שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    דירה חשוכה הפכה לבית כפר בסגנון צרפתי

    בעלי נכס במזכרת בתיה רצו לשחזר את בית הסבתא מכפר הנמצא במרחק 5 שעות נסיעה בפריז. אז הם יצאו למסע שורשים, חזרו עמוסים בצילומים וערכו שיפוץ מקיף שהותיר בסופו של דבר קוטג' שהוא כולו הומאז' לסגנון הצרפתי

    בית דו-משפחתי בן 25 שנים במזכרת בתיה, שנראה במבט ראשון קטן וחשוך, שינה את פניו ועוצב כהומאז' לבית עץ כפרי בצרפת , בו התגוררה סבתה של בעלת הבית. הבית, שהיה מרובה חדרים ריקים ובעל עיצוב מיושן וקודר, בלי סלון או חלל אירוח, לא התאים לאורח החיים של בעלי הבית.

     

    כתבות נוספות במדור "עיצוב ותכנון הבית ": 


     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    עקב רצונה של בעלת הבית לשעתק את בית סבתה בצרפת, בו בילתה את רוב ילדותה ותיארה אותו כ"בית חם עמוס בעץ מחופה לבנים וגג רעפים עם קורות חשופות", המטרה הייתה לנסוך בבית את אותה האווירה הכפרית והנוסטלגית של בית הסבתא.

     

    הרצון לשחזר את הבית היה כה עז, עד שבעלי הבית נסעו במיוחד לצרפת, חיפשו את הבית של הסבתא בכפר מרוחק (כ-5 שעות נסיעה מפריז) וחזרו ארצה מצוידים בצילומים, סרטונים וכוונה רבה להצליח לממש את הפנטזיה.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    קומת הכניסה

    הגדלת קומת הכניסה יצרה חלל גדול במיוחד של מטבח, שעוצב בסגנון פרובנסי עשיר ובעל אלמנטים בהירים שמכניסים אור לחלל. זאת תוך שילוב בר רחב שמעליו מוקם גוף תאורה העשוי ברזל, ארונות ויטרינה שקופים, מוצרי חשמל בעיצוב כפרי עתיק וגימור שיש גרניט באותו הסגנון. בסמוך למטבח נמצאת פינת האוכל המרווחת, שעשויה מעץ רוזווד כבד וכסאות עץ המתאימים ל-8 סועדים, ומעליהם משתלשל מהתקרה שנדליר גדול מקריסטלים.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    על מנת ליצור חלל מזמין ונוח לאירוח, אובזר הסלון במערכת ישיבה בת 3 חלקים מעור בגוון חום-בורדו ובשולחן עתיק בגוון ירקרק, האהוב על בעלת הבית. על גבי קיר הטלויזיה, בין שני פתחי אור ואוויר, שולב קמין שחופה בלבנים עתיקות מפירוק, מתחת למסך הטלוויזיה הגדול. כך, הגינה המטופחת הפכה לחלק בלתי נפרד מהבית, כמו גם תוספת הבריכה שנבנתה בסמיכות לוויטרינה - ביציאה בין הסלון למטבח.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)


     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    הרצפה כולה חופתה בשיש בגווני שמנת, ואילו שני העמודים שמפרידים בין חלל המטבח לסלון ומהווים זכר להגדלת הבית חופו בלבני פירוק. זאת בדומה לקירות החיצוניים בקומת הכניסה ולחומות מסביב לבית.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
    על אף העיצוב הפרובנסי, חלל הסלון, כמו שאר החללים בבית ובגינה, אובזר במערכת חשמל חכמה ובמערכת שמע חדשנית. על הוויטרינה הגדולה מדבקת מקרן, כך שניתן לצפות בסרט תוך כדי שהיה בבריכה או בחצר. הגינה המטופחת משלבת פינות ישיבה שונות, מטבח חוץ גדול הכולל את כל האביזרים הדרושים לבישול בחוץ, בריכת דגים ועצי פרי. 

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)


     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
     
    הגג של הבית הוחלף ואף שונתה צורתו, ראשית בשל הגדלת הבית, ושנית כדי ליצור גג משופע בעל קורות עץ חשופות ומסיביות במיוחד, המדמות את בית הסבתא בכפר הצרפתי.

     

    המפלס העליון 

    המדרגות המטפסות אל הקומה הראשונה מובילות את הבאים לחדר משפחה מרווח הכולל מסך טלוויזיה ומערכת קולנוע ביתית, בשילוב ריהוט עץ עתיק שיובא מצרפת בגווני ירקרק-אפור שמתכתב עם השולחן בסלון.

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
    על מנת ליצור תחושת מרחב גדולה ואווירה כפרית, חדר ההורים פתוח לחלל הגג ומתנשא לגובה של 8 מטרים. הוא מתהדר בריהוט עץ עתיק המתכתב עם עיצוב הבית כולו: טפטים בגווני שמנת בעלי הדפס וינטאג' עתיק, וילונות לבנים עם רקמת פרחים עדינה, ארון, שידה ומראה מעץ עתיק וגופי תאורה מברזל.  
     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)

    חדר הרחצה של ההורים עוצב גם הוא באווירה כפרית בשילוב קרמיקה בדוגמת פסים, כלים סניטאריים עתיקים, מושב אסלה מעץ אגוז כהה, ארונית עתיקה וברז בסגנון וינטאג'.

     

    הבת הקטנה שעדיין מתגוררת עם ההורים, זכתה ליחידה עם שני חדרים: הראשון מיועד לשינה וחובר אליו חדר רחצה ובו אמבט קלאסי; השני מתאים לאירוח ואובזר בריהוט רומנטי עם וילונות חצי-שקופים הנשפכים עד לרצפה, טפט כפרי, תקרת עץ לבנה וקירות זכוכית הפונים לנוף של כרם גפנים, בדומה לילדותה של האם שגדלה בכפר.
     (צילום: טל ניסים) (צילום: טל ניסים)
    (צילום: טל ניסים)
    בהמשך העלייה במפלס העליון, הוסב חדר שלא היה בו שימוש לחדר ארונות המלא במקומות אחסון, ורוצף בשיש עם אונות עץ כבד, בהתאם לאופי הבית.

     

    הכותבת היא בעלי משרד איריס שמיר - עיצוב ואדריכלות פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים