שתף קטע נבחר

זהירות: איך נייר טואלט יכול להיות מסוכן לבריאות

אתם משתמשים בו כמה פעמים ביום באיזורים הכי רגישים בגוף, אבל הוא עלול לגרום לכם כאבים, צריבות ואפילו דימומים ודלקות. למה זה קורה, ואיך אפשר למנוע?

הוא אחד המוצרים שאנחנו משמשים בהם פעמים רבות במהלך היום - אבל הוא עלול להיות מסוכן. נייר הטואלט, במיוחד אם הוא עשוי מחומר ממוחזר או שהוא במחיר מוזל, בעל שטח פנים מחוספס.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

ניגוב באמצעותו במשך שנים, פעמים רבות ביום, עלול לגרום לשפשופים, לגירוי, ואפילו לחתכים מיקרוסקופיים ודימומים קלים.

 

זאת ועוד: נייר הטואלט שלכם מצוי ממש מעל או לצד האסלה. בכל הורדה של המים, כשבמרבית הפעמים האסלה אינה מכוסה, גורמת לפיזור מי האסלה המזוהמים בסביבת השירותים.

 

רסיסים אלה המכילים מיליוני חיידקים ונגיפים מפי הטבעת, נוחתים על גבי נייר הטואלט, נספגים בו ומוצאים את דרכם חזרה אל איזור החלציים או פי הטבעת.

 

קראו עוד

אחת ולתמיד: ישיבה על אסלה ציבורית מסוכנת?

היגיינה: "חוק ה-5 שניות" אמיתי? 11 עובדות

לא להאמין: איך מגיעים חיידקים צואתיים למטבח

  

עלול לסכן את הבריאות שלכם (צילום: index open) (צילום: index open)
עלול לסכן את הבריאות שלכם(צילום: index open)

 

כאבים בעור ואלרגיה

נייר טואלט מחוספס שכיח במיוחד במקומות ציבוריים כמו משרדים, מסעדות או קניונים, בעיקר בשל העלות הנמוכה שלו אותה בעלי העסק סופגים. הסיבים הגסים עלולים לא רק לפצוע את העור ולגרום לדלקות, אלא גם להביא לתגובה אלרגית, חוסר נוחות ואף כאבים.

 

מעבר לפציעה, עלולה להיווצר פעולה משולבת: נייר הטואלט פוגם בשלמות רקמת העור, פי הטבעת ואיברי המין, גורם לחתכים מיקרוסקופיים או לשפשופים, והחיידקים או הנגיפים נוחתים שם ועלולים לגרום לדלקות, גירויים וכאבים.

 

אם אתם סובלים מפיסורות או טחורים, עלול נייר הטואלט הגס אף לגרום לגירוי רב יותר באיזור ולתהליך ריפוי ארוך יותר בבעיה שריפויה קשה ולעתים נמשך חודשים ארוכים.

 

ומה באשר לניירות טואלט רכים? אלה פעמים רבות נמכרים בצבעים, שעלולים בעצמם לגרום לגירוי העור, פי הטבעת ואיברי המין.

 

נשים רגישות הרבה יותר למרקמו של נייר הטואלט, כיוון שהערווה והעור סביב הנרתיק עדין מאוד, ממש כמו העור תחת העפעפיים. כך מנייר טואלט מחוספס או הצבוע, עלול לגרום לגירוי רב באיזור, לשפשופים, לאי נוחות וכאבים.

 

פציעה בפי הטבעת

אבל הבעיה לא מסתכמת רק בניגוב: אין זו תופעה נדירה "לשכוח" חלק מפיסת נייר הטואלט כשהוא תקוע בפי הטבעת או באיזור החלציים, מה שעלול לגרום לגירוי.

 

"שימוש רב בנייר שאינו רך, עלול לגרום לפציעה בעור ובפי הטבעת", מסביר הכירורג ד"ר ניר וסרברג, מנהל השירות הפרוקטולוגי בביה"ח בילינסון, "אצל מטופלים רבים הסימפטום השכיח הוא גרד ותחושת צריבה או בעירה.

 

"בבדיקת מטופלים ניתן לראות פעמים רבות שהעור בעל חתכים קטנים ובצקת שמעידה כבר על בעיה ממושכת המועצמת על ידי הנייר המחוספס. במקרים כאלה, אנו ממליצים להימנע משימוש בנייר טואלט ולעבור למגבונים לחים, או הטוב ביותר - שטיפות מקומיות".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
עלול להיות מסוכן עבורכם
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים