שתף קטע נבחר

הישרדות בבריטניה: חמוֹס תוקף נקר באוויר

מרטין לה-מיי, צלם חובב, יצא עם אשתו לטיול בפארק הסמוך למקום מגוריהם במזרח לונדון כדי לצפות בציפורים. הם הבחינו בנקר ירוק שנחת בקירבתם ודילג באופן מוזר. רק לאחר שעף בסמוך אליהם, הם גילו כי הוא נאבק בחמוס שהיה על גבו. "זה היה מאבק לחיים", סיפר מרטין ל-ynet

תיעוד נדיר של חמוס השלגים רוכב על נקר באוויר. מרטין לה-מיי ואשתו אן, המתגוררים בהורנצ'רץ', פרבר עירוני במזרח לונדון, יצאו אתמול (ב') לטיול אחר הצהריים בפארק העירוני.

 

"אשתי ואני יצאנו לטיול וקיוויתי שהיא תראה נקר ירוק, כי עדיין לא ראתה אחד שכזה עד היום", אומר מרטין בראיון ל-ynet. "בזמן ההליכה, שמענו לפתע צווחת מצוקה וראיתי את הנקר הירוק לרגע. מיהרתי להראות לאן היכן הציפור נחתה על העשב, בסמוך למספר עצים", הוא מוסיף.

 

מאבק בין החמוס הגמדי הרעב לנקר המבוהל (צילום: Martin Le-May) (צילום: Martin Le-May)
מאבק בין החמוס הגמדי הרעב לנקר המבוהל(צילום: Martin Le-May)

 

הנקר הירוק הוא הנקר הגדול ביותר מבין שלושת מיני הנקרים המצויים כיום בבריטניה. הוא נפוץ בגינות ובפארקים ברחבי בריטניה, וויילס וסקוטלנד. הם מקננים בעצים ומספרם מוערך בבריטניה ביותר מ-50 אלף פרטים. הנקר הירוק הוא צבעוני ובעל קריאה חזקה ביותר.

 

"התברר כי היה לו יונק קטן על הגב"

מרטין ואן, יצאו חמושים במשקפות והבחינו בנקר הירוק על הקרקע. "הנקר דילג באופן לא טבעי, כאילו דרך על משטח חם והוא נופף רבות בכנפיו", מציין מרטין. "רגע אחרי שהחלפתי בין המשקפת למצלמה, הנקר עף לצד השני ומעט לכיווננו. לפתע התברר כי היה לו יונק קטן על הגב והיה זה מאבק לחיים".

 

 (צילום: Martin Le-May) (צילום: Martin Le-May)
(צילום: Martin Le-May)

 

היונק הפרוותי שנאחז בכל כוחו בציפור וככל הנראה ניסה לנשוך אותה בראשה הוא חמוס השלגים (גמדי). החמוס הוא אחד הטורפים הקטנים במשפחת הסמוריים ונחשב לטורף הקטן ביותר בבריטניה. הוא נפוץ ברחבי בריטניה ונחשב לחיה פופולרית למטרות ציד.

 

 

החמוס מגיע לאורך של 15-22 ס"מ ובעל זנב באורך של כ-5 ס"מ. הם נחשבים לאוכלי כל ועיקר התזונה שלהם מורכבת ממכרסמים קטנים אותם הם צדים, כדוגמת עכברים ונברני שדה. הם יטרפו גם צפרדעים ואפילו ארנבונים קטנים. 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בזכות יכולת הטיפוס המרשימה של החמוס, הוא נוהג לפלוש לקנים של ציפורים במטרה לטרוף את הביצים או הגוזלים.

החמוסים נצפו בבריטניה כשהם פעילים בשעות היום והלילה. הם אינם בסכנת הכחדה ואוכלוסייתם בבריטניה מוערכת בכחצי מיליון פרטים.

 

התמונה שפירסם מרטין בעמוד הטוויטר שלו זכתה לשיתופים רבים ובשעות האחרונות כלי תקשורת רבים בעולם מפרסמים את התמונות. גולשים רבים פיקפקו באמינות התמונות בתחילה ומרטין פירסם את סדרת התמונות שהספיק לצלם כדי להוכיח את אמינות התיעוד.


 (צילום: Martin Le-May) (צילום: Martin Le-May)
(צילום: Martin Le-May)

 (צילום: Martin Le-May) (צילום: Martin Le-May)
(צילום: Martin Le-May)

 

לדברי מרטין, "הנקר נחת לידינו וחששתי לגרוע מכל. אני משער כי הנוכחות שלנו, בערך במרחק של כ-25 מטר, הצליחה להסיח לרגע את החמוס. הנקר ניצל את ההזדמנות ועף לעבר שיחים מצד שמאל שלנו. הוא מיהר לאסוף את כבודו העצמי ועף אל העצים הרחק מטווח הראייה שלנו. הנקר נותר בחיים והחמוס נעלם בצמחייה הגבוהה, רעב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Martin Le-May
חמוס השלגים תוקף נקר באוויר
צילום: Martin Le-May
מומלצים