שתף קטע נבחר

אש"ף והרשות הפלסטינית אחראים לפיגועים

חבר מושבעים בבימ"ש פדרלי בניו יורק הורה לאש"ף ולרשות הפלסטינית לשלם פיצויים בסך 218 מיליון דולר לקורבנות טרור באינתיפאדה ה-2. החוק האנטי-טרור האמריקני מכפיל אוטומטית את הסכום פי 3 ל-655 מיליון דולר

חבר מושבעים אמריקני מצא היום (יום ב') את ארגון אש"ף ואת הרשות הפלסטינית אחראים לשישה פיגועי טרור בשטח ישראל לפני יותר מעשור, והורה להם לשלם פיצויים בסך 218 מיליון דולר לקורבנות הפיגועים. אלא שהחוק האנטי-טרור האמריקני מכפיל אוטומטית את הסכום פי שלושה, ועל כן הסכום לפיצוי יהיה 655 מיליון דולר. התביעה המקורית עמדה על מיליארד דולר.

 

מעידים נגד אש"ף: האם התמוטטה על הדוכן

 

עוד חדשות בעולם :

"כלות ג'יהאד": ברחו מאבא ואימא לדאעש

כשכלכלת ספרד בשפל, המהגרים הכוונת

ברלין: מגזין יהודי יישלח במעטפות ללא לוגו

 

עשר משפחות ישראליות עם אזרחות אמריקנית היו אלה שהגישו את התביעה האזרחית נגד הרשות הפלסטינית ואש"ף בבית משפט פדרלי בניו יורק. הן האשימו את הנהגת אש"ף והרשות הפלסטינית במימון, תמיכה, תכנון וביצוע פיגועי טרור וירי בשטח ישראל במהלך האינתיפאדה השנייה. לטענתן, גורמים מוסמכים ברשות הפלסטינית נתנו אישור מראש לכל פעולה ושימוש בטרור לקידום מטרותיהם המדיניות. מדובר בתביעה אזרחית לפיצויים שהוגשה כבר בשנת 2004 ומאז ניהלה הרשות מאבק משפטי עיקש לבטל אותה, תוך שימוש בעורכי דין אמריקנים בכירים.

 

איור מתוך אולם המשפט של השופט דניאלס (איור: ג'יין רוזנברג) (איור: ג'יין רוזנברג)
איור מתוך אולם המשפט של השופט דניאלס(איור: ג'יין רוזנברג)

בפתיחת שלב העדויות בחודש שעבר סיפרו בני משפחות הקורבנות על הנזקים שנגרמו להן ולקרוביהן. מארק סוקולוב, למשל, סיפר על דוכן העדים כיצד הגיע עם משפחתו לישראל כדי לבקר את בתו. הוא שרד את הפיגוע במגדלי התאומים ב-11 בספטמבר 2001, אך נקלע לפיגוע של המחבלת המתאבדת הראשונה, וואפא אידריס, ברחוב יפו בבירה.

 

סוקולוב, אשתו ושתי בנותיהם נפצעו בפיגוע. בקור רוח סיפר העד כיצד התקשה לאתר את בנות משפחתו. גם שתי הבנות עלו להעיד וסיפרו בבכי על תחושותיהן אחרי הפיגוע ועל הפציעות שעמן התמודדו. האישה רינה העידה שפחדה מאוד שתאבד את רגלה, ותיארה את הליך השיקום הממושך שעברה.

 

המשפחות הגישו את התביעה באמצעות ארגון "שורת הדין" מתוקף החוק שמאפשר לאזרחים אמריקנים לתבוע ארגוני טרור בארצות הברית. לטענת המשפחות, הרשות שאותה הנהיג אז יאסר ערפאת הוציאה אל הפועל את הפיגועים כחלק ממדיניות טרור לאחר קריסת תהליך השלום.

 

הרשות מצדה טענה להגנתה כי לא היה לה שום קשר לפיגועים, ודרשה לכרוך את הכיבוש הישראלי כאחראי לטרור. השופט ג'ורג' דניאלס דחה את העמדה הפלסטינית וקבע שמדובר בתביעה פרטית, לא פוליטית, ושישראל אינה קשורה אליה.

 

הערב הודיעה הממשלה הפלסטינית כי היא מקבלת באכזבה את החלטת בית המשפט. "זהו רק ניסיון נוסף של גורמים קיצוניים בישראל לנצל ולהשתמש לרעה במערכת המשפט האמריקנית כדי להצדיק את הקיצוניות של הממשלה הישראלית ולשיבוש פתרון שתי המדינות". עוד נמסר כי זהו המשכו של ניסיון להוליך שולל את העולם ולסלף את השקפתו על העוולות היומיומיות שבפניהן עומדים הפלסטינים. "אנו ממשיכים להתנגד לקיצוניות ולאלימות ושומרים על המחויבות החזקה שלנו להתנגדות עממית לא אלימה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב להודעת הרשת: "במקום להפיק את הלקח המתבקש, הרשות הפלסטינית מקדמת צעדים מסוכנים ליציבות האזור כמו הפנייה הצבועה לבית הדין הפלילי הבינלאומי, תוך שהיא נמצאת בברית עם ארגון הטרור חמאס. אנו מצפים מהגורמים האחראים בקהילה הבינלאומית להמשיך ולהעניש את אלה התומכים בטרור כפי שעשה בית המשפט הפדרלי בארה"ב, ולגבות את המדינות הנלחמות בטרור. גם ביום זה אנו זוכרים את המשפחות שאיבדו את יקירהן, לבנו איתן ואין צדק שיוכל לנחמן".

 

אליאור לוי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אחריות לפיגועים. אבו מאזן
צילום: EPA
מומלצים