שתף קטע נבחר

לקחי עזה: כך יפוצצו פתחי מנהרות בצפון

בצבא מעריכים כי חיזבאללה יילחם גם מתחת לקרקע, במקרה של עימות נוסף מול ישראל. לאחרונה התאמנו לוחמים בפיצוץ בטונדות שדימו פתחי מנהרות. קצין בנח"ל: לחיזבאללה יש את היכולת הזו ונצטרך להתמודד איתה

כך יפוצצו פתחי מנהרות לוחמות במקרה של מלחמה בזירה הצפונית: בצה"ל מנסים להפיק את לקחי הלחימה במנהרות ברצועת עזה במבצע "צוק איתן" גם לעימות הבא, גם אם יהיה כזה, מול חיזבאללה בדרום לבנון. צפו:

 

עוד בחדשות:

עדלאידות וקרנבלים: כל אירועי פורים

סחבת וגרירת רגליים: חוק הגיור בדרך לפח

זוהו חשודים בפיגוע אנטישמי בפריז ב-1982

 

בצבא מעריכים שגם הארגון השיעי, בדומה לחמאס, ינצל את היתרון התת-קרקעי ללחימה מול חיילי צה"ל וינסה לחטוף אותם. לפי שעה, אין מודיעין על חפירת מנהרות חוצות גדר בגבול הצפון, אך הצפי הוא שייעשה שימוש מוגבר יותר במנהרות נגד לוחמי צה"ל בזמן שיתמרנו בשטח הלבנוני במקרה של מלחמת לבנון השלישית.

 

לסגן איתן פונד, שקיבל את עיטור המופת לאחר שרדף על עקבותיו של סגן הדר גולדין ז"ל באירועי "יום שישי השחור" ברפיח בחודש אוגוסט, לא היה קשר במשך דקות ארוכות לכוחות שהיו מעל הקרקע. כעת מנסים בצה"ל להפיק לקחים.

 

בשבועות האחרונים התאמנו לוחמי גדוד הסיור של חטיבת הנח"ל, שהיו הראשונים להיכנס לתמרון הקרקעי ברצועה במהלך "צוק איתן", בהרס פתחי מנהרות על-ידי פיצוצי בטונדות ששוקלות מאות קילוגרמים. קצין מחטיבת הנח"ל הסביר בשיחה עם ynet כי לוחות בטון אלה שימשו את חמאס בבניית ובביצור פתחי המנהרות. "מדובר ביכולת שנצטרך להתמודד איתה גם במתאר הצפוני", אומר הקצין. "הקדשנו עבור זה שבוע חבלה מתקדם ללוחמי פלוגת החבלה כדי להפיק לקחים מ'צוק איתן' שרלוונטיים גם ללבנון".

מתרגלים בפיר המדמה מנהרה (צילום: דו"צ) (צילום: דו
מתרגלים בפיר המדמה מנהרה(צילום: דו"צ)

 (צילום: דו"צ) (צילום: דו
(צילום: דו"צ)

 

 

הקצין מספר גם כי "התאמנו לראשונה בחיבור של כעשר לבנות חבלה עם חצי ק"ג חומר נפץ כל אחת למערכות הפעלה מורכבות ולחיבורים מיוחדים, שדורשים מיומנות גבוהה יותר מצד הלוחמים".

 

לצורך הפעלת המטענים המסיבית קיבלו בחטיבת הנח"ל אישור מיוחד מאוגדת האם 162 ומבית הספר להנדסה של חיל ההנדסה, אך אלה טרם אישרו לכוחות להתאמן על מערכת הפעלה אלחוטית, ככל הנראה משיקולי יתר של בטיחות ועלות גבוהה.

 

אמצעי קשר מתקדמים ואקדחים אישיים

שבוע החבלה המתקדם הצטרף לשבוע המסכם של לוחמי גדס"ר נח"ל, שכלל באישור חריג של אלוף, תרגולת לחימה בשטח של עשרות קילומטרים ובמשך 80 שעות ללא שינה. הלוחמים תרגלו בגליל העליון תמרון ממושך בדרום לבנון הכולל איתור משגרי רקטות ארוכות טווח והשמדתן, לצד התקלויות מטווח קרוב בלוחמי חיזבאללה.

 (צילום: דו"צ) (צילום: דו
(צילום: דו"צ)

לוחמי הנח"ל. היו הראשונים להיכנס למנהרות בצוק איתן (צילום: דו"צ) (צילום: דו
לוחמי הנח"ל. היו הראשונים להיכנס למנהרות בצוק איתן(צילום: דו"צ)

במקביל, כוחות ההנדסה המיוחדים של חטיבות החי"ר משפרים את יכולות השמדות המנהרה והלחימה בהן באמצעות רכש של אמצעי קשר מיוחדים שפועלים גם בהסתעפויות שמתחת לאדמה. אמצעי הקשר הללו היו עד כה נחלתם של יחידות העילית כמו סיירת מטכ"ל, שלוחמיה עבדו כ"קבלני לחימה במנהרות" עבור צוותי הקרב החטיבתיים ברצועה במבצע.

 

בנוסף, שוקלים בצבא להחזיר ללוחמי גדודי הסיור את האקדחים לאחר שבשנים האחרונות הם הסתפקו ברובי הסער האישיים.

 

ועדה מטכ"לית בראשות מפקד הגיס המטכ"לי, אלוף יוסי בכר, דנה בימים אלה בדרכים הנכונות יותר של הצבא להתמודד עם איום המנהרות לאחר שהצבא ידע אמנם על 30-20 מנהרות חוצות הגדר ערב המלחמה בקיץ האחרון, אך לא נערך למבצע אופרטיבי שיכלול את השמדתן.

 

במקביל, לא גובשה תורת לחימה מסודרת בנושא. התוצאה: אלתורים רבים, חלקם מקוריים במיוחד שטרם הותרו לפרסום, להשמדת המנהרות, לצד עיכובים ממושכים באיתורם בשל הפצצות מוקדמות של חיל האוויר במרחבים שבהם הייתה לפי החשד מנהרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דו"צ
חיילי הנח"ל בפעולה
צילום: דו"צ
מומלצים