר לראות סמל של ילד או ילדה)

קינדר ג'וי לפני שפוצלה למגדרים. החליפה את קינדר סופרייז בארצנו החמה ()
קינדר ג'וי לפני שפוצלה למגדרים. החליפה את קינדר סופרייז בארצנו החמה

 

קינדר ג'וי, מבט מבפנים. אמנם טעימה, אך זו לא בדיוק ביצת שוקולד (מתוך האתר הרשמי של קינדר ג'וי) ()
קינדר ג'וי, מבט מבפנים. אמנם טעימה, אך זו לא בדיוק ביצת שוקולד (מתוך האתר הרשמי של קינדר ג'וי)

 

לביצת קינדר יש מתחרות: שלישיית ביצי שוקולד של נסטלה והמתחרה הנפוצה יותר: שלישיית ביצי שוקולד של "שמחה זה אנחנו", שנמכרת בכ-15 שקל.

 

ההגעה המחודשת של ביצת קינדר סופרייז לארץ בימים אלה, היא בזכות ייבוא מקביל. היו בעבר נגלות של ייבוא כזה שהציפו את השוק בחדווה ולא יספו. הייבוא האחרון היה ב-2013, ייבוא חד פעמי של "פרימיום שיווק".  הפעם - זה ייבוא קבוע, כך טוענת בחברת בראל אלון מיבנה, אם כי יתכן שתהיה הפסקה בקיץ.

 

תגיע לרשתות? "בקרוב מאוד"

"התחלנו לייבא את הביצה לפני 5-4 חודשים וכן, זה ייבוא סדיר לא חד פעמי", אמר ל-ynet יורם בראל. "בליימן שליסל אמרו לי שעשיתי להם טובה ובעקבות זה המפעל אישר להם לייבא עוד פעם את המוצר לארץ ואז הם יחסמו אותנו כי הם ימכרו אותה ברשתות. הבנתי שכנראה שזה יקרה בקרוב מאוד".

 

אתם תייבאו אותה בקיץ?

 

"לא בטוח. לא כי לא נוכל לייבא, אלא בגלל מזג האוויר".

 

למה אי אפשר למצוא אותה ברשתות השיווק?

 

"כי אין לי כשרות. משום מה, לא נותנים לי תעודת כשרות על מוצר שיוצא ממפעל שממילא יש לו כבר כשרות. אם המדינה תחוקק חוק, לפיו מפעל שיש לו כשרות יחויב לתת תעודת כשרות גם לייבוא המקביל, המחירים יצנחו ב-20% בלי שום מאמץ.

 

"כרגע, יש פה שימור משוכלל של שיטה. המדינה שומרת על היבואנים והכשרות וכולם ביחד משמרים את המחירים הגבוהים והעוצמה של היבואנים הגדולים. לכן, כרגע, אנחנו מוכרים אותה לסיטונאים שמשווקים רק בפיצוציות ורשתות קטנות. חנויות פרטיות".

  

צרכנים התקשרו אליכם כדי להודות לכם על הקאמבק?

 

"כן, במיוחד כל חולי הצליאק שטוענים שזו ביצת שוקולד ללא גלוטן. לא הייתי מודע לזה. המון צרכנים מכל הארץ מצלצלים ומודים לנו".

 

בראל אלון זו חברה שעוסקת בייבוא מקביל של מאות מוצרים. ביצת קינדר סופרייז זה רק אחד מהם. "אני מייבא פסטה ברילה שנמכרת בוויקטורי ב-5 שקלים לצרכן. בכך המחיר שלה ירד מ-11-10.90 שקל. מאז כל הקטגוריה ירדה במחיר. פסטה של אסם ירדה במחיר מתחת ל-5 שקלים, יש עכשיו תקופה של פריחה בייבוא המקביל ואני מקווה שהיא תימשך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים