שתף קטע נבחר

עבדות מודרנית: מאות ילדים חולצו ממפעלים

במפעלי הפלסטיק של הודו הם עבדו 12 שעות ביום בלי הפסקה ובתנאים לא אנושיים. מי שנח הותקף על ידי המעבידים, שהבטיחו לשלוח כסף להורים. עכשיו הם יתאחדו עם משפחותיהם אחרי מבצע משטרתי: "מחסלים את המאפיה"

מאות ילדים שעובדים במפעלים בתנאים בלתי אנושיים בדרום הודו חולצו על ידי המשטרה, בדרך לאיחוד עם משפחותיהם. 

 

עוד חדשות בעולם:

נשיאת ארגנטינה לעגה למבטא הסיני והסתבכה

בשערי אירופה: דגלי דאעש הונפו בבוסניה

לקצין ש"מעורב במות ניסמן" היו 100 טלפונים

 

המשטרה המקומית מסרה כי הצילה כ-400 ילדים בסדרת פשיטות במפעלי עיבוד עורות ופלסטיק בעשרת הימים האחרונים בעיר היידרבד. הילדים הגיעו מהמדינות אוטר פראדש, ביהאר ומערב בנגאל.

ברכבת, בדרך הביתה (צילום: AP) (צילום: AP)
ברכבת, בדרך הביתה(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

כלי תקשורת בבריטניה דיווחו כי אמש (יום ה') הם חזרו ברכבות לבתיהם. המשטרה מצאה את הילדים עובדים בתנאים מחפירים במשך שעות ארוכות, למרות הניסיון של ממשלת הודו להיאבק בתופעה.

 

"מצאנו את הילדים במקומות העבודה שלהם בתנאים שאינם אנושיים", אמר גורם במשטרה במדינת טלנגנה. "הכריחו אותם לעבוד 12 שעות ביום בלי הפסקה. רבים מהילדים סובלים ממחלות עור ומחלות נוספות, משום שנאלצו לעבוד בחדרים בלתי היגייניים, חשוכים ושאינם מאווררים".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לפי המשטרה, המעסיקים של מאות הילדים צפו בהם במצלמות והכו את הילדים שהפסיקו לעבוד. חמישה גברים נאשמים שסיפקו את הילדים לבעלי המפעלים.

 

גורם בשירותי הרווחה סיפר כי פשיטות על מפעלים לצורכי בדיקה שלא מועסקים בהם ילדים יתבצעו פעמיים בחודש. "אנחנו נוקטים צעדים יעילים כדי לחסל את המאפיה שמביאה ילדים ממדינות אחרות בהודו לעבוד במפעלים המסוכנים בהיידרברד", הוסיף.

 

להודו יש חוקים שנועדו להיאבק בעבודת ילדים, בין השאר באמצעות חוק חינוך חובה עד גיל 14 ואיסור על עבודה במקצועות מסוכנים. למרות החוקים, העוני המחפיר עדיין מוביל ילדים רבים לעבוד, כאשר המפעלים מבטיחים להעביר את שכר הילדים להוריהם. ממפקד האוכלוסין שנערך בשנת 2011 עלה כי 4.35 מיליון ילדים בגילאי חמש עד 14 עובדים ברחבי הודו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
סובלים ממחלות בגלל תנאי העבודה
צילום: AFP
מומלצים