שתף קטע נבחר

דו"ח: האנטישמיות בעלייה, צרפת הכי מסוכנת

דו"ח משרד התפוצות מזהיר מפני עלייה משמעותית באירועים האנטישמיים בעולם, במיוחד בימי "צוק איתן". צרפת הוגדרה המדינה המסוכנת ביותר ליהודים. סקר: 55% מפחדים להסתובב ברחוב עם סממנים יהודיים

דו"ח האנטישמיות לשנת 2014 שהוגש לממשלה מצייר תמונה מדאיגה, שלפיה בשנה החולפת חלה עלייה משמעותית באירועים אנטישמיים בעולם, כולל עלייה חדה בתקיפת יהודים. לפי המסמך, בחודשים יולי-אוגוסט נרשמה עלייה של כ-400 אחוז בשיעור אירועים מסוג זה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כנראה בהשפעת מבצע "צוק איתן".

 

הדו"ח, שהוגש לממשלה על-ידי המשרד לענייני תפוצות בשיתוף הפורום לתיאום המאבק באנטישמיות, יעלה לדיון היום (א') בישיבת הממשלה השבועית. במסמך אף סומנה צרפת בתור "המדינה המסוכנת ביותר ליהודים כיום", לאחר ש"רמת האנטישמיות והאלימות נגד יהודים בה הגיעה לשיאים חדשים".

ראש העיר ירושלים ניר ברקת והרב שלמה עמאר ליד המרכול הכשר שהותקף בפריז (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש העיר ירושלים ניר ברקת והרב שלמה עמאר ליד המרכול הכשר שהותקף בפריז(צילום: רויטרס)
 

מהנתונים עולה כי שיעור האירועים האנטישמיים במדינה עלה ב-100 אחוז, וכי מחצית מהאירועים המסווגים בתור "אירועים גזעניים" מופנים נגד יהודים, אף שאלו מהווים פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה. לפי הדו"ח, במהלך 2014 נרשמו כ-1,000 אירועים אנטישמיים בקטגוריות שונות, שכללו גם עשרות תקיפות אלימות. עשרות יהודים הוכו או הותקפו בנשק קר, ובקבוקי תבערה הושלכו על בתי כנסת ועל עסקים של יהודים.

 

מנסחי המסמך הצביעו גם על מגמת החרפה כללית בהתנכלויות רחוב כלפי יהודים ובאירועי אלימות מילולית ופיזית - תופעות שהתגברו בעיקר במערב אירופה, בסמוך לבתי כנסת ובתי ספר יהודיים. "האנטישמיות האיסלאמית תופסת את מקומה כאנטישמיות המובילה במדינות המערב", הזהיר עוד הדו"ח. "רוב האירועים המדווחים בוצעו על-ידי מוסלמים, בעיקר במדינות בעלות קהילות מוסלמיות גדולות".

 

ראשי ההסתדרות הציונית העולמית צפויים להציג בדיון גם ממצאי סקר שנערך בקרב יהדות התפוצות לקראת יום השואה הבינלאומי. בין היתר, נמצא כי 70% מהנשאלים באזור דרום אמריקה דיווחו כי הם או מישהו שהם מכירים חוו אירוע אנטישמי; רוב מוחלט מהנשאלים השיבו כי הם חשים שהממשלה המקומית אינה עושה די למיגור האנטישמיות בתחומם, וכ-55% מהנשאלים - במיוחד במדינות אירופה - הצהירו שאינם מרגישים בטוחים בארצם ושהם מפחדים להסתובב עם סממנים יהודיים ברחוב.

 

בארצות הברית, כך עלה מעדויות המשתתפים, מרבית מקרי האנטישמיות לא מדווחים, והנפגעים טוענים כי זה מכיוון שלאנשים לא אכפת. בחלק מהמדינות, כמו גרמניה וקנדה, הצהירו יותר ממחצית מהמשתפים בסקר כי ייתכן שיעלו ביום מן הימים לישראל.

 

"ממדי תופעת האנטישמיות והיקפיה חצו גבולות, והאסון הבא עלול לבוא מכיוון בלתי צפוי", הזהיר ראש המחלקה לפעילות בישראל ולמאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל. "על ממשלת ישראל לקדם את המאבק באנטישמיות בכל רחבי העולם ולחזק את היהודים בתפוצות. אסור לנו להישאר אדישים לנוכח התופעה המתפשטת של שנאת היהודים מעצם היותם יהודים, ואסור לנו לתת לאירועי העבר לחזור על עצמם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה נגד אנטישמיות בגרמניה
צילום: רויטרס
מומלצים