שתף קטע נבחר

לוין אחרי העצרת: הקהל היה מוטרד אבל אוהד

בבוקר שאחרי עצרת המחאה בכיכר רבין סיפר אלוף במילואים עמירם לוין על החוויה שלו. "אני לא מורגל בהפגנות", אמר בראיון לאולפן ynet. "הפנייה שלי היא לכלל האזרחים, למתיישבים שבכוונה אני לא קורא להם מתנחלים"

עמירם לוין, אלוף פיקוד צפון לשעבר שהשתתף בעצרת אמש (שבת) בכיכר רבין, מתח בעצרת ביקורת נוקבת על הנהגתו של בנימין נתניהו. בראיון ל-ynet הסביר: "מזהירים אותנו מפני הסדר מדיני שכביכול יפגע בארץ הקדושה, מפחידים אותנו שעזה, חמאס וחיזבאללה יתדפקו על דלתותינו והחיים פה יהיו בלתי נסבלים. אבל המצב הוא הפוך - אם נגיע להסדרים ונפסיק לשלוט על עם אחר - אנחנו רק נתחזק".

 

לדברי לוין הייתה זו "הפגנה על-מפלגתית של ציבור רחב שמוטרד מהמדיניות של הממשלה ושל נתניהו".

 

לשאלה על אזרחי ישראל שחוששים מסכנה קיומית עת הם מביטים לעבר גבולות הארץ, השיב: "זה מה שמלעיטים אותם מבוקר עד ערב. אני לא תמים, וכמי שנלחם הרבה שנים - יש איומים, יש איומים אפילו חמורים, אבל אין איומים קיומיים ממשיים על ישראל". הוא הסביר כי כבר אחרי מלחמת יום כיפור "זנחו מדינות ערב את הרעיון להיפטר מאיתנו בכוח. מאז יש איומים, אבל הם לא יכולים להשמיד את ישראל. יכולים להציק, יכולים לגרום לנפגעים. אגב גם בהם ישראל היתה יכולה לטפל. בחמאס לא טיפלנו כמו שצריך".

  

לוין הדגיש כי בנאומו בכיכר לא הזכיר את המילה שלום: "הוא עוד רחוק, אבל יש באמצע. בין לא כלום לבין שלום אפשר להתקדם. הטענה המרכזית שלי היא שהתקדמות לעבר הסכמים תחזק אותנו ולא תחליש אותנו".

עוד הוסיף: "אני לא מורגל בהפגנות. זו ההפגנה הראשונה שאני משתתף בה באופן פעיל בגלל שחשבתי שהמצב חמור. היו הרבה אנשים, היה קהל מוטרד אבל קהל אוהד. הפנייה שלי היא לכלל האזרחים - דווקא לאזרחים שעד היום האמינו בהנהגה הזאת, דווקא למתיישבים. ואני קורא להם מתיישבים ולא מתנחלים. אני מאוד מעריך את המתיישבים ביו"ש. כל

הממשלות שלחו אותם לשם". לדברי לוין, הסדר מדיני יביא לכך שמפעל ההתיישבות ייזכר לטובה להבדיל ממצב שבו לא יהיה הסכם, ותיווצר "מדינת אפרטהייד". 

 

על יחסיו עם נתניהו אמר: "אין לי שום דבר אישי נגד ראש הממשלה, להיפך. אני ביחסים טובים איתו, הייתי מפקד שלו. אבל כמי שמייצג את הממשלה, לא היה ניתן להתחמק מלהזכיר אותו. הנושא העיקרי הוא הדרך. הכיוון. ישראל חיייבת ללכת לכיוון של הסדרים והסכמים. יש פה הזדמנות נדירה שהמדינות המתונות המוסלמיות סביבנו רואות באיראן, רואות באיסלאם הקיצוני, איום לא פחות חמור מאשר זה שאנחנו רואים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עמירם לוין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים