שתף קטע נבחר

מי זה רחמים? האנשים מאחורי החיקויים

הביטויים נכנסו למילון הישראלי, הדמויות הפכו לתחפושות בפורים, והחיקויים הפכו אנשים אלמוניים למפורסמים - בלי שנכיר אותם בכלל. אז מי אתם באמת מאמן כדורגל מתפשט ופריק כושר שצועק "עוד"? יצאנו לבדוק

"רחמים לא ידע. הוא לא ידע!", מכירים את המשפט? בשבועות האחרונים הוא לא רק הפך לביטוי מוכר, אלא גם לתחפושת פופולרית - ברחבי ישראל מסתובבים להם ילדים בפאה מתולתלת, צעיף אדום, שמלה שחורה וכמובן, המילים "רחמים לא ידע". הסיבה לאופנה החדשה היא חיקוי של רועי בר-נתן ב"ארץ נהדרת", וכנראה רוב הילדים כלל לא יודעים למי התחפשו בפורים - שרה דנוך, אישה עם סיפור חיים לא קל, שראיון שלה ל"עובדה" הפך אותה לפתע לסלב בעל כורחה.

  

"אנשים מתחפשים לדמות עם הפיאה והצעיף האדום", אומרת דנוך, ששמה נקשר לכנופיית כרם התימנים בעקבות רומן שניהלה עם החבר טוביה אושרי לאחר נישואי אחותה לשותף אחר - רחמים אהרוני. במסגרת כתבה על הכנופייה בתוכנית התחקירים של קשת "עובדה" דיברה על ההיכרות שלה עמם, ומשפט אחד שלה הפך לחיקוי בפיו של בר-נתן. "אני לא מדברת לא ב-ח' ולא ב-ע', אבל כולם קולטים שזו אני", היא מוסיפה.

 

סיפורה של דנוך, שחשפה בכתבה פצעים ישנים, הוא לא נושא לבדיחה, אבל היא דווקא מתייחסת בחיוך לתפנית שקיבל.

"זה משעשע אותי מאוד", היא אומרת בשיחה עם ynet, "זה בסדר, זה נחמד ומצחיק את כל האנשים, אני מקבלת תגובות. יש יותר תשומת לב, אנשים מזהים אותי ברחוב בגלל החיקוי, וצוחקים. מישהו עצר אותי עכשיו מתוך רכב, ואמר לי שאשתו זיהתה שאני מ'רחמים לא ידע'. 

 

"זה הזוי שיש פרסום כזה ענק. הסיפור הזה הפך לבדיחה, אבל הוא טרגדיה, ואחרי מה שעברתי אני לוקחת את זה כקומדיה. אני לא נותנת לזה לדכא אותי".

 

בדיעבד את מצטערת שהתראיינת?

 

"לא יודעת אם הייתי עושה את הראיון בדיעבד או לא. אני לא פושעת ולא עבריינית, הכנופייה היו חלק ממני וככה גדלתי לא ידעתי משהו אחר. מה שידעתי זה לראות לשמוע ולשתוק, אני לא נכנסת לעומק הדברים".

 

החשיפה גרמה לשינוי כלשהו?

 

"איזו חברה הציעה לי לפרסם את המפעל שלה, אבל זה היה רק דיבורים בינתיים. אני שמחה שאני בכותרות בגלל נסיבות כאלה ולא אחרות".

 

ידעת על החיקוי מראש?

 

"לא, ממש לא".

 

אז אפשר לומר ששרה לא ידעה.

 

"אפשר להגיד הכל. אני ורחמים לא בקשר, אז אני גם לא יודעת איך הוא מגיב לזה".

 

שרה דנוך. "הטרגדיה הפכה לבדיחה, וזה בסדר" (צילום: באדיבות התוכנית "עובדה") (צילום: ערוץ 2) (צילום: ערוץ 2)
שרה דנוך. "הטרגדיה הפכה לבדיחה, וזה בסדר" (צילום: באדיבות התוכנית "עובדה")
 

אל תטריף

דנוך היא לא היחידה שהפכה לדמות מפורסמת בזכות חיקוי משעשע. שלל תוכניות הסאטירה והבידור הכניסו לחיינו עוד דמויות רבות, מבלי שנכיר אותן באמת.

 

אחד מאותם חיקויים שייך דווקא לתוכנית שנפחה את נשמתה אחרי שמונה פרקים בלבד לפני עשור - "הישראלים", ששודרה בזכיינית ערוץ 2 רשת. הכוונה היא לרמי, מאמן הילדים בכדורגל שנשאר עירום בסוף כל אימון, ומבוסס על מאמנו של השחקן שגילם אותו - אסי ישראלוף. הבדרן שיחק בקבוצת הנערים של הפועל לוד, ומספר ששאב ממנו משפטים: "הוא תמיד היה אומר 'אני בנוער של שמשון הייתי עושה ככה וככה', כמו הדמות".

 

"הישראלים". ערבוב בין מאמן כדורגל לנהג מונית

 

הכל מבוסס עליו?

 

"זה ערבוב, גם נהג המונית שהיה מביא אותי לצילומים נמצא בדמות הזאת. היה לו דיבור כבד כזה".

 

מי מהם היה אומר את המשפט שתפס - "אל תטריף את ראבי"?

 

"זה שלי. החומר שצילמנו ביום הראשון נגנב - עשו איזה סיור לוקיישן ומישהו פרץ לאוטו וגנב את הקלטות, אז היינו צריכים לעשות מחדש. בקלטות ההן אמרתי רק פעם אחת את המשפט הזה, וכשצילמנו שוב, ממש זרמתי איתו. וכמו שתמיד קורה, מעז יצא מתוק".

 

דמות נוספת של ישראלוף בתוכנית המערכונים, דוקטור קונפינו, מבוססת גם כן על אדם אחר, אך הפעם לא מדובר בחיקוי שמגיע מהמציאות. "זו הדמות של זאב רווח מהסרט 'יופי של צרות'", הוא מגלה.

 

 

שעת כושר

"שבוע סוף", תוכנית הסאטירה של רשת, לא שרדה מעבר לשלוש עונות, אך הצליחה להוסיף דמות קאלט משלה - מאמן הכושר עמית לוגסי. את לוגסי גילם עפר שכטר, אך במקור הרעיון שייך לתסריטאי יגאל שפירא. "היה מדריך ספינינג כזה שהיה רוקד, והיה אומר כל הזמן 'עוד עוד'", מספר שפירא על האדם מאחורי הבלונד.

 

שכטר עצמו מספר שגם הוא הוסיף אלמנטים משלו לחיקוי. "הוא מבוסס על כמה דברים: זה גם חיקוי של 'שעת כושר' שהייתי עושה עם חבר, ובדיבור שלו יש משהו מביבי נתניהו. הפה  לצד זה של איזה מישהו שאני מכיר שמדבר ככה".

 

עמית לוגסי ב"שבוע סוף"

 

בובה של חיקוי

אחת מהדמויות המוכרות ביותר ב"בובה של לילה", תוכנית הבובות של ערוץ הספורט, היתה במשך שנים זו של יושב ראש קבוצת הכדורגל של הפועל אשקלון - פרוספר אזגי. "לא אמרו לי שיהיה חיקוי", אומר אזגי, "והוא גם לא הפריע לי כי זה לא בדיוק אני. יש שם המון הקצנה, ולמרות זאת אנשים ממש זיהו אותי ברחוב בגלל החיקוי. אני לוקח אותו בהומור".

 

הוא השפיע עליך באופן כלשהו?

 

"בכדורגל הוא קצת הזיק לי. אחרי שאנשים פגשו אותי הם אמרו לי שהחיקוי גרם להם לחשוב שאני מישהו אחר, שזה לא מה שמצטייר ממני. לדוגמה, אני דווקא לא שותה וודקה גרייגוס כמו החיקוי".

 

אסי ישראלוף, שאחראי גם על החיקוי הזה, מסביר: "אתה לוקח דמות ומקצין אותה מאוד, הגרייגוס זה נתון שהמצאנו ובא בטוב, זו דמות שרציתי שכולם יצחקו איתה".

 

הסוכן הפוליטי

דורון סתיו ומאיר בז'רנו, שני היועצים הפוליטיים שמככבים בעונה הנוכחית של "ארץ נהדרת", נראים אולי כמו דמויות מומצאות לחלוטין, אך רבים בתעשייה יודעים את האמת: הן מבוססות על סוכני השחקנים בועז בן ציון ואילן בושארי מהסוכנות ייצוג 1 ועל מערכת היחסים שלהם.

 

מאיר, שמגלם אסי כהן, הוא חיקוי מדויק של אחד מסוכני השחקנים הוותיקים והגדולים בתעשיית הבידור, בועז בן ציון, שהוא גם סוכנו של כהן. חבריו של בן ציון, שלא מרבה להתראיין לתקשורת, אומרים כי כלל לא ידע על החיקוי.

 

בועז בן ציון. "שמע את עצמו בטלוויזיה" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
בועז בן ציון. "שמע את עצמו בטלוויזיה"(צילום: עידו ארז)
 

"בוקר אחד הוא ראה טלוויזיה ושמע את עצמו", הם מספרים, "הוא ראה קטע מ'ארץ נהדרת' בתוכנית הבוקר, והבין שמדובר בחיקוי שלו. הוא קיבל זאת בהומור". גם גורמים בתוכנית הסאטירה אישרו כי הדמות מבוססת על בן ציון, "מי שמכיר אותו יודע שזה עליו", אמרו.

 

חבריו של בן ציון מוסיפים כי החיקוי מלווה אותו בכל מקום. "לאן שהוא לא הולך - מכריו מזהים שזה עליו, אפילו הבדיחה על השותף שהולך הביתה בשעה ארבע ממש מדויקת". 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרה דנוך ורועי בר-נתן. לא ידעה על החיקוי (צילום: באדיבות התכנית "עובדה")
לאתר ההטבות
מומלצים